Прикарпатцям на замітку: куди поїхати відпочивати в листопаді 2019 року

Багато українців воліють вирушати у відпустку не спекотним літом, а в листопадову негоду, при цьому не відмовляючи собі в морському відпочинку. Ми  розповімо, як відпочити в листопаді 2019.

На думку досвідчених туристів, ідеальний пляжний відпочинок в листопаді в: ОАЕ, Таїланді, Ізраїлі, на Мальдівах і Кубі. Також можна вирушити в екскурсійний тур Європою або полетіти в США або країни Латинської Америки.

Пляжний сезон у листопаді 2019: найкращі напрямки

ОАЕ

Туризм в ОАЕ / фото: hotels24.ua

Любителям пляжного відпочинку обов'язково сподобається комфортна погода в Арабських Еміратах. Так, в листопаді вдень ​​температура повітря близько +30 С, вночі - +20 С, а вода прогрівається до 28 градусів тепла. Гості можуть скупатися в солоних водах Перської або Оманської затоки, позасмагати на піщаних пляжах, де пісок від темно-золотого до білосніжного кольору. Оскільки в жовтні-листопаді в ОАЕ - пік туристичного сезону, ціни на проживання набагато підвищуються.

Крім відпочинку на пляжі, в цій арабській країні є на що подивитися.

Наприклад, в Дубаї варто піднятися на найвищу вежу-хмарочос у світі - Бурдж-Халіфа. Також в туристичній мецці ОАЕ особливої ​​уваги вартує Старе місто, шопінг-центр Dubai Moll, океанаріум та аквапарки Wild Wadi і Wonderland. Найкращі пляжі в Джумейрі, а в столиці - Абу-Дабі обов'язково треба побачити мечеть шейха Зайда. Культурний центр ОАЕ - Шарджа, тут немає величезної кількості розваг, більше зелені та умиротворення, чимало музеїв. Дуже спокійно в Фуджейрі, особливо сподобається тут любителям дайвінгу. В кінці листопада в ОАЕ триває етап гран-прі Формули 1.

Вартість: від 40000 грн за двох на 7 днів за системою full board в готель 4*

Таїланд

Таїланд / фото: turist.delfi.ee

Мандрівники, які потрапили один раз в Таїланд, ніколи не забудуть її природу, першокласні пляжі, м'який клімат, велику кількість дарів моря і тропічних фруктів. Туристи називають Тай "країною усмішок", адже місцеві жителі дуже доброзичливі, а відпочивальники почуваються в безпеці. Відпочити в Таїланді можна бюджетно, якщо самостійно орендувати житло. Найдешевше відпочити в листопаді, коли закінчується сезон дощів. Температура повітря в цей час не опускається нижче 30 С тепла, а вода - дуже тепла, до +28С. Листопад у Таїланді - низький сезон, тому ціни ще більш доступні.

Основні курорти Таїланду - Паттайя, Самуї і Пхукет. Паттайя - найстаріший курорт в країні на узбережжі Південно-Китайського моря, в Сіамській затоці. Тут не найчистіші пляжі, тому для відпочинку з дітьми місцевість не підходить. А ось Самуї - якраз буквально призначений для того, щоб провести тут відпустку з нащадками. На Самуї збереглася первозданна природа, кришталево чисте море і пісок. Найбільш тусовочне місце в Таїланді - Пхукет, чимало розважальних закладів на Патонгу.

Вартість: від 48000 грн за двох на 7 днів за системою full board в готель 4*

Мальдіви

Мальдіви / фото: kp.ua

Тропічна смарагдова рослинність, блакитна вода, білосніжні пляжі - все це вабить на Мальдіви тисячі туристів з усієї планети. Особливо популярні курорти Мальдів серед молодят і романтичних пар. На Мальдівських островах розміщено близько сотні готелів зі своєю інфраструктурою: ресторанами та барами, СПА салонами та фітнес залами. Саме на інфраструктуру готелю, розмір острова і довжину пляжу слід звернути увагу при купівлі туру на Мальдіви.

Листопад - перехідний період для острова, адже ще триває сезон дощів, але насправді опади вже мінімальні. Варто тільки пам'ятати, що в центрі архіпелагу (атоли: Фаафу, Баа, Мале, Арі) дощі випадають частіше, ніж на півночі (атол Хаа-Аліф). Останній осінній місяць підходить для відпочинку економним туристам, адже ціни істотно знижені (розпал сезону з грудня по березень).

Відпочинок на Мальдівських островах переважно ледачий, пляжний. Інтерес туристів викликає найбільш фешенебельний готель-острів Мальдів - атол Баа, який перебуває під захистом ЮНЕСКО, а також атол Даалу, куди треба добиратися тільки на гідролітаку. Серед розваг: дайвінг, морська рибалка, снорклінг, водні лижі, прогулянки на каное.

Вартість: від 82 000 грн за двох на 7 днів за системою full board в готель 4*

Куба

Куба / фото: kp.ua

У листопаді на острові Свободи також перехідний сезон, тому найкраще для відпочинку підходить друга половина місяця і південна половина острова. Удень на Кубі досить тепло - +30 С, а ось вечори ще прохолодні - не вище 20 С тепла. Активним туристам запропонують з'їздити на екскурсії в старовинні міста й індіанські села, в тропічні ліси і заповідники. У листопаді можна відсвяткувати разом з кубинцями свято Христофора Колумба, який є покровителем Гавани, відвідати фестиваль джазової музики і міжнародний ярмарок.

