Олена Зеленська: Я до такого не готувалася

Автор студії "Квартал 95" розповіла, як змінилося життя її родини після того, як чоловік став кандидатом у президенти.

Це перше інтерв'ю Олени за останні роки.


Олено, ваші інтерв'ю пресі такі ж нечасті, як і ваша поява на сцені або в кадрі. Хоча в деяких фрагментах з давніх випусків КВК вас можна побачити. Чому уникаєте публічності останнім часом?

Я уникаю публічності не останнім часом, а взагалі. Скажу так: я не з тих людей, які комфортно почуваються, перебуваючи в центрі уваги. За публічність у нашій родині успішно відповідає інша людина. Тому дякую вам за можливість відповісти на ваші запитання, сидячи з комп'ютером на канапі.

https://static1.iod.media/storage/articles/covers/xl/1551346036_287_a92d8102bc0db4b2.jpg

Ви готові до кардинальних змін у житті у разі перемоги Володимира?

Готовність - це результат процесу підготовки. Я до такого не готувалася. А взагалі в таких випадках не варто забігати наперед.

https://static1.iod.media/storage/articles/blocks/images/1551891234_2223_08bf9629eeb4b37d.jpg

Наразі ваша родина у центрі уваги більше, ніж будь-коли. З'явилися через це якісь обмеження? Чи ведете колишній спосіб життя?

Звісно, відбулися зміни, пов'язані насамперед з безпекою. Тому, з міркувань безпеки, я не буду про це говорити. А в цілому все залишилося, як і раніше. Насправді, змінилося не так багато - тато так само багато працює, але при цьому приймає на себе величезну хвилю негативу, що не може не втомлювати. Однак дітей ми намагаємося якось від цього відгороджувати.

"Донька не хоче, аби тато занурювався у світ політики"

Як діти відреагували на новий виток в кар'єрі татуся? Взагалі з дітьми обговорювали ці нюанси?

Молодший син (Кирилові 6 років - Ред.) поки не дуже цікавиться татовою кар'єрою - його більше хвилює, чи зможе той сьогодні з ним пограти. Старша донька (Олександрі - 14 - Ред.) в стані юнацького максималізму висловлює активне невдоволення. Їй не хочеться, аби тато занурювався у світ політики, ставав схожим на тих представників політичного бомонду, яких вона бачить по телевізору. Я намагаюся їй пояснити, що в будь-якому середовищі можна залишатися самим собою, зберігати порядність і принциповість. І що тато точно зможе це зробити. Таки знайшлася людина, яка зуміла сісти на шию Зеленському - це син Кирил.

Якщо уявити, що ваша родина - це міні-держава, то яка форма правління в цій державі? Як поділена влада, які повноваження у кожного, хто за що відповідає? 

У сенсі - монархія чи республіка? Республіка, звісно. Сподіваємося, лад у нас демократичний. Папа здійснює загальне стратегічне керівництво, а далі нам надана свобода дій. Народ не має ніяких обмежень!

"Голобородько - не Зеленський однозначно!" 

Володимир, виконуючи роль президента в серіалі «Слуга народу», грає самого себе? Чи він у житті зовсім не схожий на Голобородька? Що у них спільного, а в чому вони кардинально різні?

Голобородько - не Зеленський однозначно! Володимир значно більше пристосований до життя, ніж його герой у кіно. Є, звісно, і загальні риси - чесність, порядність. І не завжди виправдана любов до людей. Але це тільки моя думка!

https://static1.iod.media/storage/articles/blocks/images/1551891237_2228_29eeb4b37dac350f.jpg

Ви обоє за зодіаком - Водолії, дні народження - підряд (у Володимира - 25 січня, у Олени - 6 лютого. - Ред.). Що в цьому році подарували одне одному?

Я подарувала парфуми. А те, що подарував він, ви побачите в декларації за цей рік. Жарт.

Пам'ятаєте той день, коли вперше сказали Володимирові, що чекаєте дитину? Якою була його реакція? А вдруге він відреагував спокійніше чи навпаки?

Звісно, я пам'ятаю обидва рази. Він дуже любить дітей. Це була реакція нормальної людини, яка розуміє, що здійснюється його бажання, і тепер це щастя у нього на все життя. Звичайно, вдруге він уже знав, як це круто, і не лише радів, а й одразу почав будувати плани!

Коли востаннє були на побаченні? І чи часто вдається побути удвох у романтичній атмосфері?

