Кабінет розбрату: Сич воює з Анушкевичусом (документи)

 

 

В інформаційному середовищі Івано-Франківська розгорнулася невеличка інформаційна війна між народним депутатом України, членом ВО «Свобода» Олександром Сичем і міським головою Івано-Франківська Віктором Анушкевичусом. Предмет конфлікту – службове приміщення для постійного робочого місця помічника-консультанта нардепа Олександра Сича.

 

Прес-служба Олександра Сича дає зрозуміти, що Віктор Анушкевчиус нібито навмисно «вставляє палки у колеса» нардепа і звинувачує міського голову у брехні, а його дії називають неконструктивними. Привід дріб’язковий, але «шуму» багато. Тож, пробуємо розібратися.

 

За основу візьмемо заяву прес-служби народного депутата України, мажоритарника від Івано-Франківська, керівника обласної партійної організації ВО «Свобода» Олександра Сича, яка була розіслана на електронні скриньки усіх інтернет-видань Івано-Франківщини. Згідно заяви прес-служби, у зв’язку з інформацією оприлюдненою у низці місцевих інтернет-ресурсів щодо облаштування приймальні нардепа Сича, прес-слжба повідомляє, «…що оприлюднені коментарі міського голови м. Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса не відповідають дійсності, а самі його дії є неконструктивними, не сприяють злагодженій праці на користь громади та наводять на думку про свідоме перешкоджання народному депутату в здійсненні його повноважень». Погодьтесь, заява серйозна.

 

Дійсно, Закон України «Про статус народного депутата України» прямо визначає, що народному депутату, обраному в одномандатному виборчому окрузі, на строк виконання його депутатських повноважень місцеві органи виконавчої влади чи органи місцевого самоврядування,  в управлінні  яких  знаходиться  відповідно державна власність чи комунальна власність територіальної громади на території відповідного виборчого округу, зобов'язані надати окреме технічно обладнане службове приміщення з розташуванням у ньому постійного робочого місця помічника-консультанта народного депутата.

 

Прес-служба заявляє, що «…Олександр Сич двічі звертався до міського голови Віктора Анушкевичуса із проханням надання в будівлі, яку займає виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради, окремого приміщення, що відповідає встановленим нормам, для облаштування громадської приймальні та розташування у ньому постійного робочого місця помічника-консультанта народного депутата України».

 

У розпорядженні журналіста АН «Фіртка» є відповідні документи – переписка між міським головою Віктором Анушкевичусом та нардепом Олександром Сичем. Ці ж документи ми подаємо нижче для ознайомлення.

 

Тож, згідно нижче поданого документу, 17 січня Олександр Сич звернувся до міського голови з проханням у будівлі, яке займає виконавчий комітет, надати йому приміщення для помічника.

 

 

Оскільки міський голова Віктор Анушкевичус на той час перебував у відпустці в Сполучених Штатах Америки на інавгурації Обами, відповідав на це прохання перший заступник Зіновій Фітель. Він відповів, що на даний час виконавчий комітет Івано-Франківської міської ради не має вільного робочого комітету. А для вирішення даного питання необхідне рішення міського голови. Зауважимо, що виконавчий комітет Івано-Франківської міськради не має власних приміщень, а орендує їх в Івано-Франківської облдержадміністрації – але це вже деталі.

 

 

Невдовзі міський голова Віктор Анушкевичус таки повернувся із 2-охтижневого відрядження-відпустки. І, згідно звернення Сича, 15 лютого запропонував кабінет №403 для постійного робочого місця помічника-консультанта нардепа.

 

 

 

Прес-служба народного депутата Олександра Сича заявляє, що Сич позитивної відповіді на свої звернення так і не отримав. «Спочатку перший заступник міського голови м. Івано-Франківська Зіновій Фітель проінформував про відсутність міського голови на робочому місці й про те, що винятково міський голова Віктор Анушкевичус може прийняти рішення з цього питання. Згодом сам міський голова надіслав відповідь на звернення народного депутата, в якій запропонував приміщення, що вже зайняте іншим службовцем», - йдеться у заяві прес-служби, що майже відповідає дійсності.

