ПРЕЗЕНТОВАНО УНІКАЛЬНИЙ ПУТІВНИК "МЕТАФІЗИКА КАРПАТ" (фото)

20 січня в Івано-Франківську в колишній міській Ратуші, в залі, в якій засідав колись магістрат міста Станиславова Благодійна Громадська Культурологічна Фундація «Цинамоновий Хрущ» презентувала ще один реалізований проект Фундації – видання унікального путівника «Метафізика Карпат».

 

Цей проект був задуманий, як перша спроба сучасної подачі карпатської феноменології не через «важкий» науковий текст, а саме в стилі туристичного путівника тими стежками загадок і недосліджених явищ, які нерозривно пов’язані з Карпатами.

 

Меценатами проекту виступили народний депутат Роман Ткач, відомий меценат і політик Андрій Романчук та юридична компанія «MORIS Group».

«Метафізику Карпат» вже надрукували

«Метафізику Карпат» вже надрукували

План Стиниславівської фортеці нагадує в плані Кабалістичне Дерево Життя.

За тиким же планом будувалися Лондон, Париж, Вашингтон

 

Книга має 108 сторінок (і ті, хто знайомі з нумерологією Сходу, зрозуміють значення цього числа). В книзі вміщено більше 150 кольорових ілюстрацій і п’ять карт-схем Івано-Франківської області з відмітками тих містичних об’єктів, про які йдеться у книзі.

 

Презентована книга, є своєрідним путівником по «місцях Сили» Прикарпаття і тої частини Карпат, яка знаходиться на території Івано-Франківської області. Упорядники не вважали своїм завданням розв’язувати суперечки науковців щодо природи тої Сили, джерелом якої є природні утворення, сакральні об’єкти та особливі місця. Нехай вчені метафізики, геофізики і геомантики визначають: чому деякі ландшафтні утворення допомагають людям, лікують їх, а інші – навпаки. Головне те, що ці феноменальні властивості таємничих «місць Сили» впевнено прослідковуються і фіксуються століттями (якщо не тисячоліттями). І це є найголовнішою запорукою їхньої справжності.

 

Кожна епоха накладала на ці місця візерунки своїх легенд і міфів. Різні племена і народи залишили свої матеріальні і духовні сліди біля них. Тому одне й те ж саме «місце Сили» іноді супроводжують і прадавні язичницькі перекази, і християнські легенди й, навіть, кабалістичні знаки. Упорядники намагалися дотримуватися синтетичного і зваженого підходу до цього спадку.

 

Ті, хто захоче відвідати «енергетичні пам’ятники» Прикарпаття, можуть додати до нього свої враження і відчуття. Адже історія карпатської метафізики ще недописана. Вона й надалі потребує для свого доповнення уваги й завзяття ентузіастів-містиків, краєзнавців і допитливих мандрівників.

 

Запропонований перелік «місць Сили» безумовно не є вичерпним. У «Метафізиці Карпат» подано лише найвідоміші і найвизначніші з них. Це стосується й Карпатського «легендарію», котрий невичерпний, як і будь-яка справжня народна творчість.

 

Метафізика Карпат – живе явище, тому упорядники додали до розділів, присвячених об’єктній метафізиці ще й розділ, у якому йдеться про живих носіїв прадавньої Карпатської містичної традиції – мольфарів, котрі, за переконаннями частини вчених, є спадкоємцями знань і вмінь давніх жрецьких колегій, що мешкали в Карпатах тисячоліття тому.

 

В книзі розміщені карти Івано-Франківщини, за якими кожен зможе прокласти свій маршрут до чудотворних джерел, містичних об’єктів, чудотворних ікон, Місць Сили, старовинних святилищ Прикарпатського краю.

