Спеція

Найдорожча пряність у світі - шафран. Справжній шафран являє собою тичинки рослини сімейства крокусових. Для отримання пів кілограма прянощів потрібно 225000 тичинок. Один кілограм справжнього шафрану коштує близько 6 000 доларів.

Картопля

Найдорожчу картоплю у світі вирощують на острівці Нурмуатье в Атлантичному океані. Поля, на яких вирощують картоплю, удобрюють виключно морськими водоростями. Всі роботи з посадки та збору врожаю проводяться тільки вручну. У рік селяни збирають всього близько 100 тонн цього коренеплоду. Зібрану картоплю в той же день відправляють на продаж. Такий невеликий урожай і приємний смак надають ексклюзивності цьому сорту картоплі, кілограм якого можна купити за 500 євро.

Омлет

Найдорожчий омлет у світі можна з'їсти в ресторані нью-йоркського готелю «Le Parker Meridien». Коштує він 1 000 доларів. Крім власне яєць в омлеті присутні цілі лобстери. Подається він на подушці зі смаженої картоплі, а прикрашений - десятьма унціями ікри.

Найдорожче масло

Найдорожча олія у світі - арганова. Арганія зростає в Марокко. Дізнатися про цю рослину легко. Листя цього дерева - улюблені ласощі місцевих кіз. Заради нього вони готові навіть лазити по деревах. Як побачите козу на дереві, значить, це арганія. Плоди за формою нагадують оливки. На один літр олії їх потрібно цілих 30 кг. За 100 мл такої олії Вам доведеться віддати 250 в.е.

Хліб

Найдорожчий хліб у світі - Roquefort and Almond Sourdough Bread. Саме за 25$ ви можете спробувати хліб від шеф-кухаря Paul Hollywood. Хліб зроблений з найкращого борошна, а тісто заквашується разом з дорогим французьким сиром Рокфор і мигдалем високої якості. Придбати диво-хліб можна тільки в бутиках в Лондоні, а коштує він майже у двадцять разів дорожче звичайного.

Молоко

Молоко мишей - найдорожче молоко у світі. Його вартість перевищує 22 000 доларів за літр. Для отримання одного літра такого молока треба подоїти близько 4 000 мишей. Мишаче молоко використовують в медицині. Самки мишей синтезують в молоці людський білок лактоферин, який використовують при виробництві унікальних фармакологічних препаратів. Ліки, що містять мишаче молоко, покращують процес кровотворення після переливання крові.

Сир

Кілограм сиру сорту Pule, який виробляється з ослячого молока, був оцінений в $1 280. Це дало можливість кисломолочному продукту зайняти почесне перше місце в рейтингу найдорожчих сирів у світі.

Вода

Перше місце по праву займає чиста джерельна вода Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani. Вона названа на честь знаменитого італійського художника Амадео Модільяні. Але найцікавіше, що плавні форми ємності у вигляді монголоїдної особи покриті чистим золотом 25 карат. Acqua di Cristallo Tributo a Modigliani - це суміш найчистішої джерельної води з Франції, з островів Фіджі, з додаванням води з льодовиків Ісландії. Коштує ця незвичайна за складом і оформлення вода $60000 за 1,25 літрову пляшку.

Шоколад

Найдорожчий у світі шоколад називається «Chocopologie by Knipschildt». Продається він в США фірмою «Knipschildt Chocolatier». Природно, це темний шоколад. За фунт (453 грами) «Chocopologie by Knipschildt» доведеться заплатити 2600 доларів.

Сік

Найдорожчий у світі сік Ноні виробляють з однойменних екзотичних плодів з безліччю корисних властивостей. Густий бордовий сік значно покращує самопочуття, позбавляє від гіпертонії і напруги, викликаних стресом, а також покращує самопочуття. Плоди ноні ростуть на деревах Моринди лимоннолистної, широко поширеної в Південно-Тихоокеанському регіоні. Коробка соку (чотири пляшки об'ємом один літр) коштує від 200 доларів.