Суд в "справі Гаркота". Віктор Ломей: замовник резонансного хабара — "Свобода"

 

/data/blog/36240/375f158264acdf746a8f6f1aba98c9ec.jpg

 

Сьогодні, 30 травня, в Івано-Франківську завершилось чергове судове засідання у справі Олега Гаркота.

 

Матеріалів у справі дуже багато і їх розгляд займе багато часу. Але вже сьогодні "вилізли" цікаві нюанси по справі. Зачитуючи розшифровки із аудіо та відеозаписів, суддя озвучив цитату депутата міськради Володимира Колковського. У ній депутат запевняв Віктора Ломея у тому, що це не його ініціатива вимагати гроші. Мовляв, він діє від імені представника "Свободи" Романа Онуфріїва. Йому ж дістанеться з того 5 чи 10 тисяч...

 

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що загальна сума хабара мала становити 100 тис. доларів. Сьогодні стало відомо, що гроші мали йти чотирма траншами. Перший – 10 тис. доларів (той який Ломей таки дав) – за технічну документацію. Другий – 30 тис. за кадастрову довідку. Третій – 30 тис. за корегування генплану (виявляється і таке у нас можливе – Авт.). І четвертий – ще 30 тис. за видачу містобудівельних умов та обмежень.

 

Потерпілий Віктор Ломей наполягає на детальному розгляді усіх матеріалів. За його словами, лишень в такий спосіб вдастся викрити справжнього замовника хабаря. За словами Віктора Ломея, це — ВО «Свобода».

 

Репортер

Читайте також:

 

 

У справі Гаркота суд заслухав понятих

 

 

Екс-головний архітектор Івано-Франківська Олег Гаркот покаявся на суді у взятті хабара

Репортер: Які саме покази дали в судовому засіданні в справі Олега Гаркота потерпілий, обвинувачений та п'ятеро свідків

ГК: Суд по справі Гаркота допитав обвинувачуваного і п'ятьох свідків

Деталі допиту Олега Гаркота в судовому засіданні

Суд. Олег Гаркот розкаявся

Суд над Олегом Гаркотом. Перша СЕНСАЦІЯ: пропала кримінальна справа

У Івано-Франківську триває суд над підозрюваним у хабарництві архітектором Гаркотом?

Жертовне теля або післямова після отримання хабара

Звідки в івано-франківського чиновника 320 тисяч на заставу?

Олега Гаркота звільнили під заставу в розмірі 320 тисяч гривень

Руслан Марцінків: «Режим Януковича» намагається очорнити Свободу, розмістивши на російському акаунті YouTube «відео сумнівної якості»

"Свобода": усе, що відбувається в Івано-Франківську – одна велика спецоперація влади та силових структур

Отримання хабара в 10 тисяч доларів перед скандальними маски-шоу у Франківську (відео)


31.05.2013 897 9
Коментарі (9)

