"Карпати" знов програли в футбол. Огляд матчу "Прикарпаття" - "Карпати" (фото+відео)

 

 

Третій попередній раунд Кубку України розпочався зі зливи в Івано-Франківську. Шквал емоцій та бажання першими показали господарі зустрічі.

 


 

 

Екс-карпатівець Олег Веприк отримав право виконати дебютний стандарт у матчі – Роман Мисак відбив удар іванофранківця. Вслід за партнером намагався забити Конкольняк, але пробив неточно.

 

Згодом, після чергового прориву львів’ян, м’яч опинився у воротах Вульчина, але боковий рефері зафіксував положення «поза грою».

 

Заповнені вщент трибуни стадіону «Рух» гнали своїх улюбленців вперед. Франківчани досить впевнено себе почували на полі та відверто не боялись вищолігового суперника. Футболісти «Прикарпаття» раз за разом проривали оборону карпатівців: Богдан Оринчак зумів пройти з м’ячем та перекинути голкіпера гостей - на щастя, досить неточно. Натомість його партнер по команді, капітан Володимир Боришкевич, опинившись один на один з Мисаком, все ж переправив круглого у ворота. Рефері вказав на центр поля.

 

У дебютні хвилини першої 45-хвилинки «зелено-білі» створили кілька хороших моментів. На жаль, увінчатись успіхом не судилось жодному з них. Знову забили футболісти "Прикарпаття": на підступах до штрафного майданчика сильний удар Дербаха встановив на табло рахунок 2:0.

 

Львівські вболівальники не витримали і показали всю свою "культуру": на поле полетіли фаєри, світло-шумові гранати, каміння, пляшки. Згодом, так звані уболівальники "Карпат" взагалі вибігли на поле і почали сутичну з поліцією. Арбітру матчу довелось призупинити гру.

 

Майже півгодинна перерва заспокоїла емоції ультрас, а команди знову з’явились на полі аби продовжити поєдинок. Класну можливість забивати отримав «свіжий» Акулінін – кіпер господарів здійснив крутий сейв. Подібний епізод повторився за кілька хвилин: цього разу, забивати міг Олексій Гуцуляк, який не зумів замкнути навіс від свого партнера.

 

На останніх хвилинах карпатівці зуміли відіграти один м’яч: Нестеров скинув Мемешеву, який встановив остаточний рахунок – 2:1.

 

"Прикарпаття" крокує далі, а львів'яни їдуть додому працювати над помилками, думати над майбутнім та готуватись до наступного походу за Кубком України у наступному сезоні, адже, як звучить вічна "мантра" Карпат: "Кубок Львову"... але не сьогодні.

 

1/16 фіналу. 20.09.2017, 18:00. «Рух», Івано-Франківськ.
10 000 глядачів. Похмуро, дощ. +15°С
 
Арбітр – Олександр Солов’ян (Київ).
 
Асистенти арбітра: Володимир Думенко (Харків), Денис Сердюк (Полтава). 
Четвертий арбітр – Андрій Кошура (Чернівці). 
 
Спостерігач арбітражу – Геннадій Літвінов (Луганськ).
 
«ПРИКАРПАТТЯ»: Вульчин, Бочкур, Приймак, Данищук, Яневич, Дербах, Оринчак, Веприк (Дитко, 88), Боришкевич (Януш, 73), Конкольняк (Кузьмин, 58), Худобяк.
Запасні: Семенів, Геник, Прошак, Гуменюк.
Головний тренер – Володимир Ковалюк.
 
«КАРПАТИ»: Мисак, Лебеденко (Акулінін, 66), Нестеров, Лобай, Мірошніченко, Тіссоне (Гуцуляк, 46), Кльоц, Худоб’як, Ксьонз, Мякушко (Мемешев, 53), Гладкий.
Запасні: Мозіль, Кортеджано, Чачуа, Карраскаль.
Головний тренер – Сергій Зайцев.
 
Голи: Боришкевич, 41, Дербах, 65 – Мемешев, 90.

 

 

Головний тренер МФК "Прикарпаття" Володимир Ковалюк прокоментував перемогу над "Карпатами" в Кубку України.

