Обласна «Батьківщина» заборгувала Івано-Франківську 3,5 млн. грн. або Шлемко гроші на бочку!

Будинок 14, що по вулиці Мельничука розташований у самісінькому центрі міста Івано-Франківська і одним боком прилягає до Обласної філармонії, а другим до Західноукраїнського економіко-правничого університету, навпроти синагога, поруч місцевий «білий будинок». Будівля стара, проте її ще можна довести до пуття, провівши реконструкцію і капітальний ремонт.

 

В 2008 році за ініціативою Фонду комунальної власності м.Івано-Франківська відбувається конкурс на право укладення договору оренди об’єкта комунальної власності територіальної громади м.Івано-Франківська на 262,1 м.кв. не житлових приміщень розташованих на першому та другому поверхах будівлі за адресою: м.Івано-Франківська, вул. Мельничука, 14. Варто нагадати, що при владі в Києві уряд на чолі з лідером ВО «Батьківщина» Ю.Тимошенко.

 

Бажаючих орендувати дану будівлю було багато та у конкурсі перемогла Івано-Франківська обласна організація політичного об’єднання «Батьківщина» перевершивши всіх. Вона зобов’язалась сплачувати близько 500 грн. орендної плати за 1м. кв. площі. Крім того організація зобов’язалась зробити ремонт будинку, а за це згідно договору вона на рік звільнялась від потреби сплачувати орендну плату. Грубий підрахунок, - множимо 500 грн. на 262 м. кв. і на 12 місяців, виходить що ВО «Батьківщина» мала вкласти в ремонт за рік близько 1 млн. 500 тис. грн.

 

Всі очевидці конкурсу дивувалися, що зіграло визначальну роль у черговій перемозі БЮТ на Івано-Франківщині - грошовитість і мудрість, чи нахабність і захланність Дмитра Шлемка? Дійсно, хто собі може на тверезу голову дозволили так підтягнути ціну оренди 1 м. кв.? Треба ж мати якийсь розрахунок?

 

Але процес пішов і залишилось тільки почекати рік. Отож, між виконавчим комітетом Івано-Франківської міської ради та Івано-Франківською обласною організацією політичного об’єднання «Батьківщина» в особі Д.В.Шлемка 30 червня 2008 року було укладено договір №ДО–3247, щодо оренди 262,1 м.кв. не житлових приміщень розташованих на першому  та другому поверхах будівлі за адресою: м.Івано-Франківська, вул. Мельничука, 14 на період до 18.06.2011 року для використання під офіс. Орендар був звільнений від сплати орендної плати на період ремонту орендованих приміщень, (на цілий на рік), тобто до 29.06.2009 року.

 

Минув рік, настало 29.06.2009 року (Ю.Тимошенко ще прем’єр-міністр) і всі побачили, що Д.Шлемко (орендар) не провів і не проводить жодного ремонту, не сплачує орендну плату і пеню, не виконуючи умови договору оренди, і не збирається взагалі нічого сплачувати, і ні з ким говорити на цю тему.

Зрештою, стало зрозуміло на що розраховував шеф обласної «Батьківщини». Документи на приміщення у нього в кишені, сюди вже ніхто не попхається. Платити нічого не потрібно, - свої ж (Юля Володимирівна) при владі. Борги, пеня - не страшно, якщо треба буде, депутат Верховної Ради Д.Шлемко «попросять», і питання винесуть на сесію Івано-Франківської міської ради, і весь борг спишеться одним махом. А за рік, два, три в приміщенні попрацюють сонце, мороз і вода, - осиплеться штукатурка, повідпадає стеля, «дасть бог» завалиться хоч частково дах. Ось тоді уже будинок можна буде відносити до переліку аварійних. Далі його знесуть і в центрі міста з’являється вільна земельна ділянка. А в кого в оренді була земельна ділянка під будинком №14, вул. Мельничука? Правильно, у Д.Шлемка. Хтось поспішивши, повважав голову обласної «Батьківщини» нахабним і тупим, а тут така чудова комбінація нахабності і мудрості. Все було б класно, якби не перемога В.Януковича.

Підсумок. Станом на 10.03.2011 року заборгованість за оренду приміщення становить 3 млн. 310 тис. грн. Крім того за несвоєчасну сплату орендної плати нарахована пеня в сумі 197 тис. грн. Причому за весь період часу від 30 червня 2008 року орендарем не було заплачено ні копійки.

