120 прожитих життів

Вивчити один чужу мову, як відомо, - справа не проста.

А як неймовірно важко вивчити мови «мертві», на яких давно ніхто не говорить. Але ось дивовижний факт: мешканка Анапи Наталя Олегівна Бекетова знає 120 мов! У їх числі рідкісні і древні, наприклад: суахілі, фарсі, давньоєгипетська, вавілонська, давньоарабска, давньояпонська, староосманська. І що найбільш вражаюче, спеціально молода жінка ці мови ніколи не вивчала! У звичайному житті Наташа Бекетова нічим не відрізняється від своїх ровесниць. Батьки її теж звичайні люди. Батько - офіцер, служив в ракетній частині, яка розміщувалася у Польщі.



Там Наташа і народилася 29 серпня 1979 року. Разом з батьками об'їхала мало не всю Росію, поки, нарешті, сім'я не осіла в Анапі. Після школи дівчина закінчила медичне училище - стала медсестрою. Працювала в хірургічному відділенні місцевої лікарні. Потім поїхала до Ярославля і рік провчилася в Ярославському медичному інституті. Але, як вона сама каже, відчувала, що її «переповнюють знання про різні мови і невідомі країні».

 

Одного разу в шкільні роки в класі Наташі писали контрольну з математики. І раптом дівчинка втратила свідомість. Вона згадувала: «Я ніби вискочила з тіла і спостерігала за подіями зверху. Як повернулася, не пам'ятаю. Але зрозуміла, що в ту мить геть забула на час російську мову. Зате в голові спливли десятки інших загадкових мов. Майже на всіх я зараз можу писати і розмовляти».



Після Ярославля була Москва. Наташа працювала там в одному з медичних діагностичних центрів, і в процесі роботи у неї виявився ще й дар цілительства. Дівчина лікувала руками самі різні недуги і безпомилково ставила діагнози. Прийшов якось до неї відомий письменник Михайло Миколайович Речкін, автор публікацій про людей загадкових здібностей. Наташа лише глянула на пацієнта і відразу сказала: «А у вас була операція на очах. Тепер зір по лівому оці - 0,65, а по правому - 0,59». Офтальмологи підтвердили, що цифри Наташа назвала абсолютно точно!



При лікуванні хворих Бекетова не заперечувала проти присутності інших пацієнтів. У ці хвилини поруч з її головою «глядачі» бачили білий ореол, що світиться! Він міг змінювати свої обриси, перетворюючись то в овал, то в ромб і нарешті - в «рукав» фіолетового кольору. Ореол був добре помітний і на багатьох відеозаписах. Він пульсував в такт словами Наташі немов згусток якоїсь енергії.



Як не дивно, через деякий час цілительські здібності Наташі стали слабшати, а потім і зовсім зникли. Але знання мов збереглося. «Мова завжди видавався мені чимось живим, - говорила дівчина. - Я відчуваю, що за ним завжди присутня чиясь жива свідомість. Хоча я і не бачу самих носіїв мови, але відчуваю, що за певною словесною інформацією, що приходить до мене в голову, стоїть конкретна індивідуальність з певним типом мислення».

 

Свої дивні лінгвістичні здібності Наташа довго зберігала в секреті. Їй здавалося, що, розкривши цю таємницю завчасно, вона може нашкодити своїм близьким. Найбільш яскраво її вражаючий талант проявився в Москві, де здібностями Наташі зацікавилися вчені. Вони попросили дівчину розшифрувати текст на так званому Фестський диску, знайденому археологами близько 100 років тому в руїнах стародавнього міста Фесту на Криті. Вважається, що ця знахідка має відношення до знаменитої Атлантиди. На обох сторонах кам'яного диска нанесені по спіралі дивні символи. Розшифровкою вчені займалися давно, однак до єдиного варіанту перекладу так і не прийшли. Наташі вдалося прочитати цей напис, витративши на детальну розшифровку написаного всього кілька годин. Її варіант збігся з перекладом, зробленим у свій час професором Гриневичем.



Виконувала дівчина й інші завдання, також пов'язані з перекладами древніх текстів. «У результаті проведених випробувань, - визначили фахівці, - підтвердилася здатність Н.О. Бекетової читати і розуміти стародавні тексти різних мов (в тому числі етруської, крито-мікенської). Експерти вважають, що випробувана володіє генною пам'яттю, тобто пам'яттю своїх давніх предків». Ця точка зору отримала несподівану підтримку краснодарських лінгвістів.



