Франківські тротуари загородять металевими стовпчиками


/data/blog/41385/fce6c6bfa8ef7dc5eb3383498422f43a.jpg

 

Про це сьогодні на на оперативній нараді у міського голови повідомив директор КП "Сервіс-Авто" Андрій Строїч.

 

За словами посадовця, в цьому році його підприємство має намір встановити на ряді вулиць міста загороджувальні металеві стовпчики, які мають уменеможливити паркування транспортних засобів на тротуарах. Стовпчики встановлять на вулиці Вагилевича, на площі перед загальноосвітньою школою №7 і на куті перехрестя вулиць Галицька-Грушевського.

 

В 2014 році передбачено втсановлення ще 1296 таких "антипаркувальників. Зокрема, на вулицях Січових Стрільців, Мазепи, Лепкого, Драгоманова та ряді інших.

 

Усі металеві стовпчики повинні бути єдиного взірця.

 

Нагадаємо, що згідно правил дорожнього руху, транспортний засіб не можна паркувати, якщо для пішохідної частини залишається місця не менше, ніж 2 метри. У нас, напевно, на дожному тротуарі дана умова не витримується. А тому ідея дійсно хороша і потрібна, з огляду хоча б на те, що нині в місті пішоходам вже практично не залишилось місця на тих таки ж тротуарах.

 

Однак, є й інша сторона медалі. Якщо заблокують тротуари стовпчиками, то автівки почнуть залишати вздовж проїжджої частини. А це вже - ускладнений, і до того нелегкий, рух на переповнених транспортом вузьких вулицях міста.


01.10.2013 551 11
Коментарі (11)

