Ігор Бартків: Держава не хоче люстрації — зробимо її на місцях!

Ігор Бартків каже, що серед теперішніх владоможців є такі, що десятками років сидять у своїх кріслах, але за цей час навчилися лише брехати або дерибанити. Інші, побачивши, що люди дезорієнтовані й зло при владі ніяк не карається, вибирають одні-одним очі, щоби дістатися до влади.

Одні хизуються дорогами, що збудовані коштом, за який мали б лікувати хворих на COVID-19, інші - вимагають, щоби їх носили на руках тільки за те, що заклали місто неякісною плиткою і забудували несмаком. Треті - своєю бездіяльністю дали перемогти нинішній владі, а зараз не хочуть у цьому зізнатися. Щоби змінити правила гри, нам не потрібне чудо. Достатньо сформувати владу, яка вміє слухати людей і не боїться порад професіоналів. Потрібне перезавантаження всього місцевого політикуму.

Вони вчергове назвали себе «кандидатами» та заливають місцевий інфопростір обіцянками, аж в очах рябить. Як можна вірити людині, яка обіцяє зробити щось добре завтра, якщо вона не зробила для громади нічого доброго вчора і навіть позавчора? Хоча вони вже стільки років при владі, що і вони, і їх "влади" давно вкрилися пліснявою.


Що мотивує йти до влади нечесних людей - знають всі, але яка мотивація для чесних? Тим більше на місцевому рівні, де кісточки перебирають під мікроскопом.


Зламати правила гри, які придумали для свого домінування нечесні. Івано-Франківську потрібне цілковите перезавантаження у владі.


У вас для того вистачить затятості?


Через пару років виросте мій старший син. У мене їх троє. От, скажіть мені, дорогі мешканці центру Європи і так далі, з яким ректором чи деканом вже налагоджувати стосунки, щоби дитина вступила у виш? Скільки грошей треба зібрати? Як потім з тим дипломом влаштуватися на роботу - то ж знову гроші! І мені стає страшно, що ми досі живемо у дрімучому совку. Все це треба ламати, здирати штукатурку, драпати, стирати, перефарбовувати, щоби сліду від совка не лишилося.

І я питаю себе, хто має це зробити на місцях - ті, що десятки років бігають з партії у партію, стають то міськими, то обласними, то народними депутатами? Та то їх середовище! Вони вже дітей своїх прилаштували й внуків.


Але зовсім недавно ми пережили навалу молодих людей – до Верховної Ради вдерлося стадо неосвічених «слуг народу»…


Мені не подобається твердження, що до влади мають прийти молоді люди. Останні роки довели на прикладі Верховної Ради, що молоді можуть бути не менш цинічними, брехливішими, злодійкуватішими. До влади мають прийти молоді чи старі, але не зіпсуті Системою.


Всі «слуги народу» з Верховної Ради хором кричать, що вони нові та не зіпсуті.


Зеленський наобіцяв голодним «печеньок», а в кінцевому результаті напхав свою партію дітьми та внуками старих партійців і вони потягнули його на дно у совковий мул. У нас багато людей 30-40-50 років з доброю освітою, з досвідом. Вони готові себе вкладати у розвиток України.


Але на прикладі Супрун бачимо, що навіть у людей з добрими намірами в Україні нічого не вдається зробити. Були й інші реформатори, які, на жаль, опустили руки та роз’їхалися.


Проблема не у Супрун чи в інших реформаторах, а в Системі. Наприклад, Супрун сказали: ось тобі ціле міністерство, декларуй реформи, пиши різні бізнес-плани, розповідай у ЗМІ, але не чіпай кадри. А за совка «кадри вирішують все». Ці совкодави, які поставали мільйонерами на схемах у медицині, влаштували крикливу імітацію реформ, але зробили все, щоби ніхто не був покараний і всі лишилися на своїх місцях. Тільки "лягла" медицина.


Яка ваша мета?


Епоха совкодавів з гебешним корінням на цих виборах має закінчитися або принаймні має початися її кінець. Надходить час справжньої еліти. І це не пафос. У команді «Голосу» достатньо фахівців від ІТ до медицини, які й разом з тим патріоти. Вони повертаються додому, а тут заповідник совкодавів та їх не менш зубастих і цинічних, бо мали відповідних вчителів, дітей, які не дають розвернутися, щоби не втратити контроль. Совок в Україні переродився у щось значно гірше, цинічніше, брехливіше. Сучасна версія совка ще нестерпніша та брехливіша. Потрібне повне перезавантаження влади.


І ви вважаєте, що зможете це побороти?


Сам – ніколи! Мені пощастило з командою. Міська команда партії «Голос» - це успішні люди, які знають, як навести порядок у громаді. Ми не боїмося відповідальності. Тому йдемо до міської ради з конкретними пропозиціями, як знищити «дєрєбан» і зупинити стагнацію місцевої економіки.


 Уявляю, як люди вже скептично посміхаються...


