Володимир Басовський: Впевнений, що на сильних і мужніх хлопцях тримається Україна

 

 

Правоохоронець за покликом серця. Так кажуть бойові товариші про свого колегу, правоохоронця, бійця батальйону «Івано-Франківськ» патрульної служби поліції особливого призначення на прізвисько «Ведмідь» – Володимира Басовського.

 

Народився він в селі Сокіл Галицького району 1991 року. Стати правоохоронцем Володимир мріяв ще з дитинства. Любив військовий вишкіл та зброю.

 

Тож, коли створювали батальйон влітку 2014-го із числа добровольців, для проходження служби в зоні антитерористичної операції на Сході України, він в числі перших прийняв зважене рішення – служити та захищати український народ.

 

 

У сім’ї він наймолодший, проте таке ж рішення тоді прийняв разом зі старшим на три роки братом. Мати була у той час за кордоном тож про рішення синів дізналася пізніше. Зі щемом у серці переживала, але не заперечувала проти служби синів захищати Вітчизну.

 

До цього Володимир уже пройшов службу в Збройних Силах України, де служив в президентському полку. Усвідомлював, що йти на Схід небезпечно, адже уже був «Іловайський котел», бої під Слов’янськом та інші «гарячі точки», де загинули і зникли безвісти в тому числі і прикарпатські бійці. Однак, почуття патріотизму перевершило.

 

 

«Україна – наша Батьківщина, яку мають захищати сміливі й сильні духом чоловіки, – скромно, але ствердно сказав у розмові. – А хто, як не ми. Зараз, за три роки досвіду там, я переконаний, що проходити службу на сході мають виключно морально стійкі хлопці. Часом бувало страшно і дуже страшно, але звик», – розповів Володимир Басовський.

 

Тоді, рядовому міліціонеру батальйону Володимиру було 23 роки. Саме восени, після двохмісячних навчань на місцевому полігоні він разом з колегами в складі батальйону вирушив у жовтні 2014-го на Донеччину. Була служба в Маріуполі, Мар’янці, Широкіному, та інших населених пунктах, де прикарпатські бійці несли службу на блокпостах, охороняли важливі державні стратегічні об’єкти та «зачищали» звільнену від терористів територію.

 

 

Нині у званні сержанта поліції Володимир – досвідчений, авторитетний і професійний працівник. Розповідає, що за час служби побачив усе: і справжню небезпеку, і сльози матерів загиблих товаришів. Але жодного разу не пошкодував про свій вибір.

 

«Володя не такий як усі. Він особливий, найнадійніший товариш і вартий того, щоб про нього знали не тільки ті, хто на службі може опертися на його міцне плече. До речі, ми його так і прозвали, придумали йому псевдо «Ведмідь», що означає такий же великий і міцний і духом і тілом», – розповів товариш Володимира – Василь.

 

Він прекрасний батько і син, яким пишаються батьки, а для сина, сподівається, що буде достойним прикладом сміливості і мужності.

 

 

«З таким бійцем не страшно іти в бій. За ці роки служби в АТО людину пізнаєш з різних сторін і його – кожна сильна. На нього можна рівнятися. Він боєць і справжній захисник у повному значенні цього слова», – зазначив командир батальйону Микола Івоняк.  

 

За ці роки Володимир Басовський удостоєний медалі «За бойову звитягу», має статус учасника бойових дій. Скромний і простий. Але надійний і впевнений, що на сильних і мужніх хлопцях тримається Україна.


30.09.2017 1969 0
Коментарі (0)

10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

922
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1910
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2779
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3409
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3643
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6802 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3827

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5639

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6752 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7598
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2429
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4692
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5085
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

446
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

914
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1783
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3370
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

888
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1750
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3660
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3853 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5416