Головне не провокувати …, а там якось буде

Київський Майдан 2013-2014 років.

Мирні зібрання. Щотижневі віча. Стоїмо співаємо. Співаємо місяць, два… бо є гасло-наказ: Нікого не провокувати. Хочеться запитати у якій с-ці була б Україна, якщо б не знайшлися "гарячі голови", яким набридло це гасло?

Минув рік постмайданного періоду. Новий Президент, нова Верховна Рада, новий Кабінет Міністрів, які всплили у владі на хвилі військових зіткнень і людських жертв. (Героя Майдану Володимира Парасюка не пустили на майдан 2015 року. http://24tv.ua/news/showNews.do?parasyuk_kazhe_shho_yogo_ne_pustili_na_maydan&objectId=546162

При владі опинилися ті, що закликали нікого не провокувати і ходили на переговори до Януковича. Всіх злодіїв, убивць, шахраїв, сепаратистів випускаємо за кордон… Країни Європи оголосили список осіб, громадян України, до яких застосовуються санкції. Україна, ведіть слідчі дії щодо причетних до злочинів, їх місце в тюрмі! Натомість прокуратура України штампує довідки про те, що вбивці, злодії і сепаратисти не винні. http://www.pravda.com.ua/news/2015/02/6/7057692/ Шахраї і сепаратисти продають і переоформляють своє майно. (Межигір’я та "хонка" досі не під арештом, у них новий власник. http://www.pravda.com.ua/news/2015/02/20/7059300/) Повернуто арештовані кошти екс-міністра аграрія Миколи Присяжнюка, а це  1 млн. 717 тис. доларів, 9 тис. євро і 1 млн. 250 тис. грн., що були вилучені під час обшуку http://zik.ua/ua/news/2015/01/22/suddeyu_shcho_povernuv_koshty_eksministru_prysyazhnyuku_teper_zaymetsya_prokuratura_558233

 Фальсифікаторів парламентських виборів 2014 року влада не переслідує, замовників і організаторів терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР», фінансових спонсорів тероризму і сепаратизму пропускає у парламент. 

Олігархічна, кримінальна суспільно-політична і економічна система України «перелаштувалася на воєнні рейки» і вже розкрадає гроші, що виділяються на армію. Олігархи висмоктують гроші з бюджету України, розкрадають міжнародну фінансову допомогу. Курс гривні до долара 1 до 28. В Україні економічний колапс. 

Україна безплатно постачає енергоносії на окуповані території, живить електроенергією Крим, http://nashigroshi.org/2015/01/20/elektroenerhiyu-dlya-krymu-ukrajina-prodaje-pryvatnij-prokladtsi-pidkontrolnij-synu-chlena-putinskoho-kooperatyvu-ozero/, фінансує підприємства на окупованій території Донбасу  http://www.pravda.com.ua/news/2015/02/14/7058574/  і компенсує олігархам збитки від війни http://www.epravda.com.ua/news/2015/02/17/528711/

Ми допомагаємо Росії (продуктами, водою, електроенергією і т.д.) дати собі раду в Криму у тяжкий перехідний період першого року анексії… Допомагаємо сепаратистам Захарченку і Плотницькому не «заморозити людей», уникнути на підконтрольних територіях гуманітарної катастрофи… 

Олігархів не чіпаємо. Весь тягар війни перекладаємо на плечі пересічних громадян. Нікого не провокувати. 

Отже, співаємо патріотичні пісні, не критикуємо владу, не говоримо правду, бо вона роз’єднує і сіє паніку. Нікого не провокувати. 

Тепер влада вже ходить на переговори з Путіним і його маріонетками. І далі ми підписуємо все, беремо будь-які зобов'язання, головне: Нікого не провокувати.

Мінські угоди 1.

«Перемога» української дипломатії, хоча не виконується жоден пункт угоди. 

Мінські угоди 2.

Ще більша «перемога» української дипломатії. Угода мертва від народження, не виконується жоден пункт. Путін від Мінська-2 отримав практично все, що хотів http://uapress.info/uk/news/show/61550 

Українська дипломатія успішно рухається від Мінська 1, де ми набрали купу зобов’язань і де нас просто надурили і кинули, до Мінська 2, де ми додатково взяли ще 10 зобов’язань і нас знову розвели як хлопчаків. Коли українська дипломатія доб’ється того, що Росія буде демаскована і визнана усім світом агресором, коли зобов’язання будуть братися всіма сторонами котрі підписують угоду? 

Пора в угоді вже визначити скільки обстрілів, і протягом якого часу має відбутися, на скільки війська однієї з сторін мають просунутися на чужу територію щоб договір про припинення вогню вважався не чинним. Яке покарання нестиме сторона, яка порушила перемир’я? 

Коли будуть скасовані ганебні закони від 16.09.2014 "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" і "Про недопущення переслідування та покарання осіб-учасників подій на території Донецької та Луганської областей"? 

