За курявою – нас очікує СВІТАНОk!

Допоки не почнемо замітати – їх наче і нема…

Хоп'я собі візикок захотіло. Та мотлох - викидають люди. Це – не діло… Що зробити, аби його візитки - зберігали? Взяти щось міцне (пластик, наприклад). Дорого? Тоді – державним коштом! (Вам шкода? Це ж якихось 200 тисяч. Менш, ніж півзряплати мерської.) Роздача – поштою (голові – безкоштовно). Ось і реклама без витрат. Свобода, брат!

А щоб агітки люди зберігали – до них програми соціальні прив'язали. Разом з пенсійним – картку мЕрця покажи. Ге-геніально, нє? Скажи!

Ще й гологотипа свого туди вплендюрив! Щоб чітко у свідомість то закарбували. А потім - по команді - люди, мов собачки, - голос подавали. За трипальц-носіїв, звичайно. Кого - кhерманичі покажуть (часом це – печально).

Розумієте, про що мова? Так: "Марцінків Руслан. Картка іванофранківця". Іменна!

Головне питання: скільки взяли з #панамера за розміщення приватного агіт-лого, як думаєте? Вгадали: #нікоп'я!

Законно це? Та навряд... Кошти – бюджетні. А вказаний візуальний знак з політичної агітаціїне має жодного стосунку до державних установ (відповідно до листа №6129 за підписом В.Дротянко). До слова: згадана особа за сумісництвом – редактор юридично-неіснуючого "Вісника міського голови" (тираж 10 тис.). Відома також тим, що витратила на нерухомість вчетверо більше, ніж заробила. Сестра головної піарщиці мера – стала співвласницею місцевого телеканалу. Яка ж талановита тепер молодь!

Але то – лірика. "Господарювання" ж – наявне, триває – роками. А реакції правоохоронних, контрольно-ревізійних органів – якось не видно… Може… не знають? :)

Чим дальше вліз…

Але що там картки... У передвиборчий місяць ~вРуслан використав для агітації - ряд бюджетних установ та транспортні засоби. Без відповідних паперів та оплат! (На офіційні запити – ІФ МВК не надав жодного документу. Це свідчить про їхню відсутність! В тексті "відповідей" – згадали один наказ. Ним Р.Марцінків наче надав собі для проведення агіт-акції – територію КП "Пік-Палац". Але і цей ніби-існуючий документ – не наданий.

Що це: у мЕрця плутають державне із приватним (зловживання службовим становищем, ознаки корупції)? Чи ст.171 ч.3 – в діях авторів відповідей? Поліція обіцяє поінформувати вже найближчим часом. А я – в свою чергу – розповім вам: чекайте наступної публікації.

Хоча реально – підстав для оптимізму – мало. На висвітлені раніше факти та ряд запитів – ані адреса на три букви (ЦВК), ні Поліція належної реакції досі не надали. Вже з півроку минуло, а досі не з'ясовано: • Хто і як отримав наші персональні дані? • Чому посадовці займаються агітацією, зокрема - в робочий час? • Хто і яку саме відповідальність поніс? Покривають? Чи знов не знають? :)

Тому я більше очікую змін в результаті виборів. Так, я сподіваюсь: зможемо разом поприбирати ті "поропут'ські своБіDи". Годі. Досить.

Вагаєтесь? То перш, ніж зробити вибір – пригадайте, що є у місті по буднях: дороги яма на ямі, будинки обвали ледь не щотижня, дерева вирубки... Скромна добірка нагальних потреб міста (кількадесят фото) - в галереї.

Трохи по ФАКтам

Додам трошки конкретики. Коротко, як анонс наступних публікацій:

Виписане – лиш мала часточка ФАКтів… Як журналіст-документаліст – надаю правдиву інформацію (для цього звертаюсь до першоджерел). Але на сотню запитів – якісна відповідь приходить – хіба одна. Одна!!! Тож вам тепер легко зрозуміти, чому я ПРОТИ "поропут'ських свобіD". Проти продовження того, що існувало попередні 5 років. Я підтримую ЗЕ!лених, сподіваючись на якісні зміни. І декларую це для вас: щоб не шкодувати потім, що змовчав. Це ж бо - найголовніше - НЕ мовчати. Говорити! Й діяти. [діЯ+Ти]

Радо включусь до дискусії про здобутки й перспективи. Знаю, що нема "єдино правильної" позиції. Та вірю: у діалозі – ми зрозуміємо одне одного. І почнемо покращувати наш Дім - разом. Я свою маленьку лепту – зробив [Дій... А ти?] ;)

Інвентаризація

На закуплених бюджетними (нашими) + кредитними коштами автобусах – вписяний Марцінків (наче "Тут був Вася"). Ок, він мер. Та за цією ж логікою – давайте на всіх аварійних будинках викарбуємо: "Руйнується за підтримки міського голови Марцінків Руслан"! Давайте? Чи, може, це від нього не залежить? :)

Те саме – про міст на Пасічну. Будівництво фінансуємо ми (бюджет міста). А на об'єкті – наче борщівник – логотипи мЕрця й трипальц... То чи було б логічно - на понівечених напрямках дорогах євро-солідарного міста – позначити кожну ямку: "#к°мандамарцінківа є ass"... Народ має знати своїх heRoїв!

За кожним ім'ям – дії конкретних людей. Розбиті дороги + неякісна бруківка + аварійні будинки = міський голова Марцінків. Траси на Львів, Чернівці, збудований з нічого Буковель = О.Шевченко. Кого рекламує один, кого - інший? Ми обираємо, куди хочемо рухатися далі: у свободець порохів, що є ass - чи в перспективу зелені з гарячим серцем?

Так, я підтримую новообраного Президента (його кандидатів на місцях: Андрій Сторожук, Ігор Фріс). Так, очікую на прихід сильного, досвідченого прем'єра, що покаже позитивний результат - вже за 100 днів роботи (перемога у суді, реальні дії Зе - перші ластівки).

І найголовніше - я прагну, щоб ми (всі разом, без поділу на барви і відсотки)

прокинулись

у зеленій, квітучій, щасливій, заможній Україні

та здивувались: добре! Невже це стало можливе

насправді!

Зустрічаймо світанок – разом!

Павло Теличко

Фотогалерея


20.07.2019 Теличко Павло 27717
10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

919
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1906
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2774
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3404
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3638
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6798 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3825

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5636

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6747 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7595
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2425
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4689
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5083
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

444
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

912
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1781
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3365
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

886
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1748
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3658
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3848 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5413