На Кубі дві туристичні мекки - Варадеро і Гавана, тут розвинена інфраструктура. Найкращі пляжі Куби розташовані на відокремлених островах - Кайо Ларго і Кайо Левіса. Вони малолюдні, адже відпочивати в цій частині країни дуже дорого. Хороші піщані пляжі розташовані в Варадеро, Тринідаді, біля Сьєнфуегоса і Ольгина, а також недалеко від Гавани (пляж Санта-Марія-дель-Мар.)

Любителям делікатесів на Кубі робити нічого - кубинська кухня досить мізерна, не справить враження і набір продуктів в магазинах. Також на острові поганий і дуже дорогий інтернет: годинний юзинг коштуватиме 2-8 дол.

Вартість: від 75 000 грн за двох на 7 днів за системою all inclusive в готель 4 *

Ізраїль

Ізраїль / фото: delo.ua

Відпочинок в Ізраїлі в листопаді буде практично ідеальним. Це маленька держава, яка, тим не менш, має вихід відразу до трьох морів. В Ізраїлі багато пам'ятників архітектури, де зберігаються стародавні артефакти. Паломників з усього світу привертають біблійні місця (Віфлеєм, Назарет, Цфат, Тверія) і шикарні пляжі. У листопаді в Ізраїлі комфортна погода, без виснажливої ​​спеки і дощів - +23 ... +27 С удень, а вода прогрівається вище за 23 градуси тепла. Як і навесні, восени в Ізраїлі високий сезон і вартість проживання в найдешевшому готелі буде 50 доларів, але в середньому - це 100 дол. за добу.

У столиці Ізраїлю - Тель-Авіві сподобається молоді, адже тут чимало розважальних закладів, багато місць для шопінгу. У Нетанію, яка розташовується між Тель-Авівом і Хайфою, їдуть любителі активних видів спорту. Пляжі в Нетанії розташовані під кручею, тому до послуг відпочивальників - ліфти.

У Хайфі розташувався один з найкращих пляжів в Ізраїлі - Дор і Бахайські сади. Спокійний оздоровчий відпочинок вийде біля Мертвого моря. Елітний відпочинок пропонують курорти Ейлата на березі Червоного моря, тут функціонують міжнародні центри з дайвінгу і снорклінгу. Шикарний відпочинок, а саме фешенебельні готелі, є в Герцлії.

Вартість: від 44 000 дол. за двох на 7 днів за системою half board в готель 4*

Екскурсійні тури в листопаді 2019

Наприкінці жовтня-початку листопада в школах період канікул, тому можна сміливо їхати з дітьми на екскурсію за кордон.

Англія. У листопаді температура повітря на Туманному Альбіоні не більше +13С, зате саме в цей час тут проходить безліч цікавих заходів. Наприклад, в Лондоні - ніч Гая Фокса (5 листопада), Lord Mayor's Show (9 листопада), починається підготовка до Різдва (відкриваються різдвяні ярмарки, проводяться тематичні заходи).

Чехія. У листопаді - прохолодно, не вище +6 С, але сухо. Туристи з усього світу відправляються до чеської столиці за враженнями від приголомшливої ​​архітектури. Особливу увагу приділяють готичним соборам, музеям, мостам, ратушам. В кінці місяця в Празі вже встановлюють ялинку. Крім столиці варто відвідати: Брно, Пльзень, Карлові Вари.

Іспанія. У листопаді тут стартує театральний сезон, проходить безліч культурних заходів для дітей і дорослих, наприклад, фестиваль оливок в Андалузії. У південній частині Іспанії досить тепло - +20 С, а ось в Барселоні, Мадриді та Більбао - не тепло - +14С.

Італія. Листопад - найкращий місяць для бюджетного відпочинку, оскільки на пляжах вже не поніжишся, а на лижах ще не покатаєшся. Туристи вибирають сонячну Тоскану або інші райони країни в південній частині, адже температура повітря тут може досягати + 20С. Уваги туристів гідні: Колізей, Пантеон, собори, інші пам'ятники архітектури, які входять до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Туристам сподобається в: Барі, Мілані, Римі, Флоренції, Венеції, Сицилії, Сардинії, Бергамо, Вероні, Неаполі, Пізі. Діти залишаться в захваті від парку розваг - Гардаленд.

Австрія. В середині листопада відкриваються гірськолижні курорти, і ціни ще досить демократичні. Як і по всій Європі, в останній місяць осені активно готуються до різдвяних свят, і у Відні вже відкриті різдвяні ярмарки.

Франція. Крім відомих пам'яток (Ейфелевої вежі, садів Тюїльрі, Версальського палацу, Лувру, Монмартра), подорожуючи з дітьми, варто відвідати Діснейленд. Також 15 листопада у Франції відзначають винний фестиваль - свято "Божоле Нуво". У листопаді у Франції відносно тепло, повітря прогрівається до +11С.

Кorrespondent.net


02.11.2019 3625
Коментарі ()

10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

919
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1906
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2773
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3403
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3638
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6798 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3824

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5636

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6746 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7595
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2425
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4689
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5083
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

442
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

911
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1781
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3365
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

886
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1748
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3658
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3848 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5413