Маски-шоу в Буковелі. Порошенко, Гончарук, СБУ та “старі граблі” Януковича

Як деградовані “контррозвідники” на замовлення Порошенка, під “патронатом” голови Івано-Франківської ОДА Гончарука шукали минулорічний асфальт в унітазі ресторану “Сало” в Буковелі.

Українським президентам немов “пороблено”. Коли настає час залишати трон, вони впадають в істерику і наступають на старі граблі... Не виключенням став і Петро Порошенко. Знаючі президента люди відмічають окрім замежної жадібності гаранта, ще і його патологічну мстивість...

В четвер, 24 вересня, інформаційний простір сколихнула новина про те, що близько 200 працівників Київського та Івано-Франківського СБУ розпочали “маски-шоу” на кількох підприємствах, засновником яких був народний депутат України, який заявив про свою участь в президентських виборах в березні 2019 року, Олександр Шевченко.

Історія політичного замовлення президентом

Історія активізації політичного замовлення Порошенка почалася 17 липня 2018 року, коли під час спілкування з користувачами Фейсбук в прямому ефірі Олександр Шевченко та Ігор Палиця надали Петру Олексійовичу кілька негативних жорстких оцінок.

Кажуть, що той ефір особисто переглянув “сам” гарант. Після чого викликав голову СБУ Василя Грицака, коли й замовив кримінальне переслідування Шевченка і Палиці. Мовляв, “роби що хочеш, підкидай, фальсифікуй, але посади...”

А вже в серпні 2018 року голова Івано-Франківської ОДА Олег Гончарук провів нараду за участю в тому числі керівників Управління СБУ та Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.

Як стверджують наші джерела, під час наради (не під протокол, звісно) правоохоронні органи було націлено на роботу в напрямку сприяння суб’єктам підприємницької діяльності, наближеним до влади в освоєнні ними бюджетних коштів та невжиття заходів у випадку виявлення фактів порушень при виконанні робіт за бюджетні кошти.

При цьому Олег Гончарук також повідомив керівників силових відомств про те, що він отримав вказівку від президента активізувати роботу, спрямовану проти Олександра Шевченка.

“Підготовка до виборів” як її розуміє Порошенко і його влада

Загалом, “підготовка до виборів” на Івано-Франківщині, як її розуміє чинна влада, розпочалася давніше.

Ще у квітні поточного року “Фіртка” писала про те, що на посаду начальника Управління СБУ на Івано-Франківщині готується призначення Тараса Вігірінського, - організатора побиття у 2014 році бандитами одного з лідерів місцевого євромайдану Максима Кицюка. Очевидно, що після тодішнього суспільного резонансу, керівництво СБУ вирішило не випробовувати долю і від ідеї відмовилися.

А от призначення 30 травня 2018 року на посаду першого заступника начальника Управління СБУ в Івано-Франківській області полковника Миколи Лисененка пройшло непоміченим для громадськості. А дарма...

Як новий перший заступник голови СБУ Івано-Франківщини “викурював” майданівців з “Будинку профспілок” та інше

У 2013-2014 роках Микола Лисененко перебував на посаді заступника начальника Головного відділу контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки (далі КЗЕ) Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області. Під час подій на Євромайдані він активно працював по реалізації плану по його подавленню.

Лисененко разом зі своїми підлеглими, які на даний час призначені на керівні посади у відділі КЗЕ Управління СБУ в Івано-Франківській області (!!), проводив акції диверсії на об’єктах житлово-комунальної сфери, водо- та електропостачання.

Він був організатором відключень електроенергії, водо-, газо- та теплопостачання адмінбудівель, в яких розміщувались мітингувальники, в тому числі в будинку «Профспілок», де перебували поранені та важкохворі люди.

Незважаючи на це, полковник Лисененко пройшов перевірку, передбачену Законом України «Про очищення влади» та навіть отримав підвищення в Головному управлінні контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері економіки!!

Разом з тим, одразу після призначення на посаду першого заступника начальника Управління СБУ в Івано-Франківській області, він пролобіював призначення на керівні посади в Івано-Франківському УСБУ «своїх людей» - «побратимів» по боротьбі з Євромайданом, та інших “специфічних” замовлень влади часів Януковича - колишніх підлеглих, з якими активно працював на подавлення Євромайдану.