Володимир 2013.05.31, 14:05
Невже в цьому хтось сумнівався ?
Патріот від Свободи 2013.06.01, 11:25
ЗВЕРНЕННЯ ДО КЕРІВНИКІВ ПОБРАТИМІВ Побратими, дреже Олеже Тягнибок та друже Олександре Сич ! Як бачать Івано-Франківці, та і весь український народ, що вже чим раз все дужче і дужче потяг довіри до ВГО "СВОБОДА" чимраз дужче мчить у прірву завдяки таким побратимам як Онуфріїв та подібні йому хабарники. Вже скільки часу на устах наших громадян подія яка мала місце з передачею хабара і про фігурантів наших побратимів, але Ви не вжили жодних заходів проти них. Така позиція приведе до того що ВГО "свобода" скотиться у прірву та залишиться на узбіччі історії. Нам рядовим членам свободвцям не зрозуміло як можуть хабарники своїми брехливими ротами згадувати імена Степана Бандери, Романа Шухевича, Євгена Коновальця та інших героїв, які віддали своє життя за УКРАЇНСЬКУ ДЕРЖАВУ. Такі псевдопатріоти-хабарники як Онуфріїв і йому подібні не мають мати місця в рядах СВОБОДИ. Їх місце в тиз місцях на яке вони за свої вчинки заслужили. СЛАВА УКРАЇНІ!
До Фіртки 2013.06.01, 11:33
Будь ласка до того резонансного тексту додайте фотографії і тих фігурантів про яких згадуєте у статті. Адже такі фотографії з цього місця події з іншими фігурантами у Вашому архіві є, так як Ви у свій час їх показували. Народ повинен знати своїх героїв і про хабарників народу потрібно постійно нагадувати. А то якось не зручно що за всіх на світлинах віддувається тільки Олег Гаркот, який по суті є передаточною ланкою в справ про хабар. зрештою про те і Говорить і Колковський і Ломей та й і всі знають хто вимагав хабар і для кого він передавався. Дякую Вам. Будьте обєктивні.
Я 2013.06.03, 14:53
А попередні дописувачі вже й суд свій провели, і всі обставини знають, і винних назначили... І впевнені, що Онуфріїв за ці бабки на Канари поїхав... До теми - напевно Бандера і Шухевич теж усе робили виключно законно - зброю діставали, податки платили, ліцензію на відстріл сволоти отримували. Інакше які ж вони герої? Вони ж правопорушники! Шановні, трохи спустіться на землю! Ви гадаєте, що тепер можна вести політичну роботу без грошей? Коли на кожному кроці - гроші і рахунки. А особливо боротись з теперішньою бандовладою мільярдерів? Ви такі наївні? Чи може ви щомісяця сплачуєте хоча б 10% своїх доходів на рахунок Свободи і тоді тільки маєте право вимагати їхньої прозорої фінансової діяльності? Та ж навіть та газетка, яку роздають в палатках щось коштує. Погляньте уважно кожний на себе. Тільки той, хто без гріха - має право кинути камінь!
Епізод із жизні "Я" 2013.06.03, 16:02
Геноссе Онуфріїв до "Я": -Мон шер Гамлет, ходім у кабінет, конфету дам тобі я посмоктати, конхвета очень класна, "Тузік" вкусний
ДО "Я" 2013.06.04, 08:10
Класна в тебе позиція. Видно зразу що ти один із них із свободівської голоти. У тебе, та зрештою як і у всіх свободівських голодранців, та ж логіка, що й у Лєніна, Сталіна, Гітлера : "Що для досягнення мети всі засоби хороші". Для того щоб друкувати газету - потрібно брати хабарі, для того щоб вести політичну боротьбу - потрібно брати хабарі, для того щоб досягти мети - можна і вбити матір. О то якраз і є філософія ВГО " Свобода". Ми український народ на землі -на своїй землі. Але ти свободівський пройдисвіте зі своїми гнилими думками десь літаєш в небесах і виправдовуєш таких же свободівських хабарників як і ти сам. Подумай і віднайди хоча б один приклад щоб у Івано- Франківську так брали з позором когось із якоїсь іншої партії на хабарі як це зробили зі свободівськими псевдопатріотами. Тільки я впевнений, що ти думати не вмієш оскільки у тебе одна звилина і то не в голові, а на тому місці звідкіля ростуть ноги.
я також до Я 2013.06.04, 13:37
Виходить, що для досягнення мети, а мета це повалення центральної "бандовлади", обранцям на місцевому рівні можна видушувати із місцевих підприємців засоби для партійної боротьби. Оскільки ВО "Свобода" є представниками більшості в місцевих радах, органах виконавчої влади - вони і є влада на міцевому рівні. І займаються вони тим самим тут, що і твоя "бандовлада" в Києві, з однією поправкою на масштаби. Досягнення Київського трону і статусу "бандовлада" це і є приорітетна мета ВО "Свобода". До речі, красти в "своїх", щоб воювати з "чужими"- це давня галицька традиція, тому нічого дивного в такій стратегії місцевих партизанів ти (Я) не бачиш. Років через 40-45 твої діти будуть ставити пам"ятники сучасним побратимам, а ти будеш, як доживеш, стояти з коштуром і розказувати молоді як ти допомогав боротися з данєцкими бандитами
пісець 2013.06.04, 15:07
це все дуже по нашому-щоб боротись з хабарями, треба перед тим його дати-БДЖОЛИ ПРОТИ МЕДУ!!!!!!!!!!!!!
Я 2013.06.05, 14:04
"Зворушений" увагою до мого коментаря, тому дещо додам для ясності. 1. Я не оправдую жодних хабарників, а лише констатую, що тіньова система в Україні працює давно і її неможливо подолати жодною окремою організацією. А білі-пухнасті ідеалісти в цій системі не будуть жити навіть місяць-два, - або забрудняться, або помруть. 2. Я жодного відношення до Свободи, як до будь-якої іншої партії НЕ МАЮ і не мав (включно з КПРС). З Онуфріївим не знайомий, навіть не знаю чи знайду серед своїх друзів членів партії Свобода. (до речі, знайомий з В. Ломеєм по роботі) 3. Саме тому можу говорити незаангажовано, те що думаю. І деколи розкривати очі іншим на те що знаю сам. Тому раджу ще раз спокійно і уважно перечитати мій попередній пост. І бажаю починати з себе... Удачі!
10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

926
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1914
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2784
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3411
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3646
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6805 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3830

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5641

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6755 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7603
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2431
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4695
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5089
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

449
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

917
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1785
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3372
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

893
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1756
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3665
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3856 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5420