Підкорити столицю: як юна франківчанка дійшла до фіналу на популярному шоу (інтерв'ю)

Рік за роком, рік за роком і юна співачка з Івано-Франківська потрапила на велику сцену популярного шоу. Чотирнадцятирічна франківчанка Карина Столаба потрапила до суперфіналу співочого проекту «Голос. Діти».

Цього року вона втретє прийшла на кастинг. Але цей рік для неї – особливий. Дівчина мала останній шанс взяти участь у проекті, адже їй вже виповнилося чотирнадцять років. Карина займається музикою з шести років.

Нещодавно виграла безкоштовне навчання на юриста, проте мріє про професійну музичну освіту. Хоче навчитися грати або на фортепіано, або на гітарі. На шоу вона виконала пісню “Cryin'” гурту “Aerosmith”. Своїм голосом їй вдалось вразити всіх трьох тренерів та розвернути їхні крісла.

Ексклюзивно для Фіртки Карина розповіла про те, як потрапила на проект, його залаштунки та що планує робити далі.

Чому саме «Голос. Діти»?

На проект дівчина приходила два роки підряд. Проходила кастинги, але далі ніж «Можливо, ви пройдете» справа не заходила. Втретє, приїхавши до Києва, Карині вдалося досягнути своєї мети – потрапити на сцену «Голосу».

«Це були дуже неймовірні відчуття. Я так на це чекала і пройшла до фіналу, на такій сцені, в прямому ефірі».  

Чому саме «Голос. Діти»? Карина вважає, що це шоу є надзвичайно щирим та справжнім. Діти на сцені не такі, як дорослі. Вони відкривають і показують себе без фальшу та гри.  

Від кастингу до фіналу

Спочатку Карина приїхала в Київ - подала анкету та чекала своєї черги. Після цього пройшла акапельний конкурс – прослуховування пісень, які підготували учасники. Після акапельного конкурсу хтось проходив далі – у наступний етап кастингу, а комусь казали «Зустрінемося на наступний раз». Дівчина пройшла на наступний етап – прохід до продюсерів. Вони прослуховували попередні пісні, але вже з музикою. Наступний етап – «Ми вам зателефонуємо» або учасники потрапляли до редакторів і спілкувалися з ними. Звідси і почався шлях: сліпі прослуховування – вокальні бої – півфінал – фінал.

 «Я нічого не очікувала. Я просто налаштовувала себе гідно виступити, кайфанути на сцені, як в останнє, а там - хоча б одне крісло розвернулося. Проте до мене розвернулося аж троє! Я про таке навіть мріяти не могла!».

Вибір команди

Карина розповідає, що коли стояла на сцені і обирала команду, то зразу знала, що це буде «Время и Стекло». Так відчуло її серце, ну і загалом дівчині хотілося в їхню команду з самого початку. Гурт досить довго не розвертався до юної конкурсантки і це її засмутило, проте не «збило» і вона співала до кінця. А коли Надя Дорофєєва та Позитив повернулися, то сльози виступили на очах.

«Це просто не передати словами, які це емоції - попасти в їхню команду. Працювати разом з ними просто неймовірно, адже це кумири мого дитинства. Вони мене мотивують, надихають. Працювати з ними – це мрія з усіх мрій».  

Підбір пісень

Щодо вибору пісень – нема такого, щоб хтось казав яку пісню співати. Чи тренери, чи ще хтось. Під час процесу підбору пісень всі між собою спілкувалися – розглядали різні ідеї. Це можна назвати співпрацею.

Всі пісні, які були на проекті, обирали спільним голосуванням, вони подобалися і Карині, і тренерам. Це були саме ті пісні, які вона відчувала. Не було і не буде таких пісень, якими б вона не жила на сцені.

«В мене немає особливого стилю виконання. Кожна пісня різна та з різною історією, тому коли співаю, просто живу тією історією і стиль сам по собі проявляється». 

Хоч є багато красивих українських пісень, але перевагу дівчина віддає англійським, як у прослуховуванні так і у виконанні.

Сцена і хвилювання

Хвилювання на сцені Карина не відчуває, проте, перед самим виходом трішки нервує. А все тому, що хоче виступити гідно. Каже, що не обов’язкова перемога, а важливо виступити так, щоб не було соромно. Девіз виступів на сцені – розслабитися та отримувати задоволення.

