Майстри на всі руки. Топ-5 послуг у сфері побутового обслуговування у Франківську

 

/data/blog/126484/be120b9435c464796199c05cfb21bb37.jpg

 

Послуги у сфері побутового обслуговування населення мають неймовірний попит  серед мешканців усіх міст.  Не винятком є і наш  Івано-Франківськ.

 

Тут на кожному кроці можна зустріти майстерню чи салон, котрий може задовольнити різні життєві потреби. Усе, звичайно, на вибір городян.

 

Хто на скільки себе відчуває, такого рівня заклад і намагається відвідувати.Ми ж сьогодні подаємо узагальнений рейтинг не за кількістю відвідувачів чи вартістю послуг, а за зведеною кількістю таких закладів у місті. Наш топ-5 не має рекламного характеру, а є суто інформативним.

 

Тож, на першому місці – перукарські послуги. За офіційними даними на сайті міськвиконкому, в Івано-Франківську налічується аж 97 таких закладів. Зважаючи на широкий асортимент перукарень та салонів краси, вибір для городян, звичайно, є, і то немалий. Хто ж не бажає виглядати красиво та охайно? У цьому завжди готові прийти на допомогу майстри своєї справи. Є заклади, в котрих спеціалісти ледь не по волосині будуть робити вам укладку, а є й такі перукарі, де можуть просто і без фанатизму «на автоматі» виконувати свою роботу і отримувати за неї відповідну плату. Перелік послуг у кожній перукарні чи салоні краси також стрімко зростає. Скажімо, зараз навіть кількість манікюрних пропозицій переважає над первинним позначенням колишніх цирулень. У деяких салонах можна не тільки оновити свій зовнішній вигляд, але й оздоровитися під час різних сеансів масажу чи спа-процедур. Такі види послуг будуть популярними, оскільки попит на них також стрімко зростає. І якщо звичайна стрижка чи зачіска формує імідж клієнта перукарні, то для самих працівників цієї сфери це можливість добряче заробити на наданні послуг.

 

На другій сходинці нашого рейтингу – послуги фотографії. Очевидно, хтось може сказати, що ця номінація доволі дивна, оскільки сьогодні вже ледь не в кожній сім’ї є свій фотоапарат. Без фіксації усіх моментів життя іванофранківці тепер себе не уявляють. Це роблять усі і скрізь. Але фотосалони все одно залишаються популярними. Найчастіше їхніми послугами користуються під час урочистих подій. Те, у якому ракурсі побачить ваші найкращі миттєвості професійний фотограф, залишиться з вами упродовж всього життя. У радянські часи було модно робити фото у салоні. Зараз же ця мода, хоча й дещо видозмінена, повертається. Тепер фотографи у студіях мають можливості для проведення тематичних фотосесій, надаються також послуги із виїздом «на дім». А ще виготовляють традиційні випускні альбоми, є велика потреба у фото на документи. Усі ці послуги можуть виконати на належному рівні професіонали у салонах. Усе залежить від гаманця замовника та фантазії майстра. Загалом, за даними офіційного сайту міськвиконкому, в Івано-Франківську налічується 40 фотосалонів.

 

Золотою серединою сьогоднішнього топу є послуги із будівництва та ремонту житла. Серед буденних клопотів не щодня ми помічаємо присутність цих закладів на вулицях міста, аж до тих пір, поки самим не доведеться до них звертатися за допомогою. 28 фірм цього профілю готові облаштувати житло і надати кваліфіковану допомогу з ремонтом. Це і не дивно, адже Івано-Франківськ стрімко розбудовується, а тому чималий попит на спеціалістів такого штибу вимагає і відповідної пропозиції на ринку сервісу.

 

Наступні дві позиції нашого рейтингу майже в унісон пропонують дуже схожі послуги. На четвертому місці із мінімальним відривом ми все-таки розміщуємо заклади, в котрих пропонують пошити та відремонтувати одяг. Таких салонів у місті нараховується 25. Ательє ніколи не виходили із моди і не втрачали своєї популярності. Це лише за кількістю вони поступаються іншим сферам обслуговування населення. А загалом у кожному ательє в місті щодня кипить робота. Особливо це відчутно напередодні  свят, коли доводиться масово виконувати замовлення. Хтось вишиває сорочки, комусь треба пошити сукню на весілля чи випускний. А скільки часу кравчині витрачають лише на те, аби підігнути нові штани мешканцям міста? Працівниці ательє зізнаються, що їм доводиться виконувати дуже прості і банальні замовлення – є такі клієнти, котрі ґудзика пришити самостійно не можуть.

 

Замикає наш рейтинг послуга із виготовлення та ремонту взуття. Офіційно таких ательє в місті нарахували аж 24. У цій сфері працюють чоловіки. Чимало роботи на їхні вправні руки припадає у всі сезони. Взимку ремонту потребують чоботи, влітку – туфлі та сандалі. У будь-якій ситуації до чоботаря доводиться звертатися при найменшій потребі. Чи то замок-блискавку поміняти, чи підклеїти, підбити каблук чи підметку. Зважаючи на високі ціни на взуття, іванофранківці воліють економити і дбайливо ставитися до улюблених пар туфлів чи чобіт. Але до фахівців все одно доводиться звертатися. В період несприятливих погодних умов у таких ательє також кількість клієнтів зростає.

 

Володимир БОДАК, ЗК


25.02.2017 Володимир БОДАК 2823 0
Коментарі (0)

10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

928
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1918
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2787
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3414
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3648
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6807 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3832

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5643

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6758 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7605
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2433
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4697
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5092
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

452
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

919
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1787
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3374
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

895
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1758
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3668
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3860 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5422