Перша розмова в Краснодарі відбулася з викладачем арабської мови Махіром Рауфом аль-Саффара. Він попросив Наташу розповісти про себе. Вона заговорила на гортанному, явно східному діалекті. Аль-Саффар уважно слухав, а потім заявив, що дівчина говорить чужою йому мовою! «Можливо, це якась із середньоазіатських мов, - сказав він, - оскільки в ній зустрічаються слова з арабської і перської».



Потім співбесідницею Наташі стала японка Міюкі Тагакі, що викладала в Краснодарі свою рідну мову. Вони відразу зрозуміли одна одну. Міюкі була в захваті від співрозмовниці, заявивши: «За її вимовою вона - справжня японка. Вивчаючи чужу мову за підручниками, не можна досягти такої досконалості». Але після того як Наташа на прохання Тагакі написала кілька фраз по-японськи, її співрозмовниця замислилася: це були абсолютно невідомі їй ієрогліфи!

 

А викладач турецької мови Тахмасіб Гулієв, подивившись записи Наташі, сказав, що вони нагадують йому варіант староосманского мови, на якому азіати говорили в ранньому Середньовіччі.



Наташа переконана: вона прожила 120 життів і стільки ж разів її душа переселялася у нове тіло. За словами Бекетової, протягом, можливо, останньої тисячі років вона жила в багатьох країнах, говорила на різних мовах, була і жінкою, і чоловіком. Очевидно те, що сталася з Наташею, пояснюється генетичною пам'яттю, успадкованою нею від далеких предків. Вона каже, що жила в Китаї, в Англії, у Франції та в багатьох інших країнах. «Англійська біографія» Наташі складалася ніби би так. Народилася вона 4 квітня 1679 в містечку під назвою Бексфілд поблизу Лондона. Їй дали ім'я Ені Мері Кет. Батька Ені звали Джеймс Уіслер, а мати - Мері Магдала. У Ені були два брати - Брудер і Річард - і сестра Сьюлін.

Дитинство дівчинки пройшло у родовому маєтку «Зелена долина». До нього вела дорога, прокладена серед лук, а біля їх будинку зростав дубовий гай. Будинок був двоповерховий, з фасадом, прикрашеним трьома кам'яними колонами. Відразу за будинком знаходився кінний двір зі стайнями для 12 коней. Коли Ені виповнилося чотири роки, її батьки загинули під час аварії корабля. Після цього родичі відвезли дівчинку до Індії, де вона прожила багато років. Ені Мері Кет дожила до глибокої старості і була похована біля родового маєтку в Бексфілді.



Минуло понад 100 років, і, за словами Наташі Бекетової, відбулося нове переродження її душі. 16 липня 1793 в містечку Сен-Жюлі на південно-заході Франції вона повернулася до життя хлопчиком на ім'я Жан Д'Евер. Коли йому виповнилося вісімнадцять років, він вирішив записатися в наполеонівську гвардію і відправився в Париж. У столиці «новобранця» записали в загін Мішеля Астрі і видали йому рушницю й коня. Почалася війна з Росією. Перший же бій для Мішеля Астрі виявився останнім. Російський солдат з усією силою встромив багнет в тіло Жана. Помер француз майже миттєво. «Кажуть, що від минулих життів людині залишаються родимі плями, - закінчила свою розповідь Наталя. - У мене як раз є така пляма, причому саме на правому боці, куди припав удар багнета російського солдата».

 

Пам’ятає жінка і більш давні втілення ще в дохристиянський період і, відповідно, володіє давніми мертвими мовами, на яких зараз ніхто не розмовляє.



Наташа Бекетова мріє виїхати до Фінляндії - на землю своїх далеких предків. Для цього молода жінка цілком офіційно змінила своє ім'я та прізвище. Тепер її звуть на фінський лад: Татті Вало.

 

Джерело: ufostation.net


17.01.2011 1877 0
Коментарі (0)

10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

919
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1906
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2773
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3404
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3638
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6798 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3824

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5636

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6746 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7595
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2425
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4689
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5083
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

443
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

911
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1781
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3365
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

886
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1748
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3658
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3848 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5413