«Найстрашніше було вийти на сцену та підвести своїх тренерів, які дали тобі шанс пройти на наступний етап. А найважчим було прощатися з кимось з учасників. Емоції після шоу не передати – вони фантастичні, неймовірні. До цього часу не вірю, що я виступала на цьому проекті, мене показували по телевізору. Я мріяла потрапити на цей проект, стала його частинкою. Це ніби сон».

Друзі та конкуренція

На «Голосі» дівчина знайшла справжніх друзів. Всі учасники були, як велика команда та сім’я проекту.

«Не було такого, що команди «Время и Стекло», Дзідзьо чи Джамала – всі відокремлені, ніхто не спілкується. Цей сезон особливо дружній. Ми були, як друга сім’я». 

Конкуренція не відчувалася зовсім. Карина розповідає, що цей сезон був найдружніший, -  неважливо з якої ти команди, всі тренери завжди давали поради, а учасники підтримували один одного.

«Мені здається, це краще конкуренції!»

Підтримка

Під час всіх виступів Карину підтримувала родина – це «божевільна група підтримки».

«Вони такі активні. З Новоград-Волинського підтримували мої родичі, з Івано-Франківська - мої батьки. Це найрідніше і найщиріше коло, яке справді підтримувало мене».

Спілкування з зірками

Після завершення шоу тренери та учасники активно спілкуються у соціальних мережах. Тренери говорили учасникам: «Працюйте, пишіть пісні, відправляйте нам. Ми будемо з вами спілкуватися і підтримувати». Після шоу учасників ніхто не покидає.

«Спілкувалася з Неттою, крутими продюсерами, всіма зірками, які були на ефірах. Інші тренери давали нам поради, мені говорили дуже багато приємних слів. Багато порад давала Джамала, за які я дуже вдячна. Тренери підтримували всіх, незалежно від команди».

Будні після проекту

Після проекту і розмов з Сашею Зазарашвілі, Карина зрозуміла, що треба удосконалити свою англійську.

«Також в день можу трішки поспівати для себе або помалювати. Ну і, як всі діти на канікулах, гуляю з друзями або провожу час з рідними, з сім'єю. Також збільшилася аудиторія, підписники в соцмережах. Вони говорять і пишуть такі неймовірні слова. Це не тільки мотивація, а й підтримка. Це найкрутіше, що змінилося після «Голосу». Збільшилася популярність і кількість прихильників».

Це вже перемога

Карина не виграла шоу, але виграла для себе змогу стояти на сцені, співати з крутими зірками, бачити та спілкуватися зі своїми кумирами - це вже перемога.

«Я себе одразу налаштовувала на те, що не важливо, хто переможе – головне перемога нашої команди. Переживань не було, навіть коли не назвали моє ім’я, плакати не хотілося. Я була горда тим, що дійшла до суперфіналу і виступала з такими крутими людьми».

Плани після шоу

Після шоу Карина хоче працювати, писати власні пісні - дарувати їх людям та займатися власними проектами. Сидіти на місці – це точно не про неї.

«Це для мене шанс – ця маленька популярність, ці люди. Це маленький поштовх, знаю, що від моєї роботи залежить моє майбутнє. Я буду працювати і на цьому не зупинюся. Зараз  я збираюся підкорювати столицю. Це моя ціль».

Побажання

Хочу сказати всім, хто мріє бути співачкою/співаком, але не співає, бо думає, що не має голосу - не потрібно боятися! Знайдіть викладача, який допоможе розвинути вашу техніку вокалу. Знайдіть таке творче місце, куди для заняття вам захочеться повертатися кожного дня!

Згодом знайдіть свою фішку виконання пісень, свій тембр, те, що зможе зацікавити слухача. Почніть з простих конкурсів, фестивалів, а далі випробовуйте себе у різних телевізійних проектах!

«Знайдіть мрію, повірте в неї і вона повірить в вас!» - слова з пісні Дмитра Монатіка "Моим". Це надихає кожного не здаватися, вірити у свої сили у досягненні власної мети. Не забувати плідно працювати і отримувати задоволення від того, що робиш - це надважливо!

Хочу передати всім привіт, хто читає це інтерв’ю, хто мене підтримував і голосував. Це лише початок. Далі – більше. 


16.07.2019 Люся Грибик 5069
Коментарі ()

10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

917
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1903
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2771
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3398
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3636
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6794 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3824

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5635

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6743 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7592
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2422
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4688
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5081
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

442
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

909
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1778
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3362
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

885
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1746
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3657
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3843 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5410