Чергове шахрайство від франківської "Свободи"?

Поліцаї нарешті почали щось шукати… Гадаєте: знайдуть?


Хто заніс наші приватні дані в чиюсь базу - і користає з того? Хто влаштовує той "секс по телефону" (вам теж перепало, вірно)? Якого сенсу нам з вами «втюхують» чиїсь партійні «кошики»?

Тож поки хлопці ділом зайняті - оповім про виявлене.

Матеріял - з двох частин: авторитетно-пізнавальна {1} (зібрав для вас добірну компанію визнаних фахівців) та іронічно-розважальна {2} (рівень ІФ МВК: документ з відоголоском легендарного персонажа). Порядковість оберіть самі.

1.  Почнемо з авторитетів. Що це було?

NLP? Гіпноз, внушення!

Психолог, Міжнародний Тренер НЛП Оксана Болотова доступно пояснює:

- Перше питання може бути віднесено до прямого навіювання/внушення неминучої поведінки та обмеження сфери уваги. Це здійснюється тим, що дієслово стоїть у теперішньому часі, наказовому способі.

Приклад зі звичайного життя: «Любий ти хочеш купити мені шубу?»

Друге  питання - класичні "подвійні завязки". Зав'язка пропонує вибір з кількох альтернатив, проте - який би вибір не був зроблений - це направить поведінку суб'єкта - в потрібне русло.

«Ти будеш їсти кашку чи яєчню?» - пресуппозується, що їсти все одно треба :)

Звісно, те ж ми робимо в звичайному житті, навіть не знаючи :).

Однак, це все ж - спеціальні конструкти, застосовані дуже прямо.

Це не зовсім НЛП, радше - лінгвістична модель еріксоніанського гіпнозу, - підсумовує фахівець.

Соціологія? Агітація!

За кодексами Соціологічної асоціації України та ESOMAR, соціологічне дослідження не_може бути поєднане з агітацією, рекламою чи прямим маркетингом. По-друге, запитання мають бути повністю нейтральними.

Питання: "що, на вашу думку, найважливіше" - некоректне, бо містить як доконаний факт твердження, що наведений перелік є виконаними обіцянками.

- зазначає Володимир Паніотто, професор Національного університету "Києво-Могилянська Академія", Генеральний директор KIIS.

Коротко й конкретно

- До соціології це не має ніякого відношення, -

рецензує авторитетна Ірина Бекешкіна, директор Фонду "Демократичні ініціативи" ім. Ілька Кучеріва.

- З таким типом недобросовісної агітації ми стикались щонайменше у кількох містах, зокрема у Сумах та Херсоні. Очевидно, такі речі не мають нічого спільного з соціологічним опитуванням,

- конкретизує на моє прохання Андрій Сухарина, політичний аналітик Фонду.

Завідувач відділу взаємодії із ЗМІ ЦВК Костянтин Хівренко додає, що коментар по цій ситуації радше мають дати правоохоронні органи.

Його думку підтвердили у місцевій та обласній Прокуратурі. Керівники відомств вказали цілу низку статей (правопорушення, зокрема - щодо впливу на виборчий процес, відмову в наданні інформації). Але з сумом констатували: зняли з них функції контролю.

Ехххх... потужна установа - і без повноважень! :( Шкода...

Тож якби не Національна Рада та ряд відповідальних держ.службовців - нам "їздили б по мізках" ще довгі часи. Але процес - таки зрушився. Про нові авторитетні документи - згодом. А зараз підходимо до другої частини.

#чиновникивідпис'ки - тег, під яким - розбір так званих "відповідей" чинOFFників. Для чого це? Щоб виявити й врешті - розірвати "сім кіл пекла", які проходить людина, звертаючись у держ.установи. Змусити посадовців до відповідальної праці. Ми найняли їх на роботу, МИ платимо їм гроші. Саме тому ми й маємо право вимагати. Все. Годі серйозного на сьогодні! Далі - веселіше ;)

До бардака ІФ МВК

(поняття - як бачимо з документів - не лише співзвучні).

Питаю еМ-Ве-Ка (маю таку погану звичку): що відбувається і хто це наробив? (Адже кому це вигідно – питань не виникає). Як думаєте: щось виконали?.. :)

Відповідь - не здивувала :( . З цілої сторінки тексту - єдине, що повідомили по суті - згаданої "соціологічної служби" - юридично не існує (що логічно).

Далі - традиційні для чинOFFників "сім мішків гречаної вовни". Моя нова епістолярна подруга (п.Сусаніна) - з майстерністю легендарного Івана - провела мене манівцями власних фантазій довкола її траКтування терміну "публічна... інформація" (їм би в письМенники! Таки таланти гинуть!).

Наприкінці - наче хотіла щось сказати, але...

- Аьо, ета прачєчьная? - Х...чечная! Ета - МіністєрстВО КУЛЬТУРИ!

Та наче не в зоопарк звертався... Там - згода: не володіють і не зобов'язані.

Але ж виконавчий комітет Івано-Франківська - певно мав би знати (і відповідати за) те, що діється в місті, еге ж? Особливо - коли йдеться про діяльність #панамера та піареної ним партії...

(Може через таке от - називають в народі ІФ МВК - #міськовкомі. "Чого справи не йдуть - бо Місько - в комі... У міськвиконкомі".

ПрикрИли ГОЛОВУ - начфіном

Та повернімось до листа. Дивно, що відповідає - начфін. Та коли вже її зробили відповідачем - могла б сказати: Офіційно ми за це не платили. Спитаю мера: може він приватно то замовив. (Ви ж про його існування - знаєте, пані В.?) І додаєте послання:

"Руслане Романовичу, мешканців міста

тикають носом

у Ваші "здобутки",

загорнувши це в "соціологію" (п.3 запиту).

