Доній відповів Скрипничукові на "фраєрка"

 

Як повідомила «Фіртка» сьогодні, під час прес-конференції голова Івано-Франківської облради Василь Сrрипничук обізвав народного депутата України Олеся Донія «фраєрком», звинувативши останнього в неправдивій інформації про те, що обласна рада нібито не профінансувала музей Шухевича.

 

На це відреагував Олесь Доній в своєму блозі "Звідки у партії "Свобода" бандитський сленг?" на Кореспонденті:

 

 

«О, черговий раз на мене наїхали "свободівці".  

 


"Свободівці" вже не знають як мене обізвати за те, що я оприлюднив інформацію, що Івано-Франківська облрада відмовилася профінансувати музей Шухевича у селі Тишківці. У хід пішла "бандитська" лексика.


На цей раз "фенею" почав віщати на мою адресу "свободівець", голова Івано-Франківської обласної Ради Василь Скрипничук. 


Очевидно, нинішні високопосадовці від "Свободи" беруть приклад з Віктора Януковича з його вікопомними "шлеперами". 



Василь Скрипничук вирішив позмагатися і ввів у політичний обіг слова і вислови типу "фраєрок", "бреше, аж пар з носу валить", "депутатик" і т.п. 


Дивовижне збігання професійного бандитського сленгу в "свободівців" та регіоналів". 


"Свободівцям" не сподобалося, що я розповів, що обласна Рада під їхнім керівництвом відмовила у фінансуванні Музею Шухевича у с.Тишківці Городенківського району (родове село Шухевичів). 


Тож спочатку на мене за це накинувся колишній голова облради Сич, а тепер вже і нинішній голова Ради - Скрипничук. 


 

 

До відома пана Скрипничука:
 

1. Я обирався не на Снятинщині, як Ви сказали (так наводить Вашу цитату газета ВВ), а на Коломийщині і Городенківщині. 


Голові Івано-Франківської облради має знати, принаймні від яких районів обираються депутати від Івано-Франківщини. 


2. Не треба казати неправду, буцімто музей Шухевича профінансований. 


Це неправда. В мене два листи від Вас (від 3 липня та 31 липня цього року), де Ви відмовилися від фінансування музею Шухевича (Ваші листи можу надати медіа та громадськості). 


Зараз Ви намагаєтеся прикритися частковим дофінансуванням клубу (на який основні гроші, до речі, віднаходив колишній депутат ВР Анатолій Матвієнко, а не облрада). 


Але сільський клуб та Музей Шухевича - це різні речі. 


Можете знайти вільну хвилину і наважитися зателефонувати сільському голові Тишківців - він Вам пояснить, якщо Ви досі не в курсі. 


3. Щодо Вашого закиду про "невідвідування" сесії облради. 


На щастя, в нинішній каденції ВР "кнопокдавство" поширене вже менше, аніж в попередній. 


Тоді з "кнопкодавстом" боровся я фактично самостійно, тепер же інші депутати визнають "кнопокдавство" злом. 


Отже, депутати Верховної Ради мають бути дисциплінованими, і відвідувати сесійні засідання ВР. 


Якщо якісь депутати у сесійний день їдуть в інше місто і беруть участь в інших заходах, то вони автоматично пропускають свій робочий день. 


Тож нагадаю, що останнє Ваше засідання, 20 вересня, (як і кілька попередніх) Ви "чомусь" оголошували на сесійний тиждень ВР. 


Тож, щоб не пропускати сесійний день (і не припускаючи навіть мінімальної ймовірності бути "кнопкодавом"), я був змушений (разом з іншими депутатами - Ю.Дерев'янко та Я.Гінкою) не приїхати до Вас на сесію, а написати Вам відкритого листа щодо ситуації з видобутком сланцевого газу на території Івано-Франківщини. 


Наскільки мені відомо, це один з найповніших аналізів ситуації з цього приводу, і дуже дивно, що Ви не помічаєте такої діяльності депутатів від Івано-Франківщини.

P.S. 1.Сподіваюсь, що в подальшому п.В.Срикпничук навчиться спілкуватися не в стилі "бандитських серіалів". 

2. Сподіваюсь, що облрада все-таки віднайде кошти на Музей Шухевичів у с.Тишківці на Городенківщині. 


