Чим замінити відпочинок в Криму. ТОП-8 напрямків: країни та ціни

 

img

 

Через події в Криму цього року Херсонська та Одеські області переживатимуть туристичний бум.

 

Через події в Криму та стрімке зростання курсу валют українцям доведеться добряче подумати, як провести свій відпочинок. 

 

Аби спростити вибір напрямків, журналісти Еспресо.TV склали інфографіку з мінімальних цінових пропозицій, як в Україні, так і за кордоном.

Крім того, журналісти Еспресо.TV поспілкувалися з фахівцями зі сфери туризму, аби дізнатися яким буде цей туристичний сезон та зрештою скільки грошей доведеться викласти звичайним українцям за  такий довгоочікуваний відпочинок. 

Володимир Царук, керівник Центру туристичної інформації, розповів, де українці за кордоном та на Батьківщині зможуть знайти гарну альтернативу відпочинку в Криму за мінімальні гроші. 

-    Куди поїдуть відпочивати українці, які раніше їздили до Криму?

-    Минулого року в Криму відпочило відпочивало 5 млн. 850 тис туристів. З них 60%-70% було з України. Тобто це приблизно 4 млн людей. Росіяни склали приблизно 25%, а все інше – білоруси, поляки, турки. Частина українців все одно поїде до Криму, але інша обере інші напрямки чи навіть взагалі нікуди не поїдуть, а відпочиватимуть у родичів чи на дачі. Дуже велика кількість українців поїдуть екскурсійними турами Україною. Також частина людей поїде до Болгарії, бо за цінами вона приблизно дорівнює Криму, а рівень сервісу там набагато кращий. Крім того, Болгарія максимально спростила оформлення візи, яка буде видаватися протягом двох днів.

-    А який закордонний напрямок буде найбільш популярним?

-    Туреччина, бо співставлення ціна+якість там найкращі. Нагадаю, що минулого року там відпочило близько 700 тис українців, але цього року буде значно менше. Також буде дуже популярною Грузія. Адже, по-перше, для поїздки в цю країну не потрібні візи, по-друге, вартість проживання в Грузії менше, ніж у Криму. Крім того, туди почали літати лоукости з України.

-    Через обвал гривні та підвищення курсу валюти, турфірми якось намагаються оживити ринок? Вони роблять якісь акції, цікаві пропозиції?

-    Вони пропонують оплатити лише 10% від вартості туру. І якщо ви відмовитися від туру, то втратите лише 10%. Раніше таких варіантів не було і потрібно було повністю оплачувати тур. Крім того, якщо ви хочете потрапити в нормальний готель, а зараз грошей нема, то можна придбати тур в кредит. Скажімо, можна сплатити лише 20% від вартості туру, все інше сплачувати протягом п’яти місяців під кредит 0%. Також активно розповсюджують раннє бронювання. Можна зараз замовити відпочинок за кордоном за мінімальною ціною на літо. 

-    Як туристичний потік з України може скоротитися цього року?

-    На травневі свята він вже скоротився на 50-60%. Загалом минулого року з України виїхало відпочивати за кордон 8 млн людей. Швидше за все, ця тенденція зберігатиметься протягом всього року.

-    Якщо ж говорити про відпочинок біля моря в самій Україні, то які напрямки будуть популярними?

-    Перспективними будуть два регіони. Одеська та Херсонські області, де є два моря. Так там сервіс не найвищому рівні, але тут треба говорити про те, що є гарна альтернатива Криму.  Ті бази відпочинку, які там є, можуть прийняти багато людей, і вони не були завантажені були минулого року. 

-    Чи багато українців поїде до Західної України?

-    Через події в Криму кількість українців, які поїдуть на Захід країни збільшиться. Також туди традиційно приїде велика кількість поляків, угорців. Хоча цього року їх буде трохи менше, бо в країни негативний імідж у світі через останні події, тому в’їздний туризм переживає не найкращі часи. 

Тетяна Волинець, голова Асоціації туризму Півдня України, розповіла Еспресо.TV, як південні регіони України готуються до нового туристичного сезону та якими цінами вразять туристів. 

-    Чи зросла кількість туристів, які поїдуть відпочивати цього року у ваш регіон?

-    Взагалі політична ситуація дестабілізує кількість замовлень. Українці не поспішають заздалегідь робити предоплату, заздалегідь замовляти тури. Якщо це роблять, то скажімо буквально за тиждень до виїзду. Ситуація в країні дуже нестабільна і насправді навіть висококваліфіковані спеціалісти не дадуть точні прогнози, яким буде цей туристичний сезон.

-    Якось змінилися ціни на відпочинок в регіоні у порівнянні з минулим роком?

-    Ні. Ціни залишилися на рівні минулого року без урахування підвищення курсу валют.  У нашому регіоні стає дуже популярним окрема сплата за проживання та харчування. Зокрема мінімальна ціна вартості проживання у приватних готелях в Херсонській, Миколаївській областях становитиме від 80-100 грн протягом доби, а триразове харчування обійдеться від 150 грн. Якщо ж говорити про більш комфортні умови проживання, то там ціни стартують від  400 грн за добу. 

-    Якою була наповнюваність готелів минулого року? 

-    Минулого року в нас був доволі гарний сезон. Наші готелі були наповнені десь на 75%. Як ситуація складатиметься цього року, залежатиме від політичної ситуації, стабільності в Україні. Зокрема білоруські туристи, які в загальному потоці складали 20%, поки що бояться їхати відпочивати до нас, а українські туристи навпаки більш активно цікавлять відпочинком у нашому регіоні.

-    Що саме ви робите, аби розвивати туризм в регіоні і приваблювати більше туристів?

-    Перш за все, ми проводимо роз’яснювальну роботу в ЗМІ, розповідаємо про те, що у нашому регіоні цілком безпечно, не потрібно нічого боятися і до нас потрібно їхати відпочивати. Крім того, цього сезону відкривається Дельфінарій на Арабатскій стрілці. А в Судаку відкриється два нових готелі, ще новий готель з’явиться у Геніченську.  Якщо ж ростиме кількість туристів, попит, звісно, відкриватиметься ще більше нових готелів, розвиватиметься інфраструктура тощо.


10.04.2014 1050 1
Коментарі (1)

Александр 2014.04.10, 18:19
Написав об отдыхе в Херсонской и Николаевской областях, почему то опубликовали фото Крыма, в районе Карадага. Здесь xtour.org/kherson.html можете взять нужные фотографии. Любители путешествий особенно оценят уникальные днепровские плавни.
10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

920
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1907
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2776
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3405
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3639
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6799 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3826

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5637

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6749 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7596
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2426
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4690
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5084
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

445
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

913
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1782
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3366
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

887
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1749
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3659
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3850 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5414