Івано-Франківка міськрада створить слідчу комісію та звернеться в прокуратуру щодо перевірки судових рішень по землі і майну міста

 

Сьогодні, 6 березня, під час обговорення на сесії Івано-Франківської міської ради проекту рішення про продовження терміну оренди земельних ділянок, депутати звернули увагу на те, що під №36 йде ТзОВ «Гільдія», що просить продовжити термін оренди земельної ділянки площею 0, 3047 га на 3 роки, ділянка знаходиться поруч будинків 128-130, вул. Галицька. Згідно заяви ТзОВ «Гільдія вони на цьому місці хочуть будувати багатоквартирний житловий комплекс.

 

Депутати були дуже здивовані тим, що ця ділянка міської землі віддана в оренду та ще і з метою будівництва багатоповерхівки, бо сесія міської ради ще у минулому скликанні неодноразово з даного питання приймала негативне рішення. Депутати вважають, що там повинна залишатися відпочинкова зона.

 

Виявляється міську раду, як орган самоврядування, «замінив» Господарський суд. Наприклад, по вищеназваній ділянці суд рішенням від 20.10.2008 року по справі 18/56 зобов’язав міського голову укласти з ТзОВ «Гільдія» договір оренди на дану земельну ділянку. І таких рішень судів, які зобов’язують міського голову укласти договір оренди землі, чи  укласти договір купівлі продажу землі чи нерухомості – сотні.

 

Нині суди «можуть все», вони зобов’язували і зобов’язують органи місцевого самоврядування продавати землю і майно по ними ж визначеній ціні, надавати дозвіл на будівництво, приймати об’єкти в експлуатацію, вони звільняють господарюючі суб’єкти від сплати податків і відрахувань на соціально-економічний розвиток і т.д.

 

Звернутися до міської прокуратури з проханням надати правову оцінку рішенням судів, що стосуються розпорядження землями та майном громади міста в період 2006–2012 років запропонував депутат міськради, голова фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв: «Часто суд бере на себе повноваження органів місцевого самоврядування, розпоряджаючись землею міста. А це в свою чергу нівелює функції місцевих рад, адже тільки міська рада в праві вирішувати долю земель, які перебувають у власності міста».

 

Сесія міської ради була одностайна і разом з міським головою вирішила звернутися у прокуратуру з проханням проаналізувати всі судові рішення за 2006-2012 рік, що стосуються міської землі, майна і т.і. Депутати готові утворити спеціальну слідчу комісію щоб з’ясувати назви господарюючих структур, на користь яких такі рішення найчастіше виносилися і «засвітити» прізвища суддів, які найчастіше виносили подібні рішення.

 

В. Анушкевичус навіть назвав прізвище одного з суддів господарського суду, який на його думку ухвалював сумнівні рішення - це суддя на прізвище Булка.

 

Заступник прокурора Івано-Франківська А.Торованин зауважив, що він готовий домагатися відміни всіх зобов’язуючих судових рішень, які підміняють собою рішення міської ради, особливо якщо вони стосуються землі. Прокурор сказав, що право розпоряджатися міською землею, тобто віддавати її в оренду, продавати і т.д, - це "виняткове право міської ради".

 

Результати перевірки комісії та прокуратури, без сумніву будуть «дуже цікавими».

 

Василь Гуцул

 


06.03.2012 940 9
Коментарі (9)

Кук 2012.03.06, 23:58
І дуже цікавою буде інформація, як часто виконком звертався до апеляції і як затято "захищав" у судах громадську землю
БУВ ТАМ 2012.03.07, 08:35
2 Кук. Все не так просто, як здається. По перше, в бюджеті міста немає грошей на "завоювання лояльності суддів". По друге, щоб подати апеляцію, необхідно сплатити державне мито, яке залежить від суми позову. Оскільки суми позовів не малі, то і мито витягувало суми в тисячах гривень. І тому сказали відверто - коли бачили, що суддя по справі - от ця "Булка", то рішення суду було відоме наперед. Через це навіть апеляцію не подавали, щоб не тратити кілька тисяч на мито без шансів на справедливий суд.
Гівнюх 2012.03.07, 09:25
У круто! Суди -закрити, закони -до сраки, Онуфрієва -головою обласної ради!!!
МЛ 2012.03.07, 09:39
Онуфрієву респект. Не факт, що хтось буде реально копати, бо все кругом пов'язано. Свобода також ще та клоака. Але Онуфріїв мені все більше і більше подобаєтся. Якби всі такі були в свободі, то я б за неї навіть прголосував би. Попри те, що ідеологія її, що розділяє людей - від лукавого.
Я 2012.03.07, 12:36
Ідеальних людей немає, а мудрих дуже мало, з них не збереш велику партію... треба миритись з реаліями, ставати кращими, висувати розумніших і "засувати" дурнів. Це постійний процес. А головна біда наша, що в 99% випадків розум і громадський інтерес перемагають приватні гроші, які потім роблять більші гроші. Суду, як такого, взагалі немає! Дуже важко розірвати це коло, але можливо. І такі приклади є, але нам починати треба з себе і з вибору на самому верху!
Я 2012.03.07, 12:46
А ТАКОЖ УСІ ВИПАДКИ ПЕРЕВЕДЕННЯ ЖИТЛОВИХ ПРИМІЩЕНЬ В БАГАТОПОВЕРХІВКАХ В НЕЖИТЛОВІ З ВЛАШТУВАННЯМ ТАМ МАГАЗИНІВ, КАФЕ І Т. П. ЯКЩО СУСІДИ (СПІВВЛАСНИКИ БУДИНКУ) НЕ ДАВАЛИ ЗГОДИ НА ЦЕ, А "СУДИ" ЗОБОВ*ЯЗАЛИ МІСЬКВИКОНКОМ ДАТИ ТАКІ ДОЗВОЛИ! А призвища "суддів" на "Дошку пошани", разом з призвищами горе-забудовників нашого міста!
Cпокій 2012.03.07, 22:50
МЛ, провокаторе дешевий, лизни карабасові, а не Онуфріїву. Не треба тут цих дешевих манців, запам'ятай, гнидо, Роман є свободівець, і обличчям "Свободи" у місті є Роман.
Марко 2012.03.07, 22:56
У нас тільки суди і залишились. Наші депутати тільки склоками і сварками зайняті. Влада наша бездіяльна. Толку з них ніякого. Наші депутати - як не рішення, то проблема. Понаприймали - самі тепер не знають що. Крикуни і піарники. Вони би в Київ їхали - відстоювати "патріотичні" переконня, так ні - сидять на теплих кріслах і гріють одне місце та розказують хто як жити має. Всі вони "одним миром мазані" - бютівці, свободівці і регінали... Як це суд посмів... А хто як не суд... Управи на вас... немає... Судові рішення не подобаються Князям...
Я 2012.03.09, 10:04
Марко або інфантильний ідеаліст щодо наших судів, або свідомий провокатор. Може й надивився фільмів про американські суди і думає, що й у нас такі. Впевнений, що він на собі ні разу не випробував "справедливість" наших "суддів" чи інших "правоохоронців". Та ніколи йому цього не бажаю спробувати.
10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

920
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1907
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2777
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3406
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3640
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6799 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3826

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5638

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6749 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7596
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2427
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4691
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5084
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

445
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

913
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1782
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3367
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

887
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1749
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3659
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3852 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5415