Залишається секретом чому міська влада, в особі міського голови В.Анушкевичуса, маючи право згідно Закону достроково розірвати договір оренди вже в листопаді 2008 року (несплата орендної плати за три місяці і більше), нічого не робить і не робила для розірвання в односторонньому порядку договору оренди з народним депутатом України Д.Шлемком, який в області уособлює борця за справедливість, гнану і переслідувану екс-прем’єрку Ю.Тимошенко?


12.03.2011 Ірина Ковальчук 1695 16
Коментарі (16)

Марія 2011.03.12, 23:04
Питання в судах. Місто судиться з "Батьківщиною". Побачимо, що з цього вийде
Фрося 2011.03.12, 23:25
Місто ще ні одного суду ні в кого не виграло.
Ксеня 2011.03.12, 23:55
Інфо цікава. Скільки то ще таких папірчиків в органах влади є. Мене дивує одне, або Фіртка має пронирливих журналюг, які не бояться за свої шкури, або потрібну інформацію Фірткі дає сама влада про тих про кого треба. Та в принципі суть не міняється - громадськість має знати про такі речі і це факт!
Фрося 2011.03.13, 08:09
Кажуть це Ярослав Бачкур з фракції БЮТ у міській раді, дав цю інфу. Кажуть дуже справедливий хлоп.
Jozef 2011.03.13, 11:01
Ще більш тупішого ніж Бачкур ніхто не бачив.Серед депутатів псевдо "Клоун", а серед однопартійців "валєт", що як риба прилипала живе на тілі акули - Шлемка.
Недоторкан 2011.03.13, 12:09
От якби БЮТ став минулого року партією влади ви б таке побачили! Уявіть собі бачкурів у ролі отців міста. тоді б звіздарікі були б Франківську.
Фрося 2011.03.13, 13:23
Тимошенко не винна, що у неї такі Губські, Яценки, Шлемки. А пан Бачкур молодець, ви би чули як він викриває Анушкевичуса і Шлемка на сесії міської ради... для нього немає різниці, головне правда і Бачкур видає її прямо в очі.
Марія 2011.03.13, 14:18
Невже у Бачкура буде нове псевдо-Фрося?
Дмитро 2011.03.13, 14:44
Шлемко - хам, злодій, діо-гей. Брав гроші за депутатські списки з одного чоловіка по 100 тисяч, щоб він ними подавився. Побудував собі дачі в Угорщині, на Буковелі, розікрав партійну організацію. Прикриваючись депутатським мандатом продовжує злочинну діяльність. І якщо уникає відповідальності перед законом, то обов’язково відповість перед Богом.
Оля 2011.03.13, 14:49
До суду гея. Він взяв задурно кафе "ДІО", а тепер ще хоче відібрати квартиру, що є на другому поверсі над кафе, бо власниця є одинокою. Справедливість має бути.
Rev 2011.03.13, 16:51
Башкурва проти Анчоуса? Га-га! Башкурві не дали прихватизувати ділянку і він тиепер проти Анчоуса. Дуже чесний пацан. Підтримайте його, дайте йому на каву і на пампушки.
! 2011.03.13, 22:54
Юлька в дупі якраз дякуючи таким бачкурам. Мало того шщ воно продажне, так просто олігофрен за розумовим розвитком
? 2011.03.14, 13:47
Класний хід у відповідь на депутатський запит Стасюка???
Фелікс 2011.03.14, 20:29
щось не вірю що це Бачкур злив бо інакше би зливав сам на себе. як знаю він сам хотів той будинок забрати і оповідав шо чиновники з державної служби охорони памяток в області йому допоможут його ревіталізувати. це так коли є два поверхи а будинок потім розбирают, реонструюют і в результаті є три або штири поверхи. треба шоб Шлемко все заплатив бо виділи очі шо купували. А чиновників з ОДА тре спитати за той дім чому вони його не охороняют і мовчат на таке поруговиско
Ваня 2011.03.15, 20:47
Коли буде депутатський запит по цьому питанню і по землі Солов"я? Де СВОБОДА? Чого Марцинків мовчить? Може вони одна шайка ?Хочу почути глас народу в сесійній залі!
той самий Бачкур 2011.09.20, 23:13
ви всі такі розумні шо аж страшно. дивіться бо до таляпаєтесь. не знаючи нічого про людей такі речі виписувати це треба або бути дебілом на всю голову або володіти конкретною інформацією зі всіма тонкостями ситуації.
10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

920
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1907
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2778
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3407
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3640
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6799 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3826

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5638

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6750 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7596
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2427
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4691
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5084
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

445
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

913
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1782
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3367
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

887
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1749
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3659
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3852 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5415