Дивно, що на заходи щодо вшанування УПА та Шухевича у всій Україні у партії "Свобода" знаходяться гроші, а музей Шухевича в його родовому селі і досі непрофінансований облрадою, якою керує "свободівець". І злитися, що селищний голова належить до іншої партії (до партії "Собор"), а більшість села на виборах до ВР проголосувала за іншого какдидата, аніж за якого агітувала партія "Свобода", не годиться. 


Це некрасиво і непатріотично. 


Змінюйтеся, панове!
»

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Голова Івано-Франківської облради Василь Скрипничук назвав народного депутата України Олеся Донія «фраєрком»

 


24.09.2013 1245 17
Коментарі (17)

ЛТР 2013.09.24, 23:10
Йоханий бабай так цей фраєрок щей цапок ой пардон ЦАП.
ПОТАП І НАСТЯ 2013.09.24, 23:13
От мудаки дійсно проголосували за це мурло а воно хоч би раз в рік приїхало поцікавилось допомогло
Орест 2013.09.24, 23:26
Доній постійно приїзжає в округ. Не грішіть.
я 2013.09.24, 23:47
ДОстойна відповідь достойної людини
Барикадник 2013.09.25, 02:17
Доній постійно у несесійні дні-на окрузі.Останній раз був вчора, позавчора і позапозавчора. От почитайте:http://blogs.korrespondent.net/celebrities/blog/olesdoniy /a119334
читач 2013.09.25, 07:23
Нічого на публіці собачитись, краще обєднайтесь і дружно вирішуйте проблемні питання облаті. А їх більше чим достатньо. А оцінку кожному народ сам дасть.
До биків 2013.09.25, 08:23
Гидко читати. Коли ви ще під стіл пішки ходили, Доній закладав основи виборчого права для рабів німих у Комітеті виборців України.
коломия 2013.09.25, 08:49
ганьба скрипничука!!!
довбуш 2013.09.25, 08:58
голосував за свободу і ніколи не думав що таких "прохфесорів" які використовують "бандитську" лексику обируть на керівництво облради.
Сумно 2013.09.25, 09:31
Свій же свого і "макає". А жиди сі тішать...
Правдолюб 2013.09.25, 10:39
Мені дуже дивно-від коли Олесик чи то Олександр Доній так піклується про свій округ та проблеми виборців. За цей рік жодної копійки додаткового фінансування за його сприяння в округ не надійшло. Жлдний інвестор за його сприяннняна окрузі не появився, так само як і відсутні інвестиції які б в округ привів пан депутат. Єдине чим він займається- це пустою балаканиною, обливанням брудом опозиції. Ще йому добре вдаєтьсяприслуговувати своїм панам-Порошенку та Жванії. Пане Доній попросіть в них грошей для округу, для людей- а не тільки для себе особисто. І нарешті-перейдіть від розмов -до конкретних справ.
Варка 2013.09.25, 10:42
Ну що ви все жиди та жиди. Подивіться історичний фільм Спілберга "Список Шиндлера", може тоді з вас дух антисимітизму вивітриться?
Іван 2013.09.25, 10:54
Фраєр -( на жаргоні) це людина, яка не має відношення до кримінального світу. Тобто Скрипничук назвав Донія порядною людиною. Міг би і нормальною мовою це сказати.
Марія 2013.09.25, 11:30
Скрипничук ще раз підтвердив особливості "Свободи". Не захищаю Донія, але голові облради не пасує так висловлюватися. Якщо не вміє нормально спілкуватися, то нехай іде десь на ферму працювати, там такий жаргон думаю пройде, бо вчитися йому точно запізно :)
Інша Марія 2013.09.25, 12:21
Пані Маріє, ви ж насправді Софія, то і пишіть під своїм іменем .Що ж до фраєрка, гляньте на фото і переконайтесь - ну точно -фраєрок, бородою собі понту добирає.
до всіх 2013.09.25, 15:44
А Скрипничук тоді хто .
Jarko 2013.09.26, 11:29
Ніфіга се фраерок - мусорским предяву лепит . Пупсик дай в голову.
10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

927
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1915
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2786
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3413
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3647
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6806 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3831

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5642

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6756 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7604
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2432
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4696
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5090
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

451
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

918
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1786
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3373
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

894
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1757
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3667
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3859 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5421