Роніньо: Проти співвітчизників завжди грати цікавіше

 

/data/blog/42471/ad9659881d1b8f5814a39b001202cc84.jpg

 

Для бразильського легіонера Роніньо, котрий проводить свій другий сезон в "Урагані", поєдинки проти "Єнакієвця" є дуже особливими. Ще б пак, адже у складі команди з Донеччини виступають кілька його земляків. А з деякими з них Роні вже давно товаришує.

 

Напередодні центрального матчу шостого туру Екстра-ліги 26-річний футзаліст охоче відповів на запитання клубної прес-служби...

 

- У чемпіонаті Екстра-ліги вже зіграно п'ять турів. Які перші висновки можеш зробити?

Розпочали ми новий сезон досить добре, оскільки перемогли вдома Луганськ з рахунком 5:1. Продовжили ми також непогано, але в нас одна проблема - ми створюємо гольові моменти, але не можемо їх реалізувати. Можливо, нам десь трохи не вистачає фарту. Крім того, думаю, кожен гравець повинен усвідомити себе частиною команди і працювати саме як командний гравець, не піддаючись особистому імпульсу, поводитися на майданчику більш спокійно і виважено.

 

- Наразі друга команда випереджає останню всього на чотири очки. Зміни у турнірній таблиці будуть ледь не після кожного туру...

Футзал - непередбачувана гра, тому, звісно, турнірна таблиця буде постійно змінюватися. Чемпіонат тільки-но розпочався, тому, яким буде остаточний результат - загадувати не хочу, час покаже. Хоча на даний момент, як на мене, "Локомотив" був поки найсильнішим суперником для "Урагану".

 

- Суттєво від усіх конкурентів відірвався "Єнакієвець", де грає одразу п'ятеро бразильців. Чотири перемоги і одна нічия на старті - це закономірніть чи випадковість?

Не думаю, що основна причина в тому, що в команді виступають бразильці. Це залежить від цілої команди, від їхньої зіграності, футзальної майстерності, малюнку гри, психологічної складової. Тому, якщо виграє команда, то це заслуга абсолютно всіх.

 

- До речі, які у тебе відносини із співвітчизниками, що виступають в Україні?

З усіма я в хороших відносинах, підтримуємо зв'язок, спілкуємося. Особливо я дружній з Ромаріо, для мене він як брат, з ним ми 3 роки грали в Грузії. Контактую я й з Тіаго, ми з одного міста, разом виросли, тому з ним я також дуже близький. - Минулого сезону протистояння з "Єнакієвцем" - це були свого роду бразильські дербі, які завершувались на користь "Урагану" - 4 перемоги та одна нічия. Принципово грати проти земляків? Те, що я граю проти земляків - це ще цікавіше. "Ураган" - це моя команда, і боротися за неї - це мій обов'язок, тому, коли виходжу на поле, то до кінця захищаю його честь, і не має значення, хто суперник - навіть, якщо це найближчі друзі.

 

- Чого очікуєш від нового побачення у суботу?

"Єнакієвець" - сильний суперник, тому одназначно легко не буде. До того ж в цьому сезоні ми зустрінемося вперше, тому цікаво подивитися - в чому їхня "родзинка" тепер. Але я завжди мислю позитивно, тому очікую тільки перемоги "Урагану" і, звісно, докладу до цього максимум зусиль. - Який рівень українського чемпіонату? Чого чекаєш від цього сезону? Рівень високий, тому й не дивно, що всі команди дуже сильні. Та для мене, як гравця "Урагану" головне, що ми потрапили в четвірку і могли грати в плей-офф.

 

- За один рік, проведений в Україні, що тобі найбільш сподобалось і, навпаки, не сподобалось в нашій країні?

Мені дуже подобається в Україні, особливо мені імпонує Івано-Франківськ. Це дуже спокійне місто, і нагадує моє рідне містечко в Бразилії. Тому тут добре жити. До того ж, криміналу не так багато (сміється). Правда, дороги в Україні не найкращі. В Івано-Франківську дуже хороші люди: ввічливі, гостинні. Мені довелося побувати в багатьох містах України, тому я маю з чим порівняти.

 

- Твої улюблені страви - українська та бразильська. Чи вмієш готувати сам?

Мені подобаються і українська і бразильська національні кухні. Найулюбленіша бразильська страва - рис з підливою із квасолі та м'яса. А з української кухні навіть не перелічити, це цілий список всякого смачненького. Ну і, звичайно, борщ, вареники. Вмію готувати і сам, тому часто готуємо разом з дружиною, інколи запрошуємо на частування і друзів.

 

- Чи є такі місця, які ти полюбляєш відвідувати в Івано-Франківську?

З понеділка по п'ятницю в мене тренування, тому я повністю присвячую себе роботі. Але на вихідні ми з дружиною відвідуємо безліч кафе, ресторанів. Івано-Франківськ - дуже затишне місто, тому улюблених місць з хорошою атмосферою предостатньо. Дуже нам подобається міське озеро, любимо тут гуляти. Нічні клуби вже не відвідую, адже я сімейний чоловік, тому нічні розваги мене не цікавлять.

 

- Розкажи більше про свою сім'ю.

З моєю дружиною Кеті ми познайомилися в Грузії, в тренажерному залі, де вона працювала адміністратором. Спочатку нам було нелегко, адже в нас різні мови, тому зіткнулися з труднощами в спілкуванні. Правда, Кеті знала італійську, яка трішки схожа на португальську, це і врятувало ситуацію. І зараз в нас грузинсько-бразильська інтернаціональна сім'я, яка мешкає в Україні. Дітей ще немає, але я мрію про сина футзаліста. - Насамкінець твої побажання вболівальникам "Урагану"? Найперше, хочеться подякувати всім фанатам "Урагану", що вони з нами. Хочу, щоб вони надалі залишалися нашими відданими вболівальниками, підтримували нас, як на домашніх, так і на виїзних матчах, і завжди вірили в нашу перемогу. А ми в свою чергу, не залишимося в боргу, а даруватимемо їм видовищну гру.

 

Олег ЛАНЯК, Христина ЧУЛОВСЬКА, прес-служба НФК "Ураган"


26.10.2013 835 0
Коментарі (0)

10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

927
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1915
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2786
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3413
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3647
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6806 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3831

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5642

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6756 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7604
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2432
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4696
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5090
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

451
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

918
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1786
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3373
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

894
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1757
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3667
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3859 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5421