 

 

"Емоцій практично немає. Мабуть, всі залишилися на полі. Сьогодні був справжній кубковий матч. Крім того, зустрічалися сусіди. Хлопці налаштовувалися на боротьбу. Ми розуміли, що граємо з командою Прем’єр-ліги.

 

Приємно протистояти такому супернику. Не всі вірили, що ми пройдемо далі, однак я налаштовував підопічних лише на позитивний результат. Мені дуже хотілося обіграти Карпати, адже там я практично розпочинав свою кар’єру. У "Карпат" зараз є певний психологічний тягар. Буває так, коли дуже хочеш, але не все вдається. Я завжди вірив у цю команду і вірю, що вони подолають ці проблеми. Сподіваюся, що вони виграватимуть і тішитимуть своїх вболівальників. А ми сьогодні порадували жителів нашого міста і області.

 

Другий гол додав нам впевненості. Просто треба було довести справу до логічного завершення. Під час паузи пішли у роздягальню, бо було холодно і достеменно не знали, на скільки затягнеться пауза. Ми граємо для людей. Така кількість вболівальників на трибунах цього стадіону була, напевно, 19 років тому. Добре, що арбітр продовжив поєдинок – ми у чесній боротьбі обіграли Карпати.

 

Перемогли завдяки прикарпатському духу. Хлопці билися один за одного. Вони були серйозно налаштовані на боротьбу. Я знав, що Карпати буде дуже важко перевершити у технічному плані. Тому самовіддача на кожному клаптику поля принесла нам успіх. Не варто відкидати фарт. У певних епізодах нам пощастило. Однак, як відомо, щастить сильнішим. Ми хотіли подарувати свято нашим людям і нашому краю", – сказав Ковалюк.

 

 

Читайте також:

Підсумки "Галицького дербі": шестеро затриманих фанів, троє постраждалих правоохоронців і два кримінальні провадження (фото)

Після матчу з "Прикарпаттям" фанати зупинили клубний автобус "Карпат" і ледь не побили футболістів (фото)

В Івано-Франківську попри дощ стадіон "РУХ" зібрав аншлаг на матч "Прикарпаття" – "Карпати"

Фанати львівських "Карпат" влаштували на матчі в Івано-Франківську піротехнічне "шоу" (фото, відео)

200 поліцейських, перекриття вулиць та "сухий закон": у Франківську тривають останні приготування до Галицького дербі

"Велике галицьке дербі" покаже телеканал ZIK (відео)

Ажіотаж, ремонт стадіону та безпрецедентні міри безпеки: як Івано-Франківськ готується до "Великого Галицького Дербі" (фото+відео)

Суперник «Прикарпаття» відправив у відставку тренера-іспанця

На матч «Прикарпаття» - «Карпати» вже продано сім тисяч квитків

Прикарпаття - Карпати. Зворотній відлік

Володимир Ковалюк: На в’їзді до Львова автобус завжди зупинявся біля величезного, вікового дуба. На фарт

Ультрас “Карпат” обіцяють погроми, якщо програють “Прикарпаттю” у Кубку (відео)

Володимир Ковалюк: Дуже хотіли в суперники "Карпати" - це буде справжнє галицьке дербі


21.09.2017 2219 0
Коментарі (0)

10.05.2022
Тетяна Дармограй

Чимало українців, які наразі у відносній безпеці, відчувають провину, що можуть жити звичним життям. Зокрема, у них нерідко виникає так званий «синдром вцілілого».

927
28.04.2022
Тетяна Дармограй

Фіртка поспілкувалась з психологинею Оленою Коструб про те, як упоратися з втратою близької людини, як підтримати того, хто переживає втрату та чого робити не потрібно.    

1916
19.04.2022
Алла Павлуцька

Що таке війна для психіки, як уникнути конфліктів у команді, якщо ти волонтер? Як волонтерити, щоб не вигоріти передчасно? Як говорити з дітьми про війну та заспокоювати їх? Вправи, які допоможуть під час паніки в укритті та вдома, про синдром “провини вцілілого” та інша корисна інформація від психологині та коуч-менторки.

2786
15.04.2022
Уляна Мокринчук

Фіртка продовжує публікувати історії людей, які особисто пережили жахіття війни та переїхали з місць, які постраждали від воєнних дій, на Івано-Франківщину або перебувають тут транзитом.

