Безсмертя - а ви б хотіли жити Вічно?

Якщо вірити індійським вченим, вік, який їм вийшло засвідчити, був настільки поважним, що напевно швидше скидався на казку - 5000 років!

Не забувайте і наші казки. Молодильні яблука, киплячі чани з молоком, занурившись у які, можна стати юним і прекрасним, посудини з живою і мертвою водою, здатні воскресити навіть мерця...

Люди у всі часи мріяли здобути безсмертя. Проте в хроніках і старовинних літописах є безліч свідчень того, що деякі люди жили від 100 до 400 років! У різних місцях Землі, в різних епохах завдяки особливим таємним методиками китайці, даоські ченці, індійські відлюдники могли продовжувати свій біологічний вік як завгодно довго. Втім, знайшовся такий довгожитель і в Росії - на початку ХХ століття в Томську міську лікарню звернувся чоловік, з документів якого випливало, що йому ... більше 200 років!

За словами індійського довгожителя, 380-річного Тапасвіджі, він якось зустрів біля підніжжя Гімалаїв старця, який говорив на санскриті. Він розповідав про такі подробиці побуту і подій минулих століть, що сумнівів бути не могло - старець дійсно бачив усе це на власні очі. За словами Тапасвіджі, досягти такого тривалого перебування в нашому світі йому допомогли спеціальна дієта і особливе зілля, секрету якого він так нікому і не розкрив.

Звернемося до Біблії. Адам недарма назвав свою дружину Євою, що означає «життя». Там же сказано, що Адам жив 930 років, його син Сиф - 912, онук Адама Енош - 905 років. Причому син у Адама народився в 330 років. Значить, у старозавітні часи це був вік розквіту людського життя.
Схоже, в ті часи люди дійсно жили майже тисячу років, але з плином часу наше старіння стало відбуватися все швидше, а життєва сила вичерпуватися.

Американські вчені вивели таку теорію - середній вік людського життя залежить від ... кількості населення Землі. Мовляв, було б нас менше, ми жили б довше і краще. А оскільки нас ні багато ні мало - шість мільярдів, за визначенням не можемо жити довго, бо повинні поступитися «місце під сонцем» новому поколінню.

Перенесемося тепер у вік XVIII. Легендарний граф Каліостро - цілком конкретна людина. Великий авантюрист (або великий адепт) дійсно володів таємницею якщо не вічного життя, то дуже довгої молодості. Не забував він у цьому питанні і про свою дружину - красуня Лоренца виглядала такою юною! Насилу можна було повірити, що вона - мати дорослого сина-капітана.

Відомо, що Каліостро мученицьки закінчив своє життя в катівнях інквізиції, а всі наукові праці дивного графа були спалені як «нечисті». Однак дещо в архівах Ватикану все-таки залишилося. Наприклад, копія ритуалу «регенерації», який, мабуть, використовував Каліостро для продовження свого життя. Особливі пігулки, рецепт яких не зберігся, дозволяли за 40 днів провести повне оновлення людських тканин і органів.

Секретом вічної життя, схоже, володів і інший скандальний персонаж того часу - граф Сен-Жермен. Сучасників вражало таке докладне знання графом минулих подій, яке могло бути тільки у їх очевидця. Літні люди впізнавали Сен-Жермена, так як бачили його раніше, в часи своєї молодості. Ось тільки сам граф не старів... Одне з останніх свідчень зустрічі з графом відноситься вже до середини ХХ століття, і хто знає, може бути, він до цих пір живе поруч з нами? І, може бути, не він один...

...Питання безсмертя хвилює людство впродовж безлічі століть, і весь цей час воно шукає спосіб продовження життя і збереження вічної молодості. Чого тільки не робилося! Висловлювалися гіпотези про пересадки мозку в іншу, більш молоду голову, про заміну хворих або тих, що відслужили органів людини кібернетичними пристроями або плоттю від плоті, вирощеної за допомогою клонування. А не так давно один з англійських наукових журналів розповів про пошуки електронних способів відтворення особистості людини після її смерті - віртуальних аналогців конкретного мозку і конкретної нервової системи. Вважається, що це дозволить зберегти індивідуальні особливості мислення, пам'ять про прожите життя, думки і почуття... Людина просто вставляє в оправу окулярів мініатюрні відеокамери, чиї сигнали будуть записуватися на спеціальному диску розміром з гудзик. Однак такого жорсткого диска вистачить приблизно на місяць. Так що навіть через сто років живі зможуть поспілкуватися з абсолютним еквівалентом особистості тих, хто вже залишив цей світ.