Романтичні побачення - це не про нас! У нас завжди є про що поговорити, і часто наші розмови переростають у суперечки. Тому навіть якщо ми прийдемо до ресторану на вечерю зі свічками, це з боку матиме вигляд таємної наради тет-а-тет.

Як часто вибираєтеся у відпустку всією родиною? І як довго вам вдається втримати Володимира на пляжі? Ви надаєте перевагу активному відпочинку?

Ми завжди відпочиваємо з дітьми. Як можна поїхати відпочивати і залишити дітей вдома? Активний тато - активний відпочинок. Лише останнім часом ми можемо декілька днів відлежувати боки з книжкою на шезлонзі, а з третього - обов'язково кудись їдемо, пливемо, щось дивимося. Насправді, це ж чудово! Набагато цікавіше отримувати якусь інформацію, враження, ніж просто відсипатися.

Чи є у Володимира риси характеру, звички, які мало відомі широкому загалу? 

Мені здається, Володимир дав у своєму житті стільки інтерв'ю, що встиг розповісти про себе практично все. Від мене, мабуть, потрібні якісь побутові подробиці?

Давайте їх!

Наприклад, вранці за сніданком він майже ніколи не п'є кави. Натомість любить заварити чорний чай і пити його з красивої чашки. Чомусь любить класичний білий посуд. Причому в інших побутових речах він зовсім невибагливий. Відпиває третину, ну, може, половину чашки - і йде на роботу. Просто отримує задоволення від процесу.

"Сцена і життя у нас не перетинаються"

Володимир часто радиться з вами перед тим, як прийняти якесь рішення? 

Іноді радиться, звісно... Але було б неправдою сказати, що в усьому! Швидше він іноді промовляє вголос свої плани, аби почути, як це звучить.

Чи часто в тій чи іншій мініатюрі або жарті на сцені "Вечірнього Кварталу" з'являються епізоди з вашого сімейного життя?

Сцена і життя у нас не перетинаються.

Якось Володимир зізнався, що побоюється брати вас на прем'єри своїх фільмів через ваші гострі коментарі. Нібито ви своїми жартами змушуєте його червоніти. Любите пожартувати над чоловіком? До речі, як він реагує, коли не він, а над ним жартують? 

Я і сама побоююсь ходити на прем'єри через свої гострі коментарі. Щоразу даю собі слово тримати язик за зубами! Але намагаюся більше підтримувати. Я просто розумію, наскільки це важка справа - довести проект до завершення. Я б не змогла, у мене б забракло моральних сил. 

https://static1.iod.media/storage/articles/blocks/images/1551891241_2235_908bf9629eeb4b37.jpg

Про вас широкому загалу відомо дуже мало. Хто така Олена Зеленська: леді, що воліє ходити у витончених сукнях і на підборах, чи дівчина, яка в повсякденному житті вибирає джинси і кеди? 

Другий варіант. Але не виключаючи повністю перший. Я просто вважаю, що час джинсів і кросівок в житті жінки колись закономірно закінчується. Чому б не насолодитися комфортом, поки це можливо?

Бліц:

  • Улюблена страва Володимира? - Усе, що я приготую.
  • Київ чи Кривий Ріг? - Київ. Усе вже тут.
  • Ваші улюблені парфуми? - Кожен день - різні.
  • Роль Володимира в кіно чи на сцені, яка вам найбільше подобається? - Чесно? Він її ще не зіграв.
  • Три найгірші риси характеру Зеленського? - Лише одна: йому здається, що можна встигнути все.
  • Остання книга, яку ви прочитали? - Я читаю кілька одночасно. Остання, яка запам'яталася, - "Уцілілий" Чака Паланіка.
  • Концерт «Океану Ельзи» чи «Вечірній Квартал»? - Дивне запитання.
  • Фільм, який можете переглядати разом з чоловіком нескінченно? - «Реальна любов» (Love Actually). 
  • Коли востаннє сміялися до сліз і чи є бажання повторити? - Нещодавно - на фестивалі "Ліги сміху" в Одесі. Є і бажання, і можливості.

ЙОД, питання ставили Ольга Ліцкевич та Юлія Мамойленко

Фото з сімейного архіву Зеленських


23.03.2019 6586
Коментарі ()

10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

919
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1906
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2773
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3403
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3638
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6798 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3824

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5636

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6746 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7595
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2425
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4689
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5083
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

442
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

911
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1781
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3365
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

886
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1748
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3658
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3848 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5413