Ви то замовляли?"

Невже це - заскладно для за©тупника?

Відповідь, певно, була б - як із колядниками, що "самі вирішили" роздавати агітацію. (Друкувили, мабуть, теж власноруч: даних про замовника й тираж на роздатках - не знайдено.)

"Маленький Марцюсик не спить, не дрімає,
своїми руками Фарнківськ обіймає"

- тішились мешканці в мережі.

Та це була б відповідь ГОЛОВИ. А ви, пані Сусаніна, спокійно водили б своє фінансове військо подалі від моїх розписів. Але як вже відписали...

А що вона могла зробити?

Питання: чий телефон, з якого робиться обдзвін (п.2 запиту) - ну геть складне! Так, я й сам не знаю, що то за оператор (094), щоб до нього звернутись. Скерували б запити - всім (їх не багато). І правоохоронцям. Ооо! Вони - ну точно можуть знати!

Хоча... може у начФіна з ними - погані асоціації? Ну, тоді питання: хто і як створив базу приватних даних (п.4) - лишиться відкритим ("пахне" прямим правопорушенням).

Але щодо п.5 - пані В., ну це ж - просто! Що згадує більшість українців у час виборів? Три букви - ЦВК. Послати туди питання щодо виборчого законодавства - логічно, як гадаєте? Хто краще знається в тій сфері?!

Ось бачите: все не так складно. Чи повинні Ви, пані В., це знати? Як посадовиці вищого рангу, вам достатньо знати людей, які знають. Щонайменше - ту частину МВК, яку постійно показують народу (ГОЛОВУ, звичайно). Ви ж - його заступаєте...

Не знаєте - питайте тих, хто знає (перенаправлення, ст.22 п.3). І повідомляйте! Ми ж вас найняли, аби ви щось ЧИНили, О, ВНИКали в те, що діється.

То не я, то всьо - "вони"!

Даруйте: може я марно так до Вас вчепився? Може (як завжди) в усьому винна якась секретарка, що не туди направила запит... Може і "кошологію" - теж таємний добродій замовив, потай від МВК, мер з Вами - "ні сном, ні духом" про це?

- Та ти шоо! :) Місто заповнили агітки з лого #панамера - а він не знав? Хто ж це так системно "користає" ГОЛОВУ? Улюблена "рука москви"?.. Якась свобота? ...Ой, а це, глянь, - в робочий час! - агітує в центрі міста

Упс! Виходить: моє звернення скероване - вірно? Що скажеш, читачу? Адже саме про діяльність міського голови, законність та причетність ІФ МВК йдеться у запиті.

Прагнула б чиновниця надати усю інформацію - перенаправлення з виконкому - швидко знайшло б відповіді. Не було б чергової нагоди "поспівчувати тяжкій праці посадовців". Але життя в місті - покращилося б (саме для цього я й пишу: запити, публікації).

Тож, коли наступного разу Вам, пані В., доручать відписувати - прошу, давайте максимально повну відповідь, користаючи з усіх можливих інстанцій (Вас до цього зобов'язує Закон). Вам буде спокійніше, містянам - краще.

А мені, повірте, тем - вистачить: теперішня к°манда - така "талановита"! ;)

=До слова: днями мені пригрозив розправою тип, що назвався керівником виборчого штабу... В часі, коли розглядається низка запитів щодо ознак корупції в ІФ МВК. СовПадєніє? :) Але про це (якщо доживу, звісно) - розповім іншим разом.

То що робити, як задзвонять?

Міркуймо разом: для чого "вони" вам телефонують? Вірно: щоб "мати" вашу свідомість. Гніватись - псувати настрій собі, й дівчинці на телефоні. (Думаєте: вона там - з глибоких переконань і за достойні гроші? Дзуськи! "Патріоти" та "віруючі" - здебільшого - "натягують" своїх виконавців на "національну ідею" та "служіння": економія грошей і засіб тиску.)

Тому замість агресії - прийміть це як гру. Намагається хтось "виносити" вам мозок - "любіть" оператора. Як? Можна, наче стара платівка, повторювати фрази з якогось жарту. Наприклад:

Ну ви жи кашолкі прадайотє?
Мнє нужна партія кашолак, плєтьонная трімя пальцамі.
А можетє іх даста…даставіть - па тіліфону?

І друзям розповідайте: з гумором, але інформативно. Глядиш - ЗУпинимо цей ярмарок (кошуля=сорочка).

Павло Теличко


Приходять агіт-СМС? Зіткнулись із свавіллям, бездіяльністю чиновників? Фіксуйте і максимально оприлюднюйте ці факти! Пишіть в коментарях до цієї публікації, на FB автора. Не оминайте форму офіційних запитів. Будемо покращувати наш спільний дім – разом.

А ви читали про "захват землі"? Знайдете тут.

Фотогалерея


08.04.2019 Теличко Павло 27280 5
Коментарі (5)

гончарук 2019.04.13, 18:07

підарасти СВОЛОТОБОДІВСЬКІ   брешуть  похлеще Порошенка. 

Саша 2020.02.02, 15:46

094 оператор Интертелеком (CDMA-оператор) InterTelecom у них прямые бумажные договора с конкретными фио и передоплатой.Так что телефон пробить два плевка для подиции

10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

919
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1906
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2774
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3404
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3638
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6798 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3825

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5636

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6747 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7595
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2425
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4689
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5083
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

444
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

912
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1781
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3365
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

886
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1748
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3658
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3848 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5413