Справа Галицьких владних імпотентів. Кінця наразі не видно

 

 

 

Як повідомляла "Фіртка", в серпні 2013-го виповнися вже рік, з того часу, як в порушення санітарних норм почав споруджуватися каналізаційний септик поряд з криницею 80-літньої мешканки Більшівців Галицького району Ганни Небор.


Саме тоді жінка звернулася до селищного голови Більшівців Василя Саноцького з проханням роз’яснити «будівничим» те, що вони порушують норми. Тоді це, насправді дрібне, питання можна було, як видається, вирішити легко і швидко… Якби селищних голова був адекватним займаній посаді та мав хоч якийсь авторитет в селищі... Але владний імпотент Василь Саноцький проявив пасивність і байдужість, щось в традиційному галицькому стилі – «якось буде…»

 

Вже кілька тижнів поспіль журналісти «Фіртки» слідкують за тим, як влада у Галицькому районі без жодного результату "намагається" виправити порушення санітарних норм щодо каналізаційного септика поряд з криницею 80-літньої жінки.

 

Не зважаючи на те, що септик встановлено на відстані 7 метрів, а не 25 метрів, як цього вимагають норми, минулого тижня голова Галицької районної державної адміністрації Григорій Івасишин висловив переконання, (увага!!!) що у конфлікті мовляв винні самі "постраждалі" - син пані Небор Дмитро, та сама жінка(!!!). Тобто винні вже не ті, хто проігнорувавши нормативними документами, буквально зливають лайно людям під криницю... Винні не владні імпотенти - голова Галицької РДА Григорій Івасишин і селищний голова Василь Саноцький, що рік неспроможні вирішити проблему, а Дмитро Небор, який саме перебуває в Більшівцях, прибувши у відпустку з Канади, де він постійно проживає. За твердженням Григорія Івасишина, саме він своїми постійними протестами знову провокує сусідів, які вже нібито були погодилися залагодити конфлікт.


Схоже, що на думку  голови Галицької РДА, якщо ти навіть і правий, то все рівно повинен сидіти тихо та чекати поки твій кривдник змилується?

 

Принаймні такий висновок можна зробити зі слів голови Галицької РДА, який заявив, що Дмитро Небор, воду у криниці його 80-літньої матері вже рік отруюють, не повинен сваритися з горе-порушниками, "бо вони "теж мають гонор" (!!!). Не будемо задавати риторичне запитання голові РДА про те, що б він сам робив в ситуації, коли б під його криницю рік зливали лайно...

 

«Якщо Ви так чесно і справедливо висвітлюєте, то дайте оцінку кожного, - приїдьте на місце і заслухайте одну сторону, заслухайте другу. Влада те що може робить і надалі. Ми які можемо заходи, такі і вживаємо, хоч не дуже воно і виходить. Там теж є людина, з сімєю, яка має свій гонор. Я зустрічався з ними на вихідних і просив вирішити це питання. Люди погодилися, з понеділка ми мали починати роботу, але приїхав Небор з Канади і почав знову скандалити. Тепер чоловік заявив, що без рішення суду нічого робити не буде. І що тут зробиш?», - "безсило" каже голова Галицької РДА. 

 

Кореспондент "Фіртки" зустрівся і з Д. Небором. "Цікавий поворот подій! - сказав нам Дмитро Небор, - Голову райдержадміністрації, думаю, ввели в оману. Я навпаки уникаю будь-яких конфліктів з сусідами - порушниками санітарних норм, і маму попросив, щоби вона не відповідала на провокації і на постійні прокльони "з-за паркана", - тільки "добрий день", - і все... Мене цікавить не конфлікт, а тільки одне - коли буде усунуте очевидне санітарне порушення, яке вже рік має місце? Мені дехто каже, що я нібито повинен подати до суду. То в мене питання - на кого подавати до суду? На бездіяльну владу? На бездіяльність контролюючих органів? Це ж не є якась суперечка щодо якихось неочевидних речей чи конфлікту між сусідами. Все очевидне - порушення є, - його треба усунути. А всі ці балачки - від лукавого. Я вже був на прийомі і в голови ОДА Михайла Вишиванюка. Він сказав, що якщо в районі не можуть вирішити проблему, то він сам приїде розібратися на місці - що відбувається. Мені вже навіть перед ним не зручно за нашу місцеву владу в районі. Йому ж є чим займатися крім таких подібних проблем..."

 

Наразі голова Галицької РДА Григорій Івасишин запросив «Фіртку» приїхати у Галицький район та запропонував виїхати разом і вже на місці дізнатися деталі конфлікту та кроки, які влада зробила для його вирішення. Ми, звичайно ж, приймаємо "запрошення". Тому вже наступного тижня наші журналісти поїдуть до Більшівців, щоб "з перших уст" на місці отримати всю необхідну інформацію. Хоча нас очевидно буде цікавити лише одне запитання - КОЛИ і ЯК буде усунуте порушення?

 

Зауважимо, що після публікацій "Фіртки" районна влада спромоглася на певні кроки - за дорученням голови Галицької РДА було проведена дезінфекція криниці Неборів (позаяк аналіз води, проведений санстанцією, показав, що за останні півроку вода в криниці стала непридатною для пиття).

 

Звернувся кореспондент "Фіртки" щодо "більшівцівської проблеми" і до Рогатинської санітарно-епідеміологічної станції. У Рогатинській СЕС запевняють, що вони тільки можуть "давати рекомендації щодо облаштування септику". Натомість, за відповідними нормами встановлення септика "мусить слідкувати інспекція Держархбудконтролю, яка і повинна штрафувати недобросовісних громадян". 

 

У інспекції Держархбудконтролю відмовилися відповідати на "живі" запитання журналіста «Фіртки» і вирішили перевести спілкування в "паперово-бюрократичну" площину - попросили надіслати інформаційний запит і тільки тоді її працівники нададуть всю інформацію... Що ж, будемо писати...

 

 


10.09.2013 646 0
Коментарі (0)

10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

926
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1914
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2784
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3411
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3646
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6805 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3830

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5641

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6755 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7603
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2431
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4695
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5089
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

449
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

917
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1785
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3372
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

893
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1756
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3665
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3856 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5420