Так, на посаду начальника відділу КЗЕ УСБУ в Івано-Франківській області призначено Віктора Назарука, який раніше перебував на посаді заступника начальника 3 відділу 2 Управління ГУ КЗЕ СБУ, а на посаду начальника 2 сектору вказаного відділу призначено Сергія Черниша, колишнього старшого оперуповноваженого в ОВС 2 відділу 2 Управління ГУ КЗЕ СБУ.

Всі вказані офіцери – вихідці з Головного Управління КЗЕ ГУ СБУ в м. Києві та Київській області та у 2013-2014 роках приймали безпосередню участь в організованих Лисененком антинародних заходах.

Після призначення на посади в Івано-Франківську, полковник Лисененко через Назарука та Черниша, із використанням оперативних можливостей відділу КЗЕ УСБУ, розпочав активну роботу, направлену на аналіз бюджетної, лісової, земельної сфер з метою виявлення протиправних механізмів та формування схем отримання від суб’єктів підприємницької діяльності, задіяних у них, систематичної грошової винагороди (хабарів) за те, що “не помічатимуть” зловживань і злочинів.

Безпосереднім “куратором” названих “офіцерів” в Києві є генерал-полковник Олег Фролов, заступник голови СБУ. Він є серед іншого і куратором саме Департаменту контррозвідувального захисту економіки. Як кажуть в службі, Фролов організував корупційну вертикаль, замінивши у всіх обласних управліннях СБУ керівників “Відділів контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері економіки”, які не виконували “план по здирництву з підприємців”, на своїх довірених людей, серед яких є і Лисененко з його командою “фахівців”.

Цікаво, що свого часу в поле зору журналістів програми “Схеми” “Радіо Свобода” потрапили саме наші “герої”, володарі люксових автомобілів.

Микола Лисененко (зліва) та Сергій Черниш (справа).

Сергій Черниш

Пояснень щодо джерел доходів, які дозволяють користуватися офіцерам такими автівками, звичайно немає. Можливо це все мало б стати предметом щонайменше зацікавлення детективів НАБУ?

Подробиці журналістського розслідування “Радіо Свобода”  доступні тут “Про Люксовий автопарк працівників управління захисту економіки СБУ (розслідування)”.

“Перші результати” для звітності

На виконання зазначеної вище вказівки Олега Гончарука та вищого керівництва СБУ, серед іншого, Микола Лисененко провів нараду за участі керівників відділів КЗЕ УСБУ та районних підрозділів Івано-Франківщини, в ході якої останніх було скеровано на активізацію роботи у вказаному напрямку — напрямку «боротьби з Шевченком».

В результаті «вжитих заходів», вже у вересні 2018 року Коломийським відділом УСБУ шляхом тиску, вчиненого за голову тендерного комітету, від участі в тендері на замовлення робіт по ремонту дороги по вул. Стефаника у м. Городенка було усунуто ТОВ «ПБС». Вказане позитивно оцінено полковником Лисененком та навіть наводилось як приклад позитивної результативності «оперативної роботи».

Окрім цього, на виконання вказівки голови Івано-Франківської ОДА Олега Гончарука, слідчим відділом Івано-Франківського відділу поліції Нацполіції в Івано-Франківській області за матеріалами Управління захисту економіки зареєстровано кримінальне провадження № 12018090010001126 за ч. 3 ст. 191 КК України за фактами можливих привласнень бюджетних коштів посадовими особами ДП «Івано-Франківськоблавтодор» та «невстановленими підрядними організаціями».

На даний час в рамках вказаного кримінального провадження організовується комплекс негласних розшукових дій (в т.ч. контроль телефонних розмов, отримання банківської інформації щодо руху коштів по рахунках, отримання додатків форми №5 до податкової звітності, тощо) стосовно службових осіб окремих підприємств, що виконували дорожні ремонтно-будівельні роботи в Івано-Франківській області, в тому числі ТОВ «ПБС», для чого отримано відповідні ухвали в Апеляційному суді Івано-Франківської області.

Безпосереднім виконавцем вказаних негласних заходів є старший оперуповноважений УЗЕ в Івано-Франківській області Сеньків Назарій Євгенович, процесуальне керівництво здійснюється прокуратурою Івано-Франківської області (яка колись вимагала від Шевченка щомісячний “хабар” в сумі 20 тисяч доларів за “кришування” Буковелю та ПБС).