Однак реальне омолодження організму «тут і зараз» здається вченим все ж краще. І не останню роль у цьому питанні відіграє вода. Помічено, що більшість сучасних довгожителів п'ють воду гірських річок, що утворюються в результаті танення льодовиків. Зовсім як у старозавітні часи. І не випадково ж виникли ці поняття - жива вода і мертва.

Продовжити життя до 300 років, на думку вчених, можна також... знизивши постійну температуру людського тіла всього лише на два градуси. Або використовувати досвід анабіозу у тварин. На заході, до речі, вже чекають «кращих часів» десятки заморожених особливим способом людей. Відомо також безліч омолоджуючих дієт, вправ, зілль і, звичайно, спеціальних духовний практик.

Унікальним з точки зору омолодження організму виявився досвід впливу на хребет. За допомогою спеціальної апаратури на хребет людини - посилали особливі енергетичні сигнали. І незабаром деякі пацієнти пенсійного віку почали швидко молодіти. Однак точні причини цього феномену до цих пір не з'ясовані. Вважається, що частота лікувального електросигнала вступила в резонанс з частотою якогось гена або ділянки ДНК, який, у свою чергу, і запустив біологічний годинник назад.

Однак є й інша сторона медалі. Не всі хочуть затриматися в цьому світі нескінченно довго. Відомо, що цар Соломон відкинув безсмертя, хоча володів таємницею спеціального еліксиру, бо не бачив для себе щастя в житті без тих, кого любив. Так само вчинив і граф Каліостро, який напевно міг підкупити стражників, що б вони принесли йому заповітні пігулки, але не зробив цього.

А переказ про Вічного жида? Пам'ятайте, знемагаючий під вагою хреста Христос по дорозі до Голгофи хотів трохи відпочити біля будинку чоловіка на ім'я Агасфер, але той грубо прогнав його. Христос «нагородив» його за цю безсмертям і вічним поневірянням по світу. Його зустрічали ще навіть у XIX столітті в Англії, і коли професори престижних університетів Кембриджу й Оксфорда проекзаменували Агасфера, то не змогли викрити в незнанні історії, звичаїв, культури та географії древньої Землі, яку він за століття вічних поневірянь обійшов не раз.

Однак питання безсмертя стоїть другим за питанням «у чому сенс життя?». Коли ми знайдемо на нього відповідь, стане ясно, чи варто жити тисячі років...





Джерело: ufostation.net.


22.12.2010 7662 4
Коментарі (4)

йог 2010.12.26, 20:50
"Якщо вірити індійським вченим, вік, який їм вийшло засвідчити, був настільки поважним, що напевно швидше скидався на казку - 5000 років!" Сам хоть пойняв,шо тут написано? Переклади ше раз.
Знаю 2010.12.27, 13:16
Для "особливо одарьонних" йогів. Написане означає, простіше, на хлпсько-йогівський розум, шо вік чєловєка, який вдалося засвідчити індусам, - 5000 (п'ять тисяч) років. І, шо це тіпа як казка, виглядає нєрєальним. Тепер пойняв?
rf 2011.01.05, 10:46
Цікаві статті. Вони дійсно спонукають ще раз задуматися над змістом життя. От тільки шкода, що не можна поспілкуватися з розумними людьми. А то я бачу, що у вас коментують ці статті тільки примітивні люди, яких , напевне, цікавить в житті тільки як добре поїсти і добре поспати.
Розумні не розумні 2012.05.24, 00:09
особисто знав людину якій десь до 600років, звичайно і досі не вірю до кінця в його розповіді, але цікаво те, що він постійно міняє місце проживання.. я от шукаю завжди по інтернету щось подібне, але секрет він так і не сказав. хоча, якщо вірити вченим, то ймовірність того, що народиться людина в якої буде постійно оновлюватись тіло досить висока на таке населення землі
10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

919
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1906
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2774
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3404
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3638
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6798 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3825

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5636

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6747 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7595
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2425
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4689
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5083
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

444
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

912
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1781
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3365
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

886
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1748
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3658
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3848 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5413