Українська армія рухається від «перемоги до перемоги»: здали злітно–посадкову смугу Донецького аеропорту, здали 31 і 32 блокпости на стратегічній «трасі Бахмутка», домовилися про здачу залізничного вузла Дебальцево, що стоїть на шляху між Донецьком і Луганськом (в подяку за це нам дали з малими втратами покинути це місто). І за ще вересневою домовленістю 2014 року в обмін на ці втрати ми «відбили у терористів» територію поблизу Маріуполя. Що це за такі дивні «успіхи і перемоги»? 

Попри те, що напади бойовиків продовжуються Україна у неділю 22.02.15. готується розпочати відведення важкого озброєння http://www.pravda.com.ua/news/2015/02/22/7059374/

Нікого не провокувати. Тут щось не те…

Не потрібно бути великим аналітиком щоб розуміти, дії України регламентовані вказівками і позицією Німеччини, Франції, Англії, США. Далі розмов, стурбованості і обурення, глибокої і ще глибшої стурбованості мова не йде. Росія своєю військовою потугою шантажує весь світ. Керівництво України боїться відкритої війни з Росією. 

Пройшов рік, зброї нам так і не дали. Правда «союзники» оголосили щодо Росії економічні санкції, а Україна ще думає…, думає чи оголошувати «ДНР» і ЛНР» терористичними організаціями. Нікого не провокувати. 

З українського боку 100 мільйонів гривень в день йде на АТО: військова техніка, зброя, боєприпаси, спорядження військовослужбовців, продовольство, медикаменти коштують великі гроші...

Відповідно, такі ж витрати (або й ще більші), по 100 млн. грн. в день несуть «ЛНР» і «ДНР». Не секрет звідки сепаратисти беруть гроші, військову техніку, зброю, боєприпаси, спорядження військовослужбовців, продовольство, медикаменти. 

Гаранти будапештського меморандуму ще чогось вичікують… http://zakon4.rada.gov.ua/laws/show/998_158 

Якщо б світ визнав, що Україна веде війну з Росією, то Росія була б визнана агресором. Відповідно не може Росія накладати вето в раді безпеки ООН на питання у яких вона є воюючою, обвинуваченою стороною. 

Якщо Росію не визнають агресором, і війни з Росією немає, тоді на порядку денному мало б стояти питання роззброєння бойовиків, а не переговори з ними. Ультиматуми мають виставлятися не легітимній українській владі, а самопроголошеним терористичним організаціям «ДНР» і «ЛНР». І розмова повинна бути такою ж як з «Аль-Каїдою». 

Потрібне введення німецько-французько-англійсько-американського континенту в Україну на запрошення Верховної Ради України. Для цього не потрібно рішення ООН чи ЄС, це можна робити на двохсторонній основі. 

Миротворців не потрібно на передовій, там діятимуть українські збройні сили. Сили миротворців потрібні у випадку стримування наступу російських військ далі в глиб території України під виглядом наступу «ДНР» і «ЛНР». Адже Росія за умови існування «ДНР» і «ЛНР», будь-коли може з території «ДНР» і «ЛНР» обстріляти населені пункти на своїй території і під цим приводом розпочати відкриту війну з Україною. (Тому території зони АТО треба негайно визнати окупованими і перестати нести за них відповідальність). 

Чи довго ще протягне Україна, якщо і далі буде «Нікого не провокувати»?

 

Стефанко С.Л.

 

P.S.

Юрій Романенко: «Ограниченное пространство для маневра во многом является следствием многочисленных ошибок Порошенко и Яценюка, которые сделали слишком мало, чтобы изменить организационную структуру государства и повысить эффективность его институтов. Как следствие, государство остается дуршлагом из которого постоянно вытекают ресурсы в частные карманы ФПГ» http://hvylya.net/analytics/pochemu-uhod-iz-debaltsevo-pravilnyiy-shag-ukrainyi.html.

 

Вахтанг Кіпіані: «Після слів Путіна - "я глубоко убежден в том, что кто бы и какое оружие ни поставлял, количество жертв может увеличиться, но результат будет такой же, как и сег...одня" - всі адекватні люди, думаю, розуміють, що найкраще, що ми можемо зробити - визнати "ДНР-ЛНР" окупованими Росією територіями, розірвати всі стосунки з РФ, обрізати воду і електрику окупованим територіям АРК і Донбасу, ухвалити закон "Про антиукраїнську діяльність" і з холодною головою системно рубати кремлівську агентуру під корінь. І нарешті зрозуміти, що тільки через вільну некорумповану економіку, соціальні ліфти і громадські ініціативи ми знайдемо ключик до перемоги і реінтеграції».

 

Сергій Гармаш: «Газпром начал поставки газа на оккупированные территории напрямую террористам! Но платить за это будет “Нефтегаз Украины”. Они убивают наших парней, а мы будем платить за то, чтоб им тепло было. Это называется допиз...сь! Мы все играем в слова, боимся назвать вещи своими именами, признать захваченные территории оккупированными Россией. Вот она и продает “нам” на “нашу” территорию газ… Лицемерит украинская власть, а платить за это будем мы все!»

 


22.02.2015 Сергій Стефанко 1348 0
10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

917
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1903
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2771
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3398
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3636
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6794 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3824

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5635

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6743 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7592
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2422
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4688
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5081
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

442
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

909
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1778
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3362
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

885
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1746
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3657
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3843 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5410