Міжнародне раллі "Трембіта": Івано-Франківщина вітає гостей

 

/data/blog/42127/4486292c467dd2e9d7d7e5b77d6268f1.jpg

 

18-19 жовтня 2013р. за підтримки Івано-Франківської обласної державної адміністрації та Коломийської міської ради на Прикарпатті відбуватиметься Міжнародне ралі «Трембіта» - завершальний, шостий етап Відкритого Чемпіонату України з ралі.

 

Організаторами ралі виступили Комітет ралі Автомобільної федерації України (FAU) та громадська організація «Прикарпатський автомобільний клуб». Коломийський, Снятинський, Косівський та Верховинський райони, а також місто Коломия прийматимуть не лише кращі ралійні екіпажі зі всієї України, а й автоспортсменів, які представлятимуть Росію, Казахстан, Туреччину.

Саме Міжнародне ралі «Трембіта», яке втретє відбуватиметься у ранзі етапу національного Чемпіонату з ралі (перші дві ралійні «Трембіти» було проведено 2006 та 2007рр.), поставить яскраву крапку у Відкритому Чемпіонаті України з ралі 2013-го року: за його підсумками визначиться абсолютний чемпіон України з ралі 2013-го року, а також срібний та бронзовий призери. На Прикарпаття приїдуть найсильніші українські ралійними: чинний лідер абсолютного заліку Валерій Горбань, переможець ралі «Трембіта 2007» Олександр Салюк, відомі українські гонщики Юрій Кочмар, Антон Кузьменко, Олексій Кікірешко, Віталій Пушкар… Станом на 16 жовтня заявки до участи подали 43 екіпажі та 9 команд. І це вже своєрідний рекорд: у ралійній «Трембіті 2006» взяло участь 26 екіпажів, у «Трембіті 2007» - 28 екіпажів.

Вперше ралі «Трембіта» відбулося 2006-го року за ініціативи тодішнього голови Комітету ралі Автомобільної федерації України (FAU) Андрія Александрова – видатного українського гонщика та інженера. На думку Александрова, гравійні дороги Західної України – надзвичайно вдалий вибір для класичного ралі через їхню здатність протистояти будь-яким примхам погоди. Окрім цього, швидкісні характеристики доріг на Прикарпатті вимагають від спортсменів максимальної концентрації, а отже, особливої майстерності керування машиною.

Цього року загальна дистанція ралі складе близько 406км, бойова дистанція (загальна довжина спецділянок) – майже 112км. Учасникам необхідно буде двічі подолати спецділянки (СД) у Коломийському, Снятинському, Верховинському та Косівському районах. Траса СД «Трембіта» проходитиме поблизу Дебеславців-Цуцулина-Коростів-Химчина-Вербовця, траса СД «Черемош» - через Розтоки-Білоберізку-Петраші-Хороцево-Барвінково, траса СД «Княже» - поблизу Драгасимова-Видиніва-Рудників.

Вже 17 жовтня у м. Коломиї (кафе «Фреш») розпочне роботу штаб ралі, де відбуватиметься попередня реєстрація учасників та видача документів. 18 жовтня о 6:00 на площі Відродження розпочне роботу парк сервісу. За традицією, жителі міста можуть вільно пересуватися його територією та спостерігати за роботою технічних команд екіпажів. З 9:00 до 15:00 на території «Bosh Сервісу» технічна інспекція перевірятиме бойові машини на відповідність нормативним документам, пломбуватиме їх та маркуватиме, а також прийматиме остаточне рішення про участь у перегонах.

Урочиста церемонія відкриття відбуватиметься 18 жовтня о 18:30 у Коломиї, на центральній площі міста – перед пам’ятником Тарасові Шевченку. Ще до її початку усі охочі матимуть змогу сфотографуватися із улюбленими автоспортсменами та взяти у них автограф. А далі – стати свідками, як усі екіпажі проїдуть через церемоніальну рампу. По закінченні проїзду спортсменів через арку розпочнеться святковий концерт. Наступного дня, 19 жовтня, зранку, екіпажі випробують себе та бойові машини на гравійних трасах Івано-Франківщини.

З метою забезпечення безпеки і спортсменів, і глядачів, організатори повідомляють, що під’їзди до спецділянки «Трембіта» (поблизу Дебеславців-Цуцулина-Коростів-Химчина-Вербовця) буде перекрито о 6:30, до СД «Черемош» (поблизу Розтоків-Білоберізки-Петрашів-Хороцево-Барвінково) – о 7:30, до СД «Княже» (поблизу Драгасимова-Видиніва-Рудників) – о 9:00. Тож, усіх прихильникам автоспорту, які планують доїжджати до фан-зон власними авто, варто дістатися місць раніше за цей термін.

Урочистий проїзд учасників через фінішну рампу відбудеться одразу по завершенні змагань – 19 жовтня о 17:00 у Коломиї, на площі Тараса Шевченка. І відповідно до традиції, переможці Міжнародного ралі «Трембіта» прийматимуть привітання і подарунки.

Прикарпаття на цих змаганнях представлятиме екіпаж Степана Мазура (м. Івано-Франківськ) та Тараса Стенчука (смт Кути Косівського р-ну). Обидва гонщики – кандидати у майстри спорту з авторалі. Виступатимуть у класі У4000 на «Mitsubishi Lancer». Участь у ралійних змаганнях Мазур бере з 2006р. В активі його штурмана, Тараса Стенчука, поки що лише 1 рік ралійних змагань та тренувань.

Степан Мазур, учасник Міжнародного ралі «Трембіта» з Івано-Франківська: «Але настільки Тарас «підсів» на це ралі, настільки людина зацікавлена… Зараз активно тренується із досвідченими штурманами. Минулого року ми з ним проїхали три гонки Кубку України з ралі – і в усіх трьох у класі У4000 посіли перше місце. А ще торік взяли участь в «Александров Ралі» і посіли 4-е місце в абсолюті. Це неймовірно! Не маючи на той час за плечима жодного тренування, жодного виїзду бойового… Так само, як і зараз: ми ще не проїхали жодного бойового кілометра – і їдемо на гонку! Побачимо, як воно буде!».

Довідка:

Чемпіонат України з ралі – ралійна серія, організатором якої виступає Комітет ралі, що входить до складу Автомобільної федерації України (FAU). Ці змагання проводяться в Україні з 1994р. і включають кілька видовищних етапів. Етапи проходять у різних за своїми природними умовами регіонах – у Карпатах, на Прикарпатті й Буковині, у Криму та Приазов'ї. Міста, що рік у рік традиційно приймають ралі, – це Херсон, Львів, Чернівці, Маріуполь, Ялта.

Чемпіонат України з ралі 2013-го року складається з таких етапів:

17-18 травня – Міжнародне ралі «Чумацький Шлях» (Херсон)

14-15 червня – Міжнародне ралі «Маріуполь» (Маріуполь)

12-13 липня – Міжнародне ралі «Галіція» (Львів)

16-18 серпня – Міжнародне ралі «Александров Ралі» (Чернівці)

13-15 вересня – Міжнародне ралі «Ялта» (Ялта)

18-9 жовтня – Міжнародне ралі «Трембіта» (Івано-Франківськ)


17.10.2013 1500 0
Коментарі (0)

10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

927
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1915
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2786
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3413
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3647
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6806 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3831

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5642

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6756 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7604
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2432
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4696
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5090
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

451
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

918
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1786
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3373
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

894
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1757
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3667
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3859 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5421