3413
08.04.2022
о. Володимир Лукашевський

Війна торкається абсолютно кожного. З чим найчастіше сьогодні люди звертаються до лікаря та як побороти відчуття неспокою, говоримо з терапевтом Клініки св. Луки Лілією Федунців.

3647
07.04.2022
Мар’яна Цимбалюк

Голова Івано-Франківського обласного відділення Асоціації фахівців з нерухомості України розповів про те, що відбувалося з орендою житла на початку війни, чи стабілізувалися ціни, настільки комерційна нерухомість виросла в ціні у зв'язку з релокацією бізнесу і що слід очікувати на ринку нерухомості Прикарпаття найближчим часом.

6806 1

24 лютого Росія оголосила про початок так званої «спеціальної військової операції» в Україні. Кожній розважливій людині зрозуміло, що те, що відбувається в Україні, є повномасштабною війною. Однак, це не класична конвенційна війна (масові звірячі злочини проти мирного населення це підтверджують), в якій збройні сили однієї держави у відкритій конфронтації за нормами міжнародного права протистоять військовим силам іншої.

3831

Сьогодні кожен українець незалежно від своїх політичних, релігійних чи інших поглядів є солдатом української армії, що захищає свою країну від російсько-білоруських окупантів.

5642

Російський ліберал не може відчувати емпатію до українського народу, до його трагедії. Для нього душевні терзання російського мародера і вбивці куди важливіші і, головне, ближчі. Це таке осмислення власної нікчемності.

6756 1

Раз на рік Президент США звертається до країни з трибуни у Конгресі. State of the Union. Своєрідний звіт про стан речей в країні. Перші 20 хв (з 60) були про Україну. Овації стоячи кожну хвилину. Майже всі з українськими прапорцями.  

7604
18.04.2022

Аби уникнути харчових отруєнь чи гострих кишкових інфекцій, спеціалісти Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області рекомендують дотримуватись основних правил.

2432
28.03.2022

Вже незабаром в Івано-Франківську запрацюють анонсовані владою соціальні ринки. Тут всі охочі зможуть придбати продукти за нижчою, аніж у магазинах, ціною.

4696
25.03.2022

Харчуватися тут можуть як евакуйовані українці, так і місцеві мешканці громади.

5091
09.05.2022

Кожен охочий мав змогу доєднатися до молитви через трансляцію на інтернет-ресурсах Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ та Архікатедрального собору.  

451
04.05.2022

Розмова між предстоятелями церков відбулась через відеозв'язок Zoom і тривала близько 40 хвилин. Патріарх Кирило під час розмови з протягом 20 хвилин, "читаючи з папірця", намагався переконати Папу Римського в доцільності війни росії проти України. 

918
25.04.2022

Православні християни вшановують пам'ять преподобного Василя Сповідника, єпископа Парійського. Наші пращури у молитвах до святого просили про надання сили та хоробрості, а також про позбавлення від хвороб. Що не можна і що  слід робити в цей день.

1786
07.04.2022

Християни східного обряду 7 квітня відзначають Благовіщення Пресвятої Богородиці – третє за значенням свято після Різдва та Великодня. Згідно віруваннями цього дня Діві Марії явився Архангел Гавриїл, який повідомив її про те, що вона стане матір'ю Ісуса Христа.  

3373
08.05.2022

Схиляємось перед матерями та батьками, які виростили мужніх патріотів, перед дітьми, які втратили батьків...

894
25.04.2022

У Франції офіційно оголосили переможця президентських виборів, другий тур яких відбувся у неділю 24 квітня.

1757
07.04.2022

Нагадаємо, що попри те, що ЗСУ фіксують численні обстріли українських земель, що ведуться з території Білорусії; дислокацію на білоруських землях російських окупантів, котрі вбивають, гвалтують та грабують цивільне населення в Україні Лукашенко цинічно заявляє, що Білорусь не є учасником війни.  

3667
05.04.2022

Метою законопроєкту є встановлення кримінальної відповідальності за пропаганду символіки військової агресії рф проти України та за порушення законів і звичаїв війни в частині використання військовими формуваннями держави-агресора цивільного населення окупованих територій в якості «живого щита».

3859 9
20.03.2022

За словами Володимира Зеленського, РНБО прийняла рішення призупинити будь-яку діяльність на території України низки партій, які мають зв’язки з росією.

5421