Топ-10 найочікуваніших кінопрем’єр 2014 року

 

2014 рік багатий на світові кінопрем’єри.  Більшість із них – це продовження кіноепопей, знятих раніше. «Коло» підготувало топ-список найочікуваніших фільмів цього року.

«Трансформери: епоха винищення»

Топ 10 найочікуваніших кінопрем’єр 2014 року

Фото bnn.in.ua

Дата виходу: 27 червня.

Жанр: пригоди, фентезі, бойовик.

У ролях: Нікола Пельтц, Марк Уолберг, Джек Рейнор, Стенлі Туччі.

Режисер: Майкл Бей.

Сюжет: події кінокартини «Трансформери: епоха винищення» розгортаються через чотири роки після атаки Чикаго, що показана у попередньому фільмі. Учений-винахідник Кейд (Марк Уолберг) разом зі своєю донькою Тессою (Нікола Пельтц) роблять несподіване відкриття. Тепер повернення на землю Автороботів та Десептиконів знову стало можливим. Головною проблемою батька та доньки стає те, що впливовий урядовець вирішує заволодіти їхньою знахідкою. Тим часом група зацікавлених учених за фінансової підтримки найуспішніших бізнесменів планети намагається покращити технології до максимального рівня. Життя продовжувалося б у звичному руслі, якби команда стародавніх могутніх трансформерів не поставила собі за мету зруйнувати Землю.

«Хоббіт: туди і назад»

Топ 10 найочікуваніших кінопрем’єр 2014 року

Дата виходу: 17 грудня.

Жанр: пригоди, фентезі.

У ролях: Люк Еванс, Х’юго Вівінг, Еванджелін Ліллі, Елайджа Вуд, Кейт Бланшетт, Енді Серкіс, Мартін Фріман, Крістофер Лі.

Режисер: Пітер Джексон.

Сюжет: завершальна глава пригод Більбо Беггінса і чарівника Гендальфа. Разом із гномами вони проникнуть у лігво Смауга. Але чи отримають вони своє золото і чи повернуться додому?

«Люди ікс: дні минулого майбутнього»

Топ 10 найочікуваніших кінопрем’єр 2014 року

Дата виходу: 22 травня.

Жанр: фентезі, фантастика, бойовик.

У ролях: Дженіфер Лоуренс, Майкл Фассбендер, Джеймс Макевой, Х’ю Джекман, Ніколас Холт, Іен Маккелен, Патрік Стюарт, Джейсон Флемінг, Пітер Дінклейдж, Омар Сі.

Режисер: Браян Зінгер.

Сюжет: у майбутньому – табір для інтернованих, де живуть мутанти, котрі позбулися волі. У сьогоденні – безперервне протистояння з братством злих мутантів на чолі з Магніто. У минулому – можливість запобігти пануванню Вартових, а значить, ізоляція мутантів. Професор відправляє Росомаху, що живе в майбутньому, у минуле. Росомаха опиняється у своєму молодому тілі. Його головне завдання – попередити нинішніх мутантів про те, що їх чекає. Але цього недостатньо, адже з майбутнього з’явилися і сили зла.

«Готель «Гранд Будапешт»

Топ 10 найочікуваніших кінопрем’єр 2014 року

Дата виходу: 13 березня.

Жанр: комедія, драма.

У ролях: Сірша Ронан, Едвард Нортон, Джуд Лоу, Рейф Файнс, Віллем Дефо, Оуен Уїлсон, Леа Сейду, Тільда ​​Суїнтон, Білл Мюррей, Едріан Броуді.

Режисер: Вес Андерсен.

Сюжет: Історія пригод Густава – легендарного консьєржа відомого європейського готелю, а також його найкращого друга – хлопчика на ім’я Мустафа. Крадіжка і повернення безцінної картини епохи Ренесансу, боротьба за сімейний спадок, цей період між двома світовими війнами для Гюстава і Мустафи був багатим на події.

«Голодні ігри: сойка-пересмішник. Частина 1»

Топ 10 найочікуваніших кінопрем’єр 2014 року

Дата виходу: 20 листопада.

Жанр: фантастика, пригоди, драма, бойовик.

У ролях: Наталі Дормер, Джуліана Мур, Філіп Сеймур Хофман, Івен Росс.

Режисер: Френсіс Лоуренс.

Сюжет: Кітніс вижила, хоча будинок її зруйнований. Її сім’я – у відносній безпеці. Але... Піт викрадений владою Капітолію, і доля його не відома. І тоді легенда стає реальністю. Таємничий Тринадцятий Дистрикт виходить із тіні, в якій переховувався довгі роки. Починається війна. За справедливість чи за краще майбутнє? Кітніс у цій війні – символ опору. І якщо вона не хоче стати пішаком у чужій великій грі, якщо хоче, щоб життя її коханого не принесли в жертву чужим інтересам, їй доведеться стати сильною. Сильнішою, ніж на арені Голодних ігор...

