Оцените красоту игры :)

 

Не можу натішитися мудрості нашого народу, яка поза всяким сумнівом струменить ще з трипільських часів. Не кожен народ може такою мудрістю та прозорливістю.

Свідченням його величі стали останні вибори до Верховної ради України. Нарешті він прокинувся і «проголосував проти». Проголосував проти осоружних донецьких наперсточників.

На Сході наш мудрий народ «всі як скло» дружно кинулася голосувати за тих, «хто поверне країну народу» - за комуністів. І честь йому за це та хвала. Двадцятиліття руїни слава Богу не погасило жертовного вогню, що палає у спраглих соціальної рівності серцях. Звичайно ж, тільки наші полум’яні комуністи покликані зупинити зажерливу зграю олігархів, які шматують «нашу социалистическую Родину», розкрадають дійсно здобуте кров’ю та потом загальнонародне майно.

На Заході від Рави-Руської до «столиці нашої Батьківщини міста-героя Києва» наш не менш добрий та мудрий народу ревно кинулися голосувати за тих, «у кого не здригнеться рука». А це ще кілька мільйонів наших добрих та чесних співвітчизників. Сльози радості зросили моє лице – нарешті народ прозрів.

Ще інші, з тих у кого серце не так палає у любові до Родіни-Вітчизни, понуро проголосували за «ніяких» - «тих, хто їх зупинить» та різних «самостійних».

І наш добрий та мудрий народ отримав те, що хотів. Відбулися перші акти великої комедії, яку називають засідання Верховної ради України. Схід отримав своє, Захід – своє.

Летіли іскри від болгарок, тріщали паркани та двері – і нікому за це нічого не було.

Муравлисько народних обранців впиваючись гамселили одні одних – і нікому за це нічого не було.

Велика Вчителька Нації відважно – як у першому класі - відшмагала Великомого і Могутньомго Старця – перевіряла на психічну та фізичну придатність – і нічого їй за це не було і не буде. Великий і Могутній примирливо відмуркував – ну геть як двоє закоханих голубків.

Ті «у кого рука не здригнеться» показово гонили швабрами по закамарках двох «запроданців-табалових» – і нікому за це нічого не було. З того дня слово «табалов» стало в українській мові синонімом запроданства.

Одним словом Вертеп запрацював. Картинка для нашого доброго і мудрого народу була забезпечена. Димова завіса виставлена. Народ ридав.

Можна було переходити до справжньої гри.

Бо ж врешті-решт наш добрий і мудрий народ нарешті отримав, те, чого хотів.

Комуністи «повернувши народу країну» моментально злилися у затяжному поцілунку з фракцією Партії регіонів – бо ж «навіки разом» - очі в очі, губи в губи і т.д.

«Не здригнулася рука» і у свободівців та інших кроликів, коли регіонали блискавично – абсолютний рекорд для нашої політичної історії – обрали голову Верховної ради України - «матерого» регіонала Рибака. Це була вершина політичної віртуозності. Легкий відволікаючий жест однією рукою, філігранна гра іншою – і кулька саме там, де потрібно – «оцените красоту игры!».

Ну а кролики, звичайно ж, вкотре «не пустили» - перелякано спостерігали за цим віртуозним цирком. Все розуміли наші мудрі кролики – та така кроляча доля.  Не пішли на забій – і за це спасибі. Будуть тихесенько жувати кілька років таку-сяку зеленину по кутках. Печальне, скажу вам, видовисько.

Раніше місяцями тривали «спікеріади» - трималася політична інтрига, велися політичні консультації, підписувалися універсали національної єдності. Билося у литаври, пилося шампана і т.д., і.т.п. А тут – на тобі – дві секунди і… оп-ля – фокус-покус…

Проте не всі були «лицарями печального образу» - ті, «що повернули країну народу – тобто собі» так само блискавично обійняли синекуру першого заступника голови Верховної ради. Ним став «надежа» партії – таваріщКалєтнік. Не митниця, звичайно, але принаймні не посадять – у найближче майбутнє. Як не відомо навіщо «потрібного країні» Литвина.

Однак найбільше розчулення викликав апофеоз національного єднання, коли в єдиному пориві Схід і Захід, регіонали і свободівці, фронтовики та ударівці кинулися голосувати – була не була - за наше нове політичне сонце -свободівця Руслана Кошулинського. Повторюю для тих, кому з першого разу не доходить – львів’янина,свободівця. І голосували – знову ж повторюю для тих, до кого досі не дійшло – голосували регіонали, ну і «незалежні». Обирали на посаду заступника голови Верховної ради. От де було продемонстровано справжню єдність всіх українців – і мертвих і живих… І саме наш великий та мудрий народ заклав основи цієї такої прагненної нами всіма єдності – слава йому і честь.