Будуть і такі. Але точно не ті, хто живе перед вибором купити ліки чи хліб, хто бачить своїх дітей тільки по Скайпу. І точно не ті, хто не має на лікування грошей. Ми зробимо все, щоб тисячі мамів і татів повернуться до своїх дітей і мали можливість їх повноцінно виховувати. Тисячі сімей стануть знову повноцінними. Люди зможуть отримати належне медичне обслуговування, діти матимуть доступ до якісної освіти, зменшиться кількість побутових конфліктів через невлаштованість. Режим неповноцінності, у якому ми зараз перебуваємо, може нас просто знищити. Люди мають зрозуміти, що депутати є їх відображенням!


Справді, реально зрушити Систему?


За підтримки громади - реально. Ми йдемо, щоби від імені наших виборців контролювати роботу міських чиновників та служб. Щоб люди відчули вплив свого голосу на їхнє повсякденне життя.

Нульова толерантність до «дєрєбану» та корупції! Ви прочитали щось фантастичне?


Спробуємо уявити наслідки діяльності вашої команди в Івано-Франківську у недалекому майбутньому?


Вчитель буде отримувати гідну платню за те, що вчить наших дітей. Лікар не буде заглядати в очі пацієнтові: дасть він йому чи не дасть? І це буде справжній лікар, який справді лікує! Науковцем буде вважатися той, кого вважають науковцем колеги у світі. Військовий буде впевнений, що його сім’я не залишиться жебракувати, якщо з ним щось трапиться. Продовжувати? Хіба ми хочемо чогось неможливого?


Місцеві депутати мають врізані повноваження.


У прийнятті глобальніших рішень ми сподіваємося на допомогу фракції «Голосу» у Верховній Раді. Начхати, що у «слуг» є моно-більшість. Не будуть слухатися – будуть втікати до Ростова великою дружньою компанією.  В Івано-франківську ми ставимо перед собою завдання, які реально вирішити: аудит промислових потужностей, контроль місцевої влади, зупинити свавілля «народних слуг», зупинити хаотичну забудову міста, зруйнувати наявні корупційні схеми. Кожна людина має відчути вплив свого голосу на її життя та побут. А це можуть забезпечити лише реально обрані людьми депутати, а не ті, що пролізли через кишені своїх власників. 

З цим поганим серіалом пора закінчувати. Не вірте тим, хто обіцяє швидке здійснення найзаповітніших мрій - брешуть. Хай люди йдуть за тими, хто закликає до праці на своїй землі. Бо це нові робочі місця. Людям не потрібні слуги, тим більше брехливі та схильні до крадіжок. Людям потрібні фахівці та висококваліфіковані менеджери! Хочете справді відкритих конкурсів керівників комунальних підприємств, то голосуйте за тих, для кого це у пріоритеті. Хочете повноцінних наглядових рад – довіртеся тим, хто здатний їх створити.


«Свобода» себе по-іншому і не називає. Тільки фахівці та ефективні менеджери...


Івано-Франківська громада впродовж десяти років спостерігає спектакль від «Свободи», яка монополізувала всі сфери життя. Під масками відчайдушних патріотів і борців за сімейні цінності, містом керують відверті дилетанти, які заради безглуздих амбіцій тратять сотні мільйонів наших коштів на такі ж безглузді проєкти. Їх основна вада - тотальне небажання прислухатися до професіоналів! Занедбані культура та інформаційний простір. Медицина висить на плечах хворих! Закопані сотні мільйонів гривень у плитку, яка починає розсипатися на другий день. Ми так і не дочекалися мосту через Бистрицю. Місто псується страшними на вигляд новобудовами. У літній час з ранку до вечора містяни задихаються від чаду автотранспорту через неврегульований трафік. Які ще потрібні аргументи, щоб зробити висновки?


З чого плануєте почати роботу відразу після перемоги? Ваші перші кроки?


Команда «Голосу» ініціюватиме у найкоротші терміни й за найширшої участі експертів та громадськості, розробку Генплану забудови Івано-Франківської ОТГ, повний аудит промислових потужностей, визначення найперспективніших галузей та форм їх максимального сприяння. Мораторій на заборону забудови архітектурно-історичної частини міста.  Нульова терпимість до колишніх. Не хоче люстрації держава, то зробимо її ми.

Знаєте, коли я бачу, як знайомі всім обличчя знову обіцяють нам рай, то це нагадує не вибори, а фарс. Що їм заважало розв'язувати ці проблеми, адже вони весь цей час при владі? Вже їх діти включаються у перегони з обіцянок! Таке враження, що виборців вважають ідіотами без пам'яті й розуму.

Для ефективного управління сучасним містом не потрібні ідоли, вожді чи символи. Справжній європейський поступ в Івано-Франківську здатні забезпечити політики, які не зіпсуті правилами гри від Системи. Використовуючи прозорі інструменти управління містом, ми доведемо, що є кращий шлях розбудови громади, ніж «дерибани» і «договірняки».


16.10.2020 14740 1
Коментарі (1)

10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

919
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1906
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2774
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3404
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3638
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6798 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3825

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5636

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6747 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7595
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2425
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4689
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5083
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

444
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

912
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1781
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3365
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

886
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1748
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3658
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3848 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5413