Не дрімає і СБУ. Замість боротися з п’ятою колоною в Україні, з контрабандою з окупованих територій та іншими важливими та більш властивими для спецслужби явищами, наші “доблесні” СБУшники “кошмарять” підприємців, чим роблять ведмежу послугу Україні та її інвестиційній привабливості, від якої напряму залежний добробут, соціальний захист та рівень зарплат українців в майбутньому.

“Маски-шоу “ в Буковелі. Замовник — Порошенко, виконавці - “контррозвідники” СБУ

Днями, в четвер, 20 вересня, працівники СБУ провели обшук туристичного курорту «Буковель», дорожньої компанії «ПБС», ТОВ «Скорзонера» та ряду інших фірм, засновником яких був Олександр Шевченко.

Працівники  СБУ приїхали на обшуки у ТК "Буковель"

Невідомі зі зброєю і в масках виламували двері, вривалися в офіси та утримували всередині працівників. Вони силою ламали сейфи, обшукували кожну шпаринку, причому, не говорили, що шукали.

Також силовики обшукали заклади харчування у Буковелі, готелі, асфальтобетонний завод ТОВ «ПБС» в Надвірній та навіть приватні помешкання працівників цих фірм.

Рейд розпочався 20 вересня о 12:00 год. Захоплення всіх фірм відбулось одночасно. У заручниках були й 200 журналістів, які приїхали на Буковель в рамках «Фестивалю журналістики», до якого готувалися півроку.

Також на курорті проходили реабілітацію діти з ДЦП, які через рейди в закладах харчування залишались протягом довгого часу голодними. 

Першим працівники СБУ обнишпорили житло директора ТОВ «Скорзонера» Романа Родзоняка. Понад десяток невідомих людей перевернули все у будинку, включаючи дах і гараж. Але так і не знайшли нічого вартого уваги.

«Шукали документи, які мають стосунок до «Скорзонери», «ПБС» та ряду інших фірм. Нібито ці фірми провели злочинним шляхом якісь махінації. Але після того, як обшукали все моє помешкання, не знайшли жодного підтвердження їхній справі. Вкінці обшуку склали протокол, де зазначено, що жодних матеріалів, які стосуються даної справи не знайдено», - розповідає після обшуку свого приватного помешкання директор ТОВ «Скорзонера» Роман Родзоняк.

Обшуки асфальтобетонного заводу у Надвірній паралізували роботу «ПБС». Через рейди асфальт не вироблявся, необхідні проплати, які слід було здійснити не відбулись, відповідно жодних закупівель матеріалів, палива та послуг не здійснено.

«Для нас це великі збитки. Робота по асфальтуванню доріг повністю зупинилась. Замість того, щоб ремонтувати дорогу у кількох районах Прикарпаття, ми просиділи цілу ніч в заручниках, чекаючи, поки перевірять всі наші комп’ютери, машини, механізми, та, навіть щебінь», - скаржиться головний інженер ТОВ «ПБС» Микола Сергійчук.

Обшуки на фірмі «Скорзонера» тривали більше ніж 30 годин. Працівники без їжі та води, в нелюдських умовах були заблоковані в офісі.

«Замучені і знервовані, бо не розуміємо, що відбувається. Вони грюкали молотками та іншими приладами по сейфах, ми не мали можливості дізнатися причину, бо в інші кабінети заходити було заборонено. Ми не могли працювати, ми сиділи, наче заручники», - говорять працівники.

Народний депутат України Олександр Шевченко назвав кримінальні справи, згідно з якими проводять розслідування фейковими. І додав: поки правоохоронці виконуватимуть політичні замовлення влади, президента, порядку не буде.

«Замовні обшуки в Буковелі – це політичне замовлення Президента Порошенка. Пане Президенте, ми не боїмося ваших обшуків і команд на розправу. Якщо ви думаєте таким чином закрити рота мені й моїм друзям, то повірте – не вийде. Це – тільки початок. Це – початок кінця вашого перебування при владі й грабування України та українського народу», – про це з трибуни Верховної Ради 20 вересня заявив народний депутат Олександр Шевченко.