олег 2013.10.01, 14:17
краще дороги зробіть
Українець 2013.10.01, 18:16
"Дибілоїди"(с)... а пожежа? а швидка? а якісь надзвичайні випадки? хто буде відповідати у разі чого?... містом "керують" реальні д№уни...
Chieftl до Українця 2013.10.01, 18:33
При чому тут взагалі швидка і пожежні? Якраз їм і не доведеться пробиратися до потрібного місця через завали припаркованих машин. Чи пожежні збираються заїжджати на машині прямо в під'їзд? Стовпчики перекриють не проїзди, а заїзди на тротуар. Здається мені, що ви аж дуже хочете екстреними службами прикрити інтереси звичайних рагулів.
Геньо 2013.10.01, 20:06
Висота стовпчиків рівно до коліна дорослої людини. Якщо не дивитись під ноги, можна скрутити собі голову, або, принаймі, покалічити собі ноги, як я сьогодні на вул. Галицькій біля старого базару. Поставили стовпчик рівно посередині тротуару. Інакше як дебілом і скотиною ініціатора цього свинства назвати не можна.
Українець до Chieftl 2013.10.01, 20:35
А швидка і пожежні - це якраз ті служби яким, так, необхідно попасти майже у під"їзд... Ви глибоко помиляєтеся у своїй наївності, що автомобілі зникнуть з тротуарів, так, вони з тротуарів - будуть стояти на дорозі і, відповідно, ті самі екстрені служби узагалі не зможуть нікуди проїхати... не кажучи уже про "зручність" для сімей з дітьми, які захочуть завантажитися у авто та інше... у нашому місті процвітає чомусь якраз не рагулізм водіїв, а РАГУЛІЗМ інших учасників дорожнього руху, зокрема пішоходів та велосипедистів... Доречі у Європі ніхто до такого ЛОХовського "ноухау" не додумався чомусь, хоча там у великих містах проблем з паркуванням не менше, але ж нашим "кєровнікам" краще стовпів наставити по тротуарах...
Chieftl до Українця 2013.10.01, 21:03
Бачу, ви про комфорт пішоходів навіть не заїкаєтесь, вони для вас просто не існують. Все інше просто взяте зі стелі: Для чого пожежній заїжджати в під'їзд? Їм значно легше протиснутися між стовпчиками, ніж між машинами. І де хоч якесь підтвердження, що пішоходи і велосипедисти - найбільші порушники? Просто видаєте бажане за дійсне, хоч би посилання на якусь статистику дали, а то просто пальцем в небо. А про Європу - взагалі якийсь невдалий жарт, там такі стовпчики на кожному кроці. А там де немає - за порушення правил парковки більш ніж елементарно нарватися на евакуатор.
ПЕТРО 2013.10.01, 21:14
Хоч би хтось додумався побудувати хоч одну багатоповерхову стоянку для автотранспорту, в Івано-Франківську, проти квіткового магазину по вул. Мельника.Мер безголовий.
Українець до Chieftl 2013.10.01, 21:52
Що означає "комфорт пішоходів"? Ага, швидка уже пропала (називається "понял-сьєхал"(с)), залишилася пожежна... так от, пожежній дуже часто необхідно під"їхати якомога ближче до будинку, а з подачі якогось недоумка, їй хочуть це ускладнити... "протиснутися між стовпчиками" - Ви колись на вантажівці їздили щоб такий ІДІОТИЗМ писати? Яке "протиснутися" на вузьких вулицях на пожежному авто?!! Пішоходи і велосипедисти порушують ПДР разів у надцять більше аніж водії (якщо Вас зашорило, підійдіть вранцівденьувечері на вокзал і подивіться, як там оте усе БИДЛОпішохідне дорогу переходить, вірніше кидається під колеса). Про велосипедистів - окрема "пісня", ці недоумки не знають і не дотримуються ПДР, але на превеликий жаль, у нас цю бидломасу велосипедистів не штрафують. Тепер про "закордон" - ДЕ КОНКРЕТНО і у якій країні посеред міста натикано стовпчиків по тротуарах? Чи просто "апагаваріть"(с)? "Пальцем у небо" - це про Вас, мабуть якийсь "пунктик" стосовно водіїв авто та автомобілів.
Chieftl до Українця 2013.10.01, 22:17
"Комфорт пішоходів" (про який ви щойно дізналися, я так розумію) означає не протискатися боком, бо якесь "велике цабе" не може пройти кілька метрів. Вашою рагульською термінологією типу "понял-сьєхал" я не володію, але намагайтеся хоча б уважно читати: пожежній машині не треба заїжджати в під'їзд, туди мають заходити пожежні. І зроблять вони це значно легше, якщо стоятимуть стовчики, а не машини, майже впритул одна до одної. А швидка абсолютно аналогічно: каталка між стовпчиками проїде, а між машинами - не факт. Про порушення мені просто надоїло у вас хоч якусь статистику вимагати, хай буде на вашій совісті. Або просто подивіться як кожен другий водій розмовляє по телефону, включно з водіями пижиків і тролейбусів. За офіційними даними ДТП з участю пішоходів десь 15%, а таких де їх вина - ще менше. Я за дотримання правил усіма учасниками дорожнього руху. Хоча у вас напевно просто стояло завдання відхилитися максимально далеко від теми. А про Європу хочете конктретно? Ви там колись були? Ось я навманя тикнув десь в Парижі в якийсь провулок - стовпчик на стовпчику і стовпчиком поганяє: http://goo.gl/maps/DbHBx А про пунктики - подивіться краще в зеркало. Вас би ніхто і не чіпав, якби ви по хамськи не відносилися до інших з виразом "мені треба, то стану і на газоні, а ви просто заздрісники!" Я ж, наприклад, не виправдовую пішоходів-рагулів, які переходять як хочуть? Відчуваєте різницю?
Українець до Chieftl 2013.10.02, 00:15
Якщо до Вас "туго" доходить, то про "протискатися" мова не йде... це по перше...а по друге, якщо знову "туго" доходить, то спробую пояснити - автомобілі НІКУДИ з цих вулиць не подінуться, вони просто будуть паркуватися на проїжджій частині і створювати затори, а Ви і вам подібні будете собі "комфортно" гулятиганяти на велосипеді по тротуарах і не дай Боже пожежа або якийсь наглий випадок, будете і швидку допомогу і пожежну довго чекати, якщо дочекаєтеся звичайно... по третє - статистики, як такої, даних правопорушень з боку пішоходів та велосипедистів у нашій країні немає, як немає і покарання для цих учасників дорожнього руху, у нас ЗАВЖДИ винний водій авто, на превеликий жаль... Так, я досить частий гість у Європейських країнах, а, що? Про стовпчики у Парижі - розсмішило, видно людину яка поняття немає у організації руху... там стовпчики, до Вашого відома, на виїздах з дворів (згідно Вашого посилання) щоб не було заблоковано виїзду у разі чого, а наші "покращувачі" хочуть поставити стовпці бо їм так "нада"... їм, якщо вже зовсім відверто, наср№ти на пішоходів та їхні проблеми - головне "зрубити бабло" на даному "ноухау"... Чекаю більш змістовних фото з стовпами по тротуарах у Європі... У люстерко варто Вам частіше дивитися... мене ніхто не зачіпає - я не паркуюся на газонах та тротуарах (окрім випадків де це не заборонено ПДР), також пересуваюся як пішохід та велосипедист - різницю відчуваєте? Але у Вас чомусь винні виключно водії авто, а от усі інші "рожеві та пухнасті"(с)...
Оля 2013.10.02, 10:02
У центрі тротуари може і є , а де решта ? По них машини їздять , бо доріг нема !!!!На дибільні стовпчики в них грошіє....
10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

927
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1915
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2786
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3413
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3647
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6806 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3831

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5642

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6756 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7604
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2432
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4696
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5090
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

451
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

918
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1786
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3373
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

894
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1757
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3667
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3859 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5421