 

В Івано-Франківську презентували книгу про феномен Карпат

 

В Івано-Франківську презентували книгу про феномен Карпат

Кореспондент телеканалу "1+1" Алла Пасс та редактор газети "Репортер" Андрій

Філіпський дуже тішаться з того, що нарешті вийшла друком "Метафізика Карпат"

 

 

В Івано-Франківську презентували книгу про феномен Карпат

 

В Івано-Франківську презентували книгу про феномен Карпат

Команда "Форсайт-Альянсу", яка займалася дизайном, макетуванням та версткою книги

 

ПРЕЗЕНТОВАНО УНІКАЛЬНИЙ ПУТІВНИК

 

В Івано-Франківську презентували книгу про феномен Карпат

В Івано-Франківську презентували книгу про феномен Карпат

В Івано-Франківську презентували книгу про феномен Карпат

В Івано-Франківську презентували книгу про феномен Карпат

Володимр Єшкілєв, письменник-метафізик

 

В Івано-Франківську презентували книгу про феномен Карпат

Посередині головний фотограф проекту Жанна Мойсеєнко,

справа - Тарас Нагірний, краєзнавець

 

 

В Івано-Франківську презентували книгу про феномен Карпат

 

В Івано-Франківську презентували книгу про феномен Карпат

Юні бандуристки створювали містерійно-фолькльорне тло презентації

 

В Івано-Франківську презентували книгу про феномен Карпат

Справа - Чупакабра, про яку йдеться і в "Метафізиці Карпат"

 

Колектив проекту зараз готує вже друге видання книги в російсько-англомовному варіанті, яка може побачити світ влітку. Наразі зголосився підтримати проект Сергій Чмихалов, директор калуського підприємства «Карпатнафтохім», яке входить в групу російських нафтохімічних підприємств «Лукойл».

А в п’ятницю 28 січня, в київській книгарні «Є», що на Лисенка, 3, був аншлаг. Тут також відбулася презентація книги-путівника «Метафізика Карпат». Презентували видання івано-франківці - письменник Володимир Єшкілєв та краєзнавець Тарас Нагірний. Модератором зустрічі був відомий київський письменник Сергій Грабар. Презентацію відвідали журналісти київських ЗМІ, телеканалів, газет, інтернет-видань.

 

Презентація вийшла за межі розмови власне про представлену книгу. Зав’язалася дискусія щодо співзвучності карпатської та східної метафізичних традицій. Про це фахово розповів, зокрема, філософ Києво-Могилянки та Національного інституту філософії ім. Григорія Сковороди Юрій Завородній.

 

Кореспондентка «Дзеркала тижня» Дана Ключевська запропонувала авторам книги зробити спеціальне дослідження щодо карпатської єврейської магії. Нагадаємо, що в Карпатах в печері на Сокільському хребті поблизу Косова колись більше десятиліття медитував відлюдником засновник хасидизму (єврейської містичної традиції) Бааль Шем Тов, який, до речі, товаришував та часто дискутував з карпатським «робін гудом» Олексою Довбушем.

 

Данило Яневський, який раніше, за його словами, дуже уважно прочитав «Метафізику Карпат»,  припустив, що в книжці описується єдина багатошарова система карпатських магічних ритуалів, які належать до різних історичних періодів, але залежні та між собою, бо черпають свої знання з єдиного прадавнього джерела. Про це джерело писав колись відомий традиціоналіст Рене Генон, якого також згадали гості презентації.

 

Багато питань присутніх на презентації було, зокрема, про відмінності чоловічої жрецької карпатської магії (мольфарства та відьмацтва).

 

Презентацію відвідало багато знаних людей, зокрема політолог Кость Бондаренко та письменник Степан Процюк.

11


22.01.2011 3893 2
Коментарі (2)

08 2011.02.06, 23:58
Ткач зробив добру справу!
Марія 2012.07.14, 16:24
Де в Києві можна придбати цю книжку?
10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

917
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1903
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2771
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3398
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3636
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6794 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3824

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5635

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6743 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7592
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2422
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4688
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5081
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

442
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

909
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1778
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3362
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

885
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1746
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3657
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3843 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5410