Тільки тоді всім стала зрозумілою теплота у голосі справді Великого і Могутнього Старця, який по-батьківськи відповідав на публічні загравання Великої Вчительки. Великий і Могутній знав. Навіть мову поправити обіцяв – напевно за чаєм з Великою Вчителькою.

Щоправда знав не тільки він. Великий Вождь Нації Олег Ярославович теж знав. Проте йому ж не до того, щоб займатися якимись там дурницями – обранням чи ні якихось там рибаків чи калетників. Він боровся на барикадах, працював болгаркою, виламував двері, травив табалових – одним словом – боровся за Україну, за її волю, за честь, за славу, за народ...

Як і Великий Професор Арсеній Петрович. Той, правда, вів себе скромніше – здається зрозумів, що йому «не світить». Причому, здається, вже назавжди.

Ну і знав ще такий собі Андрій Петрович Клюєв. Йому було відведено скромну роль Головного Режисера. Головного Режисера Вертепу. Не можу приховати свого захоплення від фантастичного штришка, на який здатні тільки Великі, Великі Режисери – це, коли він попросив одного з «табалових» віддати свою карточну на зберігання у банк… банк карточок. І публіка заридала, ревнула – нарешті перемога, нарешті «не пустили», нарешті «не здригнулась», нарешті «повернули»…

І давай голосувати – ех! – була не була!…

Однак гру грали не всі. Декого грали... А дехто у куточку нервово дожовував кінець своєї зеленої краватки. Бо ж розумів, що це не початок, а кінець політичної кар’єри.

Пригадалися еротичні ігри равликів. Вони двостатеві – гермафродити. І вся суть гри полягає у тому, хто кого запліднить… Так от – декого «склонили».

І стало зрозуміло, яка гра гратиметься на роки наперед. Стало зрозуміло хто кого роками тягнув у політичні спаринг партнери. Хто кого … «запліднив» і на яку приблизно суму. Про це я якось дописував ще два роки тому, однак хто б то читав… Ну точно не наш добрий та мудрий народ.

А тому, як на мене, то справді Великий Гравець грає всіх. Всі ролі – мається на увазі. Нічого еротичного. Просто Північно-Східній вітер, який запліднює всіх і вся. Кого баксами, кого так…

І один з сценаріїв вже почав реалізовуватися. Він, щоправда не оригінальний – нічого нового не відкрию. Ще Великий Державотворець Леонід Данилович, не маючи шансів на переобрання, здійснив цей «финт ушами» - витягнув у другий тур президентських виборів «Того, хто от уже третє десятиліття повертає країну народу» - Петю Симоненка – за відповідну суму, звісно.

Тепер ні для кого не є таємницею, що один з сценаріїв полягає у тому, щоб витягнути у другий тур президентських виборів 2015 року Великого Вождя Нації Олега Тягнибока. Ну і виграти… Вибори звісно. Нічого еротичного. А то почнуться підозри, натяки…

Щоправда це тільки один з сценаріїв. Є ще й інший – який теж прописаний метровими буквами на кожному паркані – протягнути через референдум нову Конституцію, і обиратися у Верховній раді. Та хто б то читав… Ну точно не наш добрий та мудрий народ.

І тоді знову будуть задіяні болгарки, іскри, дим, запроданці-табалови. І «не здригнеться рука» бо «ми ж їх не пустили» і «повернули країну народові» - а Віктор Федорович оп-ля і знову перший раз Президент – бо ж нова Конституція. А там і другий/третій термін і т.д., і т.п. Бо ж І «не здригнеться рука» бо «ми ж їх не пустимо» і «повертаємо країну народові» - нашому доброму та мудрому народові. А мо’ це й на краще – така вже доля нашого доброго та мудрого народу. А то дай йому волю, то він ще не такого наробить, таких обере...

Єдино було шкода чесняги Віталія Кличка – знайдіть у нетрях Інтернету запис того, як він коментує побоїще напередодні голосування. Стоїть коло полички а в очах страшенний сум – теж побачив «всю красоту игры». Він звик до того, щоб затопити по писку партнеру, який ні в чому не винний – але такі правила гри. А тут затопити у морду треба кожному, а «ніззя» - такі правила гри. У тій історії, під яку він підписався, підлості набагато більше, ніж на рингу – тут «всі кидають всіх».

І всі разом «кидають» наш добрий та мудрий народ.

Разом з ним самим.

З святами тебе, народе мій.

Вічними святами J

 


29.12.2012 Тарас Возняк 936 10
10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

927
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1915
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2786
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3413
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3647
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6806 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3831

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5642

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6756 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7604
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2432
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4696
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5090
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

451
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

918
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1786
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3373
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

894
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1757
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3666
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3859 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5421