Міськрада не потрібна! Потрібна Ложа

 

 

Три речі ти нарешті повинен зробити для Батьківщини - закатати ліву штанину, вдягнути фартушок і взяти кельму. Ми всі маємо стати масонами. Вони в усьому винні і вони скрізь. Це так класно! Іще я люблю масонів за те що вони геніальні. Я поясню чому. Первісні люди жили ще гірше ніж мешканці Троєщини. Проте на відміну від троєщенців, Троглодити прагнули цивілізації тому будували грандіозні, небачені, неймовірні мегалітичні споруди. Стоунхендж.

 

Ось спосіб опанування світу: одягай фартушок і будуй небачене. Ющенко тащиться з трипільців і їхніх горщиків. Трипільці, здавалося б, подавали надії. Чому ж трипільці так і залишилися всього лише українцями в той час як їхні сучасники в Месопотамії та Єгипті творили цивілізації? Трипільці були занадто розумні, щоб будувати піраміди і зіккурати, вони дбали про соціальний захист трудящих, от і передохли їхні трудящі. Єгиптяни ще коли зрозуміли, що призначення людей - бути вільними каменярами всесвітнього храму. Китайці будували китайську стіну і світ досі має проблеми з китайцями.

 

Міністр економіки і улюблений архітектор Гітлера Шпеєр пише в своїх мемуарах, як вони з Біснуватим прагнули вигадати новий імперський стиль. Вже після Нюрнберзького процесу і відсидки Шпеєр потрапляє на рейді Нью-Йорка і бачить панораму Манхеттена. "Це те що ми шукали з фюрером!" - вигукує він. Зупиніться на цій думці. Всіх перемогли ті хто і мав перемогти - носії нового імперського стилю - американці.

 

Ми горда нація будівничих курятників ніколи не наїмося курятини. А в клятих масонів кури не дохнуть. Курям щоб нестися потрібні неймовірні авіаносці і світове павутиння, Шаттл і грандіозна система ПРО.

 

Малята, ми маємо скласти змову вільних бетонщиків. Мир палацам, війна хатам! У Києві треба заборонити заурядне. Хочете ділянку під забудову? - покажіть проект який звалить нас з ніг. Містобудівна рада має складатися з параноїків, архітекторів-екстремістів, нереалізованих Наполеонів. Те що ми бачимо нині в Києві - переважно результат трьох будівельних бумів і однієї реконструкції. Перший будівельний бум початку XX ст. Це ті будинки на яких таблички "пам'ятка архітектури" і пам'ятка історії". Провінційні типові проекти. Курятники, коротше. В цей час в Барселоні Гауді будував Саграда Фаміліа - шедевр Модерну, найбільший католицький храм світу. А ми будували Бесарабку . "Український модерн з елементами конструктивізму" (Курятник). Єдине чим вражає - божевільними цінами.

 

Сталінський Ампір залишився в Москві. Космодром в Байканурі. Будівельний бум в 60-70-хх, це те, чим Ле Карбюз'є спотворював Париж ще в двадцятих. Теперішнє будівництво здійснюють люди для яких уявлення про життєвий успіх формувалося через споглядання будівлі райкому партії десь в глибинах Чернігівської області. А потім їх до глибини душі вразила розкіш Макдональдса. Невідомо як виглядатиме імперський стиль майбутнього. Може треба будувати не вверх, а в низ? Киянам історично притаманне копати печери. (А новим киянам - шахти), то давайте дориємо до центру землі! Як мені переконати вас? Я можу нескінченно множити приклади.

 

Перше, що роблять парижани після поразки у французькій війні - будують Ейфелеву вежу. На той час вражаючий інженерний проект. Наступну війну вони виграли.

 

Голанці реалізували дивовижну систему каналів і дамб. Після перемоги над Морем, створити колоніальну імперію було їм, що плюнути.

 

Іудеї ненавиділи Ірода. Американська, тобто римська маріонетка, з якоїсь там набатейської Хоружівки, занадто багато родичів та односельчан, що їх не прогодуєш всією Іудеєю. Проте Ірод тащився не з трипільців (як наш хлопчик), а з греків і перебудував Храм як найбільшу споруду античного світу (звісно не найбільшу, але їм так здавалося) Все чого можуть торкнутися іудеї, щоб пересвідчитися, що Бог був з ними - це каміння яке громадив Ірод, якого вони зневажали (і який зневажав їх) І який зараз називається Іродом Великим і Іродом Будівничим.

 

Дайте грандіозних інженерних і архітектурних проектів! Тільки зайве є справді необхідним! Міськрада не потрібна! Потрібна Ложа. Ідея в тому щоб будувати Всесвітній Храм, а в Ложі спілкуватися тільки з незаурядними людьми, (божевільними, безумовно). Уникати звичайного. Марити грандіозним.

 

Чи любите ви масонів так як люблю їх я?


10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

919
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1906
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2774
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3404
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3638
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6798 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3825

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5636

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6746 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7595
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2425
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4689
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5083
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

444
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

912
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1781
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3365
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

886
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1748
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3658
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3848 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5413