 

6 березня Олександр Сич ще раз звертається до Віктора Анушкевичуса, у якому фактично відмовився від даного приміщення попросив повторно надати приміщення. «Ви… пропонуєте надати кабінет №403. Однак, як відомо, у ньому наразі знаходиться робоче місце начальника відділу сприяння діяльності депутатів міської ради», - йдеться у зверненні від 6 березня.

 

 

Як бачимо з вище опублікованого документу, процитоване речення у міськвиконкомі при отриманні кореспонденції підкреслили і поставили «знак питання». Чому? Тому, що місце начальника відділу сприяння діяльності депутатів міської ради вакантне з 21 вересня 2011 року. Звідки у Сича інформація, що дане приміщення «вже зайняте іншим службовцем» - не відомо.

 

Далі у своїй заяві прес-служба Сича стверджує: «Цілком очевидно, що прохання народного депутата Олександра Сича розташувати свою громадську приймальню в приміщенні, яке займає виконавчий комітет міської ради, було пов’язане із намаганням побудувати максимально конструктивну і на користь виборців міста співпрацю. Адже в час особистого прийому громадян така просторова наближеність до керівництва і служб виконавчого комітету дозволяла б оперативно і без зайвого затягування вирішувати ті наболілі проблеми, з якими вони звертаються до народного депутата».

 

Кабінет №403 знаходиться поруч з приймальнею секретаря Івано-Франківської міської ради Миколи Вітенка. Тому це приміщення мало би якнайкраще підходити для Олександра Сича з точки зору комунікації із секретарем міськради Миколою Вітенком. Але це приміщення «свбодівцю» Сичу не підійшло. Чому?

 

Можливо тому, що горе-кабінет №403 призначений для іншого представника ВО «Свобода»?

 

17 січня новообраний секретар Івано-Франківської міської ради надіслав службову записку міському голові Віктору Анушкевичусу. В ній Вітенко просить з метою покращення організації роботи постійної депутатської комісії з питань планування фінансів, цін і бюджету надати кабінет №403 для роботи голови постійної депутатської комісії. А робоче місце начальника відділу сприяння діяльності депутатам, що знаходилося у тому 403 кабінеті, перенести у кабінет №405.

 

 

Постійну депутатську комісію з питань планування фінансів, цін і бюджету очолює керівник фракції ВО «Свобода» в Івано-Франківській міській раді Роман Онуфріїв. Тобто, за логікою, Олександр Сич відмовляється від кабінету №403 саме тому, що цей кабінет уже пообіцяли Роману Онуфріїву? Невиключено.

 

При цьому, міський голова Віктор Анушкевичус не розпорядився задовільнити прохання Миколи Вітенка (службова записка за 17 січня). Оскільки приміщення виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради призначені для працівників виконкому і апарату міської ради.

 

Проте міський голова Віктор Анушкевичус, беручи до уваги конфлікт між ним особисто та фракцією ВО «Свобода» у міськраді навколо нового складу виконавчого комітету, міг навмисне «свободівцю» Олександру Сичу запропонувати кабінет №403, який уже попередньо «свободівці» вирішили віддати Роману Онуфріїву. Адже він і так пустує…

 

Разом з тим, аби заспокоїти народного депутата Олександра Сича, оскільки вільних приміщень у розпорядженні Івано-Франківського міськоо виконавчого комітету немає, міський голова Віктор Анушкевичус дав вказівку знайти для нардепа комунальне приміщення. І воно знаходитиметься в центральні частині міста.


21.03.2013 4106 5
Коментарі (5)

io 2013.03.21, 16:40
придурки
Софія 2013.03.21, 21:03
І чого ці кгбісти посварились? У них одна велика мета-якнайбільше накрастись і зруйнувати Україну.
на цьому переписка закінчи 2013.03.21, 22:20
на цьому переписка закінчилась?
Вася 2013.03.23, 11:25
Андрюсовичу, та віддай якусь колясочну нехай засне дурня!
а 2013.03.24, 09:48
Для чого Сичу кабінет потрібний??? Бити морди свододівці і так вміють. Тож їм потрібний спортзал а не кабінет відточувати свої навики!!!!!!!
10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

926
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1914
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2784
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3411
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3646
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6805 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3830

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5641

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6755 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7603
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2431
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4695
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5089
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

449
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

917
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1785
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3372
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

893
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1756
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3665
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3856 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5420