Олександр Шевченко пов’язав обшуки зі своєю опозиційною діяльністю та наміром балотуватися на пост глави держави на наступних президентських виборах. Парламентар нагадав, що чинний Президент уже не вперше переступає закон для того, щоб втриматися у кріслі Глави держави. Торгівля з агресором, здача українських патріотів російському ФСБ, розкрадання військового бюджету – далеко не повний перелік «перемог» чинного «гаранта».

Цікаво, що подія, яка сколихнула інформаційний простір цілої України жодним словом не була висвітлена жодною обласною газетою на своїх шпальтах!

«Якщо ми не будемо поважати успішних людей, будемо кричати, що всі все награбували, нічого хорошого в країні не буде. Це не в мене проблеми, проблеми у всієї країни. Я хочу, аби на бізнес не нападали. Треба змінювати усіх тих, хто призвів до такої ситуації», - переконаний Олександр Шевченко.

В ефірі телепрограми “Право на владу” Олександр Шевченко заявив також, що фейкові кримінальні справи проти ПБС відкривалися ще з 2015 року, після того, як він покинув фракцію БПП у Верховній Раді.

Ті кримінальні справи мали позбавлені адекватного сенсу курйозні формулювання (до прикладу, “за крадіжки піску для будівництва доріг”, при тому, що пісок навіть не використовується в ремонтах доріг за технологіями ПБС, “за відмивання коштів шляхом закупівлі дорожньої техніки” та подібне).

Також Олександр Шевченко в прямому ефірі заявив про те, що обласні прокурори пропонували за хабар — 20 тисяч доларів в місяць, - зупинити всі фейкові кримінальні справи.

Наступні експертизи та перевірки довели нікчемність всіх порушених справ. І через кілька років, коли вже затягування з ними починало виглядати курйозним, ці справи були закриті...

“Старі граблі” і вимоги НАТО і ЄС вивести з СБУ “контролерів за експортом горіхів і меду”

Як би там не було, а старі граблі, як кажуть, знову зустрілися з владними “фейсами”. Попереднього разу таке трапилося з опричниками Януковича та їхніми хазяїнами у січні 2014 року. Тоді есбеушні начальники Прикарпаття Кміта і Носач також отримали наказ перекрити канали фінансування Майдану, яке здійснювали в тому числі за підтримки Олександра Шевченка.

Посіпаки «папєрєдніка» тоді також сфабрикували проти Шевченка кримінальне провадження.

Липове провадження не мало судової перспективи, але треба було покарати Шевченка та звітувати перед київським начальством та місцевими “чудновими” про виконану роботу.

Чим все закінчилося, ми знаємо добре. Невдовзі головний хазяїн опричників відправився до Ростова. Але чомусь самі опричники, як люди корисні для будь-якої криміналізованої влади, відбулися легким переляком і відправилися служити свіжим «золотим батончикам» на Харківщину, Рівненщину, на Івано-Франківщину, в Київ...

Пройшло більш як чотири роки. Ситуація змінилася. Тепер Шевченко, як певно думає влада, страшний їй вже як потенційний кандидат у президенти і як критик “поки що діючого” президента. Тобто, він тепер їм страшніший.

Цікаво, що попри пафосні заяви Порошенка про те, що Україна на всіх вітрилах рухається в НАТО, європейські структури говорять про ігнорування, на їх думку, ключової вимоги до української влади, а саме — реформування СБУ, позбавлення її невластивих для “розвідників” і “контррозвідників” функцій - рекетування бізнесу, обкладання корупційними “податками” експортерів меду і горіхів, зачистка ринку скрапленого газу для монопольного бізнесу Медведчука і Порошенка, причиною чого стало встановлення неринково високих цін, якими названі “бізнесмени” Медведчук і Порошенко залазять в кишеню кожному українцю, про що пишуть ЗМІ.

В березні поточного року ЄС і НАТО розкритикували проект закону про Національну безпеку Петра Порошенка, як такий, що суперечить практикам НАТО та Євросоюзу.

Про це йшлося тоді у листі до Президента України Петра Порошенка та голови Верховної Ради Андрія Парубія від голови Представництва ЄС в Україні Хьюга Мінгареллі, посла США в Україні Марі Йованович, голови Представництва НАТО в Україні Олександра Віннікова та голови Консультативної місії Європейського Союзу в Україні Кястутіса Ланчінскаса.

Як демонструють нещодавні події з маски-шоу на Буковелі, наші іноземні партнери знали про що казали.

