Яке воно, «вдале» перше побачення?

Існує, умовно, дві категорії людей. До першої належать ті, хто вже віднайшов свою другу половинку і відчув щастя бути коханим. До другої – ті, хто все ще у пошуках «своєї» людини поруч, а тому заводять нові знайомства і ходять на побачення. Тож виникає питання: яким має бути перше побачення, щоб з‘явилося бажання зустрітися ще раз?

Відомо, що існують не лише вдалі, але й побачення з категорії “epic fail”. Ми вирішили піти у «розвідку» і розпитати представників різної статі про їх досвід у цій справі.


Іван, 20 років

Я є поціновувачем дівочої краси, тому й на побачення ходжу часто. Сподіваюся, що одного разу таки пощастить зустріти «ту саму». Щодо вдалих побачень, згадується декілька. Розповім про таке найбільш спонтанне. Одного разу, це була середина дня, йду вулицею і випадково зустрічаю дівчину, як то кажуть - любов з першого погляду. Ну не любов, але сильна симпатія. Вирішив все ж підійти й познайомитись, ми розговорились і я запропонував їй ввечері піти зі мною на побачення. Думав, не погодиться, але вона сказала "так". Ми зустрілись в ресторані, сіли, одразу помітив, яка вона неймовірно красива, видно, що готувалася, мені це дуже сподобалося. Ми довго говорили й виявилося, що у нас багато спільного. Наші думки щодо музики, їжі й проведення вільного часу були однаковими. Вона була дуже привітною, вихованою, веселою і говіркою, але одночасно і вміла слухати. Після вечері ми ще довго гуляли та розмовляли, аж до світанку. Я провів її додому, поцілував у щічку і ми домовилися про ще одну зустріч. Після першого, як на мене, дуже вдалого побачення було ще декілька. Але стосунки в нас так і не переросли у почуття кохання.


Оля, 25 років

Оля, 25 років
Розкажу про доленосне побачення. Мені тоді було 23, я щойно закінчила навчання в університеті та шукала роботу. Відомо, що всі хочуть людей з досвідом, а в мене його не було. І от, сиджу я у кав’ярні, чекаю на час співбесіди. Дуже хвилювалася, що аж розлила на себе каву. До мене підійшов хлопець і простягнув вологу серветку. Ми трішки поговорили, він побажав мені успіху на співбесіді, про яку я встигла розповісти. Хлопець запропонував обмінятися номерами телефонів, але я відмовила. Співбесіда, до речі, пройшла вдало, мене тоді взяли на роботу. А про хлопця я й забула, чесно кажучи, але, як виявилось пізніше, він мене не забув. Якось вранці їду на роботу та у Фейсбук мені приходить запит на дружбу. Я глянула, а це той самий парубок, тому підтвердила запит. Він одразу написав, спитав як мої справи з роботою, як настрій і чи не хочу з ним зустрітися сьогодні. Я здивувалася, але погодилась. Ми зустрілися в парку, хлопець чекав мене з букетом соняхів, що було досить оригінально. Ми трішки пройшлися, розмовляли та сміялися. В один момент Олег, так його звати, запропонував повечеряти, оскільки знав, що я після роботи й зголодніла. Я думала, що ми підемо в якусь піцерію чи типу того, але хлопець підготував сюрприз. Це було щось "анріал". Ми сіли в машину і він відвіз мене туди, де видно все місто як на долоні, виніс з авто піцу і чай в термосі. Так, ми вечеряли й дивилися на зорі, а після він мене поцілував. Такої романтики в моєму житті ніколи не було. Ми разом вже два роки та дуже щасливі.


Олена, 23 роки

Я помітила, що дівчата створюють в себе в голові «ідеальне» побачення, після перегляду різних романтичних фільмів. Знаєш, такі собі стереотипи типу принц на білому коні привезе тобі букет троянд і заспіває серенаду під вікном. Згодна, це дуже романтично, але в реальному житті побачення проходять трішки по-іншому. Я, до прикладу, люблю поїсти, от чесно. Є один хлопець, Сергій, ми з ним досі спілкуємось, дізнаємося одне про одного все більше і тому нам комфортно разом. Наше перше побачення пройшло після трьох місяців переписування в Instagram. Сергій зустрів мене із подарунком. Квіти? Солодощі? Ні, це була шаурма, яку я із задоволенням з’їла. Сита дівчина – весела і добра дівчина, це так, хлопцям на замітку. Після ми поїхали на міське озеро і каталися на катамарані, він жартував і був дуже щирим, це мене підкупило. Таку кількість компліментів, як у той день я, мабуть, не чула за все життя. Після прогулянки Сергій провів мене додому і ми домовились про наступну зустріч.


Інколи життя готує для нас не зовсім приємні «сюрпризи». Але поганий досвід – теж досвід. Тож перейдемо до блоку невдалих побачень.


Андрій, 20 років

Дівчина, яку давно знав написала, що я їй подобаюсь, тому вирішив запропонувати сходити на побачення. Я її майже не знав. Ми зустрілись і пішли у кафешку. З початку дівчина сказала таку фразу - "Але платиш ти!". Я все одно планував заплатити сам, але прозвучало дивно, як на мене. Прийшли ми в кафе, сіли за столик і я запропонував взяти вино, на що вона видала: «Давай краще горілку». Думаю, тебе на побачення запросили чи на паті. Згодом, таки погодилась пити вино і почала розказувати про свої інтереси. Кричала на весь заклад, вживала лайливі слова, коротше, кажучи, я зрозумів, що діла не буде. Просто чекав на завершення цього «цирку». Нам принесли келихи й ми просто мовчки пили вино. І тут, як грім серед ясного неба, дівчина нахиляється і питає, чи не хочу я її запросити до себе додому, бо щось нудно. Сказати, що я був шокований, це нічого не сказати. Хотілося просто втекти додому. Ми допили наші напої, я заплатив і сказав, що з‘явилися термінові справи, тому маю йти. Це було моє найбільш невдале побачення.


Віка, 21 рік

Я гуляла зі словаком. І ми поїхали в парк пенсіонерів. Там було нецікаво, від слова зовсім. Він відвів мене до якоїсь каплички. І до неї вели десять сходинок (типу Десять заповідей Божих). Ми постояли там п’ять хвилин і я все більше офігівала. Далі почали спускатись. Він взяв мою руку і сказав: «Давай будемо на кожній сходинці цілуватись». Мені відняло мову. Хлопець на кожній сходинці цілував мене в щоку і це було жахливо. Мені було дивно і не зрозуміло, чому він обрав це місце для побачення.


Роман, 22 роки

 

Місце для проведення побачення не важливе. Чи то ресторан, чи то прогулянка парком, людям має бути комфортно разом - це важливо.

Найбільш невдалим побачення було із дівчиною, яка чотири години розказувала мені, які всі погані, а вона хороша, і, чотири години, це не перебільшення. Найгірше, коли тобі на побаченні нудно. Для мене важливо, коли людина щира і має почуття гумору.

А буває готуєшся до побачення, замовляєш стіл в солідному закладі, одягаєшся гарно, даруєш квіти, а через декілька хвилин після початку цього дійства думаєш: "Дурно мешти пуцував."


Коментарі ()

10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

919
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1906
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2773
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3404
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3638
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6798 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3824

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5636

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6746 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7595
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2425
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4689
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5083
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

443
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

911
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1781
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3365
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

886
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1748
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3658
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3848 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5413