«Нова людина-павук: висока напруга»

Топ 10 найочікуваніших кінопрем’єр 2014 року

Дата виходу: 17 квітня.

Жанр: пригоди, бойовик.

У ролях: Ендрю Гарфілд, Джеймі Фокс, Емма Стоун, Саллі Філд, Пол Джаматті, Деніс Лірі, Дейн Де Хаан, Мартін Шин, Кріс Зіл.

Режисер: Марк Вебб.

Сюжет: Життя Пітера Паркера вирує. Він намагається позбавити місто від поганих хлопців у вигляді Людини-павука і перебувати якомога більше часу зі своєю коханою Гвен. Він, звісно, не забув, що обіцяв її батькові триматися від неї подалі, але стримати цю обіцянку дуже непросто. Все змінюється, коли в місті з’являється новий лиходій Електро, повертається старий друг Гаррі Осборн, а Пітер знаходить нові підказки до розкриття таємниці свого минулого.

«300 спартанців: розквіт імперії»

Топ 10 найочікуваніших кінопрем’єр 2014 року

Дата виходу: 5 березня.

Жанр: драма, бойовик.

У ролях: Єва Грін, Родриго Санторо, Саліван Степлтон, Джеймі Блеклі, Ендрю Блевін, Каллен Мулвей.

Режисер: Ноам Мурро.

Сюжет: отримавши перемогу над 300 спартанцями, перська армія під проводом Ксеркса відправляється на південь, до великих грецьких міст. Першими на шляху армії безжального воїна стоять давні Афіни. На захист міст стає грецький полководець Фемістокл.

«Планета мавп: революція»

Топ 10 найочікуваніших кінопрем’єр 2014 року

Дата виходу: 11 липня.

Жанр: фантастика, трилер, драма, бойовик.

У ролях: Гарі Олдмен, Енді Серкіс, Джуді Грир, Кері Расел, Тобі Кебел.

Режисер: Руперт Вайт.

Сюжет: Група вчених в Сан-Франциско бореться, щоб залишитися серед живих після чуми, яка майже знищила людство, в той час як Цезар намагається зберегти панування над його спільнотою розумних мавп. Дія відбувається через 15 років після подій, показаних в оригінальному фільмі «Планета мавп». Люди поховалися, віддавши свою долю в руки вчених, які шукають рішення проблеми, поки інші борються за виживання.

«Я, Франкенштейн»

Топ 10 найочікуваніших кінопрем’єр 2014 року

Дата виходу: 23 січня.

Жанр: фентезі, пригоди, бойовик.

У ролях: Аарон Екхарт, Івонн Страховськи, Біл Найі, Кейтлін Стейсі, Джай Кортні, Міранда Отто, Аден Янг, Деніз Акдениз, Вірджинія Ле Брун, Кевін Грев’є, Кріс Пенг, Анджела Кеннеді, Горан Д’Клює, Сократіс Отто.

Режисер: Стюарт Бітті.

Сюжет: Чудовисько Франкенштейна, завдяки генетичному збою, дожило до сучасності й потрапило в сучасний похмурий мегаполіс. Франкенштейн виявився втягнутий у багатовікову боротьбу між двома кланами безсмертних. На секрет вічного життя чудовиська полюють демони, які прагнуть побудувати армію ходячих живих мерців.

«Білка і Стрілка: місячні пригоди»

Топ 10 найочікуваніших кінопрем’єр 2014 року

Дата виходу: 6 лютого.

Жанр: мультфільм, комедія, пригоди, фантастика.

У ролях: (озвучували) Нонна Гришаєва, Мар’яна Співак,

Євген Миронов, Сергій Гармаш, Ілля Храмцов, Тимур Родригес.

Режисер: Інна Євланникова.

Сюжет: Триває освоєння космосу, а собаки Білка і Стрілка, що зробили перший успішний політ, знамениті на весь світ. Вони почали брати участь у виставках і театральних виставах на космічну тематику. Із часом таке життя їм набридло, а Білка все частіше стала тужити за своїм сином Гарматом, якого відправили в США. Тим часом на Землі відбуваються таємничі і незрозумілі явища – зникають предмети та об’єкти, що мають цінність для людства. Для того щоб усе з’ясувати, на Місяць були відправлені найвідважніші герої космосу з СРСР і США, в число яких потрапили Білка, Стрілка, Казбек і щуреня Веня.

 

КОЛО


14.01.2014 1042 0
Коментарі (0)

10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

920
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1907
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2778
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3407
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3640
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6799 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3826

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5638

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6750 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7597
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2427
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4691
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5084
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

445
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

913
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1782
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3368
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

887
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1749
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3659
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3852 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5415