А тим часом соцмережами ширяться знущальні оцінки діяльності СБУ. Як приклад: “Це все не анекдот... на жаль. Це такі сучасні деградовані українські "розвідники" і "контррозвідники"... Працівники «доблесного» СБУ шукали «неякісний асфальт фірми ПБС», який за твердженням речниці СБУ «зійшов з першим снігом», в Буковелівському ресторані «Сало».

Як стверджують працівники ресторану, СБУшнки навіть розібрали з незрозумілих причин в туалеті унітази (в пошуках того асфальту?). Але і це не всі курйози. Працівники СБУ приїхали на обшуки у Буковель на чотирьох автомобілях на "'євробляхах", на які замінили номери дорогою до Буковелю на автозаправці в Татарові. Цікаво, як відреагує Посольство Польщі на використання польських номерів під час “маски-шоу” на Буковелі?

Так само здивовані й мешканці містечок та сіл повз які проходять дороги, збудовані ПБС, висловлюванням речниці СБУ про “дороги, які зійшли з першим снігом”. Тут постає ще одне питання щодо компетентності та адекватності спецслужби. Адже перед подібними заявами висока чиновниця СБУ мала б отримати хоч якусь кваліфіковану довідку про тему, на яку вона висловлюється. “Вона бреше нам, платникам податків, за чиї гроші отримує зарплату!”, - і це не найжорсткіша оцінка чиновниці в соцмережах.

«ПБС» наразі єдина фірма в Україні, яка за власною ініціативою надає 10-річну гарантію на збудовані дороги (інші дорожні компанії надають лише 3-5 років гарантії). В доробку« ПБС» є і дороги, яким вже 10 років, і які перебувають в прекрасному стані. Так само за останні роки збудовано близько 700 кілометрів доріг. Також без зауважень та претензій з боку влади. І чому саме компанія «ПБС» стала першою в списку об’єктів уваги спецслужб та правоохоронців, при тому, що в Україні справді є маса прикладів розкрадань та зловживань в будівництві доріг, питання справді риторичне. Окрім патологічної мстивості Порошенка за критичні виступи — іншу причину придумати складно.

“Шоу маст гоу он”?

Здавалось би, так “обкакавшись” під час попереднього наїзду, “контррозвідники” мали б полишити спроби щодо подальших неадекватних дій. Але ні! “Старі граблі” невмирущі.

У вівторок, 27 вересня полковник Лисененко почав “цілком таємно” формувати нову “бригаду” кандидатів на ходіння по старих граблях. До Івано-Франківська викликалися працівники районних управлінь, місцевих не вистачало — можете уявити собі “масштаби” планованого наїзду. Завдання вони повинні були отримати безпосередньо перед виїздом “на завдання”. Частина “контррозвідників” мала їхати і в Закарпаття на один з асфальтних заводів, що належить «ПБС», інші — працювати по області.

Проте, від ідеї “масок-шоу-2” відмовилися в останній момент, очевидно через витік інформації в ЗМІ. А тут зручно “підвернулися” військові навчання в Карпатах. СБУ повідомила, що їх працівники нібито мали брати участь в армійських навчаннях. Чому для таких навчань були залучені не бійці спецпідрозділів з антитерору, а “економісти” - “бійці невидимого фронту з експортерами меду і горіхів”, СБУ не пояснили, що свідчить про шиту білими нитками офіційну версію.

Такі от, друзі, невмирущі традиції “спецслужб”... Як і старі граблі, на які не втомлюються наступати президенти.

Так виглядає асфальт на дорогах, які відремонтовані компанією «ПБС», і які за словами речниці СБУ, нібито «зійшли з першим снігом».

Відремонтована дорога Н-10 "Стрий – Мамалига" з сучасною розміткою в Коломийському та Снятинському районах

Пластикові переходи на Яблуницькому перевалі та у Марківцях

с. Верхній Ясенів, Криворівня - Чернівці

Дорога після ремонту Івано-Франківськ - Надвірна


29.09.2018 81671 3
Коментарі (3)

наталія 2018.10.06, 08:46

А дороги відремонтувати особисто Порошенко наказав?

10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

919
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1906
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2774
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3404
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3638
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6798 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3825

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5636

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6747 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7595
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2425
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4689
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5083
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

444
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

912
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1781
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3365
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

886
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1748
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3658
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3848 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5413