Що приховують кандидати?

Під час передвиборної агітації кожен із кандидатів на посаду міського голови Івано-Франківська палко переконує громаду – саме його обрання буде ідеальним варіантом для міста.

Їхні слова вагомі та переконливі, а от про що говорять їхня міміка та жести? Це ми попросили прокоментувати психолога Наталію Чаплинську. Після детального вивчення фотографій і відеозаписів виступів декількох найактивніших кандидатів про дещо довідались.

Віктор Анушкевичус

Часто опускає очі донизу. Це свідчить про те, що людина відгороджується від сказаного. Посмішка поблажлива, вона ніби говорить: «Ми все зробимо, ми хороші та добрі, ми знаємо про цю проблему, тому вам не варто хвилюватись».

Одразу видно, що людина втомлена, кутики губ опущені. Чоловік явно вміє тримати себе на публіці. Але найбільше турбує погляд. Він говорить: «Я вам розкажу саме те, що ви хочете почути».

Крім того, складається враження, що чоловік звик до того, що йому виставляють претензії. Натомість, він не розуміє за що. Адже, на його думку, він усе робить правильно. Також видно звичку виправдовуватися. А от щодо прийняття рішень – є проблема. Людині з таким обличчям важко приймати глибокі, серйозні, жорсткі рішення.

За стилем керування – ліберал.

Віктор Козачок

Вже сама постава – широко розправ­лені, відведені назад плечі – говорить про те, що людина є самовпевненою. Цікава жестикуляція. Чоловік робить відкритий жест рукою, закликає до щирості, і тут же «закриває» його, повер­таючи руку донизу. Говорить, як рубає. Тобто: «Все, що я сказав, залишилося позаду. Більше мене з цього питання не чіпайте».

Можна сказати, що ця людина досить самодостатня. Можливо, для політика воно й не погано. Але проглядається прихована агресія, з якою він найчастіше вміє справлятися. Також вміє поставити на місце інших. Непогано розбирається в людях.

Утім, його впевненість швидко зникає, коли йому задають незручні запитання. Це проявляється на обличчі – посіпуванням губ. Разом з тим він вміє взяти себе у руки і виправити ситуацію. Хоча, це не завжди вдається.

За стилем керування – автократ, але пом’якшений.

Руслан Марцінків

Говорить більше у лівий бік. Тут імовірні два варіанти. Перший – можливо, наслідок травми. Другий – це дуже емоційна, іноді навіть неврівноважена людина (ліва сторона відповідає за емоції).

Часто розмахує перед собою правою рукою. При цьому ніби відсікає від себе все, що говорить і відокремлюється від аудиторії. Це – «рука вождя» – «Я вам кажу!».

Ця людина відстоюватиме свої позиції будь-якими методами – навіть через крик, через агресивні випади, через приниження. А от з аргументацією та логікою йому має бути складно. Дискусію вести не вміє, адже бачить перед собою не свідомого опонента, а людину, котра думає інакше, майже ворога.

Такий чоловік є борцем, він може підняти людей на битву, може кидатися на амбразуру. Але йому не цікава проста буденна робота.

За стилем керування – автократ.

Ігор Прокопів

Вираз обличчя – стурбований, але природний. Погляд досить впевнений, прямий – людина точно знає, чого хоче у цьому житті. Хоча хвилювання теж помітне, трохи червоніють щоки. Крім того, коли акцентує на чомусь увагу, в нього мимоволі піднімається брова, що говорить про відкритість.

Обличчя відбиває життєвий досвід, а от досвід виступів на публіці в нього невеликий. Натомість, точно немає самовпевненості, самозакоханості та зухвальства. Викликає довіру.

Можна сказати, що за необхідності, здатен поєднувати авторитарний і демократичний стилі керування. Може бути дуже вимогливим, здатен згуртувати колектив як для якоїсь важливої справи, так і для відпочинку.

За стилем керування – демократ із вкрапленнями автократизму.

Юрій Соловей

Виглядає як людина зацікавлена у сказаному, але має примітний жест – повертає руки до тіла. Тобто ця зацікавленість є формальною. Ще один жест – наче миє руки. Це – корис­ливість: «Я зробив добру справу та матиму з неї зиск».

Коли дає інтерв’ю, очі прищурені, погляд прямий, але на лобі помітні складки. Людина старанно думає над кожним словом, контролює себе, щоб не сказати зайвого. Дуже обережний.

Складки біля кутиків очей відсутні – це говорить про те, що людина ретельно приховує свої наміри.

Дуже впевнений у собі, але для нього більш важливими є зовнішні, демонстративні речі. Таким людям легко навчитися спілкуватися з іншими, але вони рідко глибоко вникають у суть проблем. Для них, наприклад, важливо, як пройшов парад, в яких кольорах, а не те, чи варто було той парад організовувати.

За стилем керування – ліберал.

P. S. Кандидати у тексті подані за алфавітом.


До теми

Автократичний стиль керування характеризується максимальною централізацією влади у своїх руках. Керівник-автократ усі перемоги та успіхи приписує собі, а в поразках звинувачує підлеглих. При такому стилі керування знижується активність, ініціатива та відповідальність працівників, у колективі формується несприятливий психологічний клімат.

Демократичному стилю притаманне те, що керівник є координатором управлінських завдань, направляє та надихає колектив на нові досягнення. При перемогах та успіхах лаври віддає працівникам, при поразках бере відповідальність на себе. Дисципліна та порядок у такому колективі тримається на усвідомленні важливості спільної справи.

Ліберальний стиль характеризується тим, що керівник не бере активної участі у діяльності, не цікавиться життям колективу. Його роль зводиться до функцій консультанта, постачальника, контролера. При цьому кожен член колективу «живе своїм життям», що зазвичай призводить до порушень трудової дисципліни.


23.10.2010 Репортер 1661 2
Коментарі (2)

Читач 2010.10.24, 12:33
Смердить заказухою, такі оди хвалебні Прокопіву з усіх боків починають насторожувати і відштовхувати. Шкода, що перестарались. Схилялась голосувати за Прокопіва,
ПЭТЯ 2010.10.24, 13:30
Не знаю який він є прокопів насправді, але його рекламна кампанія єдина професійно серед моря аматорства.
10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

919
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1906
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2773
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3404
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3638
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6798 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3824

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5636

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6746 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7595
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2425
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4689
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5083
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

444
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

911
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1781
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3365
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

886
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1748
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3658
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3848 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5413